♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under maj 2008

Av ♥ Monica ♥ - 24 maj 2008 11:22

Idag ska vi åka och gratulera barnbarnet Michaela som har fyllt 9 år. Det blir en riktig latmansdag för mej eftersom jag inte behöver laga middag.....vi ska få smörgåstårta, som är så jättegott.



Så här ser födelsedagsbarnet ut


Vi har verkligen tur med vädret för det är strålande sol och 15 plusgrader i skuggan och det blir säkert varmare frampå eftermiddagen så det blir säkert  en eftermiddag utomhus. Jag minns när Michaela fyllde 1 år, då var det högsommarvärme så vi satt ute och åt även det året som var 2000.

Klockan 21:00 ikväll ska jag parkera mej framför tv:n och titta på eurovision song contest.....hoppas mycket på Charlotte Perelli, denna duktiga och proffsiga sångerska.


NU ÖNSKAR JAG ALLA MINA BLOGGVÄNNER OCH ÖVRIGA LÄSARE EN RIKTIGT TREVLIG LÖRDAG!

Av ♥ Monica ♥ - 23 maj 2008 22:08

Jag har tittat på sista semifinalen av "Talang 2008" och visst är denne charmige lille kille helt underbar.....hoppas att han vinner i finalen nästa fredag.....

Av ♥ Monica ♥ - 22 maj 2008 13:41

Spännande att se om Charlotte går till finalen på lördag.

Av ♥ Monica ♥ - 21 maj 2008 14:13

I morse när jag hämtade in tidningen hörde jag göken gala för första gången i år.Det var nog lite sent har jag fått för mej för jag vet dom som hörde göken för snart två veckor sen.

Ikväll är det "Bonde söker fru".....förväntansfull är jag, ska bli kul att se vad det är för bönder detta året som ska deltaga. Det är visst en tjej som ska vara med som bor 3 mil härifrån....endast 21 år gammal och driver ett stort jordbruk med många mjölkkor och till sin hjälp har hon en kompis.Bönder är ett segt släkte och de som svär över bönderna skulle allt ta sej en tankeställare....jag blir riktigt irriterad på folk som skäller på bönderna och kallar dom för allt möjligt fult. Min älste son har alltid sysslat med jordbruk och det är inget latmansgöra....han är anställd på en gård, men för många år sen blev han tilltalad"bonnjävel" och han tackade för komplimangen eftersom han "bara" var bonddräng.

Nu ska jag dra mej ut till köket och laga middag......korv stroganoff och kokt potatis blir det idag.


HA EN FORTSATT TREVLIG DAG!

Av ♥ Monica ♥ - 20 maj 2008 13:08

idag är det 29 år sen jag flyttade in i huset där jag fortfarande bor. En dröm hade gått i uppfyllelse och jag var mycket glad att få flytta in i ett nybyggt hus där allt var nytt och fräscht.....heltäckningsmattor överallt utom i köket, badrummet och lilla toaletten. På den tiden var det ju modernt med heltäckningsmattor och här hade vi nålfiltsmattor. Ganska snart blev ju dessa mattor fulla med damm under som man inte såg förrän det var dags att riva ut dom och lägga in nya mattor och då blev det inte heltäckningsmattor för det är ju egentligen ganska ohygieniskt för hur man än dammsuger så är dom aldrig rena från damm och smuts,fast det inte syns. Inte undra på att så många har allergiska besvär.Tänk vad tiden går....mycket har hänt under dessa 29 år, både roliga och mindre roliga saker. När vi flyttade hit var Thomas 4 år och han fick ganska snart nya lekkamrater för det flyttade hit några barnfamiljer samtidigt som vi. det var fyra stycken likadana gullringshus och det är bara vi och en familj till som fortfarande bor kvar.I en familj blev det skilsmässa och i grannhuset till dom bodde en familj där mannen var polis och dom flyttade också efter ett antal år. Närmsta grannen kom hitflyttandes från Huskvarna och dom är nog ganska rotade här vid detta laget så dom kommer säkert att bo kvar även som pensionärer. Deras son med familj bor granne med dom numera för när det huset blev till salu för några år sen passade dom på att köpa det, kanske inte så lyckat att bo granne med mor och far, men dom vill väl ha det så kan jag tro.Jag har ju också två av mina tre barn boende i samma samhälle, men det är ju ialla fall ett par kilometer mellan oss så vi ser inte varann dagligen.......firar dagen med tårta Lite tårta att fira med passar väl?

Av ♥ Monica ♥ - 19 maj 2008 14:22

Detta kortet är från cruisingen i Tidaholm den 3 maj. Mitt älsta barnbarn står till vänster och sen är det yngste sonen längst bak och hans tjej i glasögonen..... och hennes båda systrar och ene bror......tjejen till vänster är för mej okänd.

Av ♥ Monica ♥ - 18 maj 2008 20:55

Efter förra veckans värmebölja är det nu väldigt kyligt ute...bara 7 plusgrader idag. Inget skönt att vara ute, men på förmiddagen susade vi iväg till stan för Göran behövde nya träskor eftersom han ansåg att han höll på att slå ihjäl sej med dom gamla träskorna på fötterna.Thomas följde också med eftersom han inget annat hade för sej. På hemvägen svängde vi fram till Mac Donald´s och köpte lite så kallad skräpmat...men ack så gott!!


Efter fikat i eftermiddag åkte vi till kyrkogårdarna i Vistorp och Fivlered för att titta till mor & farföräldrarnas gravar.Penseérna var fortfarande fina så mamma var nöjd när vi styrde kosan hemåt igen. Vi har lagt över våra blommor som inte klarar frosten, om det nu blir det inatt.....

ÖNSKAR ALLA EN GOD NATT!


En sån här köpte jag på Mac Donald´s...fast den hoppade inte upp och ner som tur var!!!

Av ♥ Monica ♥ - 17 maj 2008 15:26

Efter att vi hade invigt vår nya duschkabin styrde vi kosan till Jönköping eftersom vi hade en del ärenden som behövde uträttas. Första anhalten var A6 där vi började med ett besök i leksaksaffären där vi inköpte en styck present till Michaela för 119:-, därefter styrde vi stegen till guldfynd där ytterligare en present köptes, denna gången var det en doppresent....vi är nämligen bjudna på barndop den 1 juni och det gläder vi oss åt att få vara med på. Eftersom jag hade bestämt mej för att köpa ett par vita jeans för ett tag sen, men ej hittat några passande så gick jag in på KappAhls och det blev ett snabbt köp...inte bara byxor utan även en snygg blus.Nu var vi hungriga så det blev en god middag efter allt handlande och sen bar det av till Blomsterlandet där mannen i huset köpte lite plantor av allehanda slag..... bland annat kantlobelia och lejongap som han ska plantera lite längre fram när frostrisken är över.


Nu sitter jag här vid datorn och har planerat att gå in i bloggarna hos mina vänner och se vad dom/ni har skrivit idag för intressant. Om en dryg timme får vi besök av herr och fru Söderström och då ska vi grilla lite kött och korv........


ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG AFTON!

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards