♥  Välkommen till gökboet ♥

Direktlänk till inlägg 12 juli 2008

Auktion och mycket skratt

Av ♥ Monica ♥ - 12 juli 2008 18:52

Idag har jag, Gubben min och Thomas varit på auktion utanför habo. Vi åkte redan halv tio, men auktionen började klockan elva så vi kunde gå i lugn och ro och kolla in grejerna som skulle säljas.Göran köpte en Höganäskruka och en kopparbunke. Vi har varit ägare till en Höganäskruka förut, men så hade vi den på altanen och eftersom min äkta hälft är pysslig av sej så plockade han tallris och satte i den till advent.....med vatten i och då kan ni ju tänka er vad som hände när det blev kallt och vattnet frös. Jaa, krukan sprack naturligtvis.Auktionsroparen är en riktig humorist och jag skrattade så tårarna rann stundtals.Det blev ju varmt i solen så han tog av sej kepsen och torkade sej i ansiktet med orden"svetten och snoren rinner, så jag kan inte slicka i mej hälften en gång". Vid halv ettiden tyckte vi att det var bra för vår del så vi åkte till Västgöte motell och åt middag innan vi styrde kosan hemåt.


Nu är Göran på Stråken och fiskar med två av sina två systrar........


 .......och jag har varit hos Mia och pratat bort en stund. Rickard var med Johan och hjälpte honom för han har ladugården och mjölkningen denna helgen på gården där han jobbar.

Åskan mullrade lite långt bort tidigare på eftermiddagen, men som tur var kom den inte häråt.


Till sist lite svar på era frågor:

"Vetter te" betyder att man inte får till det man ska göra så bra.Lite svårt att förklara egentligen, men en äkta västgöte begriper vad det menas med det.

Räven sitter på min man....på överarmen, inte på hans snygga ben!


ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG LÖRDAGSKVÄLL!

 
 
Ruth

Ruth

12 juli 2008 19:49

Så roligt det är att gå på auktion, man behöver ju inte komma hem med en massa skit för det. Tror jag har alla varianter och storlekar på Höganäskrukor, de största är på 12L, både med och utan öron, har även motsvarande Norska dom gråa med blå dekor. Hade pippi på sådana för ett antal år sedan, nu står dom flästa i en skrubb och barnen vill inga ha, vad göra ? gå till Röda Korsets loppis med dom.
Blir det grillat fisk i kväll nu då tro ?

http://bernamis.bloggagratis.se

 
lillis

lillis

12 juli 2008 20:14

Det är kul att gå på auktioner man kan göra mycket fina fynd.
Kram

http://danslillis.bloggagratis.se

 
Cina

Cina

12 juli 2008 22:49

Tänk på auktion har jag aldrig varit på. Är säkert roligt. Mamma o pappa var mycket på det när pappa var frisk!

Kramen

http://heavenladyn.bloggagratis.se

 
medresenärskan

medresenärskan

12 juli 2008 23:10

Jasså, räven satt på armen. Ja, Medresenrskan har ju inte sett din man avklädder så det är inte så lätt att se skillnad på ben och arm.

Auktion låter mysigt. Då är det sommar fast vädret växlar. På tal om höganäskruka, vatten och tallris så gjorde jag detsamma när jag var ung så hälsa din äkta hälft att vi är två i kön av fördärvande av dessa fina tingest.

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
Hönsakadorran

Hönsakadorran

13 juli 2008 12:00

Det är roligt att gå på auktion, man brukar alltid ha något med sig hem. Det tokigaste jag haft med mig hem är framlyktsinsatser till en gammal Folkvagn, vad jag nu skulle med dom till men billiga var dom.
Kram

http://honsakadorran.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ♥ Monica ♥ - 4 augusti 2016 17:18

Dags för en liten uppdatering här på bloggen.   Igår var vi i BASTA KVARN med BERNDT OCH CHRISTINA.....trevligt naturligtvis,men vi var omgivna av getingar och det var ju mindre trevligt. Idag har vi varit i KIVARP utanför HABO och fikat.....äv...

Av ♥ Monica ♥ - 2 augusti 2016 13:38

Halloj! Då var det tisdag och idag har vi varit i Jönköping en sväng.Vi har köpt nya persienner till sovrummet.......en viss liten kissekatt som heter SIGGE har gått illa åt dom gamla. Vi åt på RAGGMUNKEN och det blev raggmunk med fläsk och lingo...

Av ♥ Monica ♥ - 1 augusti 2016 10:17

Nu är vi hemma igen från vår semestervecka i Skåne.Vi har haft en bra vecka både vädermässigt och trevligt.Skåningarna är väldigt trevliga och tillmötesgående.Dom önskade alltid fortsatt trevlig dag när man hade handlat eller varit på restaurang,det ...

Av ♥ Monica ♥ - 22 juli 2016 10:48

Det är över tre år sen jag tog en bloggpaus och då trodde jag inte att pausen skulle bli så lång.Nu tänkte jag återuppta bloggandet,men kanske inte varje dag.Vi får se. I morgon blir det en semesterresa till Trelleborg så då blir det ett uppehåll n...

Av ♥ Monica ♥ - 16 juni 2013 20:52

   

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards