♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under oktober 2008

Av ♥ Monica ♥ - 21 oktober 2008 13:25


Vart bär det iväg undrar nog en del som läser detta......joo, jag ska åka till Stockholm på fredag. Det är drygt 7 år sen jag var där senast, och i början på september fick jag erbjudande att följa med en av mina svägerskor dit eftersom hon skulle hälsa på sin ene son som bor där ..... hennes gubbe ville inte följa med och hon tycker det är roligare att ha sällskap dit upp.Jag återkommer om detta .


Idag har jag doppat mina 11 orkideér så det tog en stund och dessutom blev jag avbruten två gånger för först ringde Göran och strax därefter ringde svägerskan och pratade lite om resan på fredag.....pratade lite är väl bara förnamnet, för vi pratade i nästan en timme. Snart är det dags att laga middag, men innan dess ska jag plocka i ordning lite grejer som jag ska ha med till Valunda ikväll. Jag och Mia ska åka dit en sväng.


HA DET SÅ GÓTT!

Av ♥ Monica ♥ - 20 oktober 2008 14:23


Jajamen gott folk, jag har semester denna veckan och idag har jag varit riktigt duktig, om jag får säja det själv....jag har bytt gardiner i nästan hela huset. I vardagsrummet(eller finrummet som vi säjer) byter jag till advent så det dröjer ju lite än. Sen tog jag cykeln och trampade iväg till affären för kaffet är på upphällningen, men det var väldigt vad dyrt det var. Vi dricker snabbkaffe och jag köpte en mindre burk. Kollade lite på euroshoppers snabbkaffe och det var 13:- dyrare än i den ica-affären jag brukar veckohandla i.....synd att det är så dyrt i vår affär här och det är inte konstigt att folk inte handlar här, men samtidigt synd för vi behöver ju naturligtvis en affär för att vårt samhälle ska vara levande. Tyvärr är jag ett dåligt exempel när det gäller detta, men jag vill faktiskt inte ge 10-15 kronor mer för samma varor.


Nu puttrar middagen på spisen och katten ligger i soffan här bredvid mej.......så mysigt!


NI SOM ÄNNU INTE HAR ANMÄLT ER TILL TÄVLINGEN.....DET ÄR EN HEL VECKA KVAR TILLS DRAGNINGEN....... GÅ GÄRNA IN PÅ DEN 12 OKTOBER OCH KOLLA!!


HA DET NU SÅ BRA!

Av ♥ Monica ♥ - 19 oktober 2008 12:37


Det är väl lika bra att jag svarar på några frågor angående gårdagens blogg.

Resenärskan har hästminne förstår jag, för jag kommer inte ihåg när det inhandlades en radio av henne i vår affär. Jag hade bara en enda L i mitt liv på den tiden och det räckte gott och väl för mej.

Jag jobbade kvar på Lindbloms konfektion tills 1965.....sen blev jag hembiträde i Falköping några månader för att i början på 1966 börja jobba på syfabriken i Kylle gamla skola och där var jag kvar tills dagen innan Micke föddes.Sen jobbade jag hos Lindström när han tog över fabriken efter Lindbloms......visst minns jag direktrisen...herre min skapare vilket spöke rent ut sagt*skrattar*.........tror det var allt om detta.


Söndagen idag bjuder på ett soligt och fint väder,synd bara att det blåser. Om en stund ska jag ta cykeln och åka iväg och låna sonens bil och hämta mamma. Jag har ju ingen bil hemma eftersom gubben är i skogen och jagar älg med greven och hans danska gäster, och det blir lite långt för mamma att gå ända hit för det är ett par kilometer och hon är 87 år.


HA EN TREVLIG FORTSÄTTNING PÅ DENNA SÖNDAGEN!

Av ♥ Monica ♥ - 18 oktober 2008 12:33


Idag skriver jag direkt från min dagbok....

Måndag den 16 augusti 1971.


Nu är det snart över tre år sen jag skrev sist. Det har väl hänt en hel del på dom åren.Mikael är ju snart fem år nu. Han är ute och leker med andra barn hela dagarna. På fabriken är det lite si och så med arbetet. Ibland får man vara hemma några dagar när arbetet inte räcker till.En hel del barn har det också blivit i år. Rose C har fått en dotter och Kristina K har fått en pojke.

Den 27 december-70 började jag och L att ha sällskap. Vi har varit ihop varje dag tills han började arbeta på FS i slutet på juli månad.Han bor i Falköping nu. Vi har varit på semester ihop i Mora.

 Jag har köpt en opel rekord-62.Igår var vi i Jönköping en liten tripp. Hans föräldrar var i Olofsbo över helgen.

 Man lägger sej inte före halv tre på lördagarna numera.


Ja, mina vänner så här var det för mej  i augusti 1971 och det är så roligt att ha dagböckerna kvar från den tiden.

Jag skriver ju att Micke snart fyller 5 år och den dagen jag skrev detta i min dagbok var Mickes fru nyfödd...hon föddes den 27 juli.Inte utan att jag blir lite nostalgisk när dessa dagböcker kommer fram ur skrivbordslådan.

Killen som jag hade sällskap med har jag inte sett på många år, men jag hoppas att han har det bra..lika bra som vi hade det den tiden vi var tillsammans, för det var en helt underbar kille.


HA NU EN RIKTIGT BRA LÖRDAG!


Bilden nedan tog jag innan höstens färger började komma....

Av ♥ Monica ♥ - 17 oktober 2008 17:11


Idag visar jag foton på mina tre yngsta barnbarn.......trion som jag brukar kalla dom nu när dom har inskolats på dagis.


Detta kortet tog jag när Martin firades på 3-årsdagen...det är han som sitter längst åt höger.Storebror Alex sitter på traktorn och minstingen Emil sitter framför honom


Alex hos fotografen i Falköping


Här har vi Martin i liten skala


Emil...tre månader


Till sist vill jag önska alla en mysig fredagskväll.......och du, GLÖM INTE TÄVLINGEN SOM STARTADE DEN 12 OKTOBER!!!!

Av ♥ Monica ♥ - 16 oktober 2008 13:04


Idag blir det en film som omväxling.....

Av ♥ Monica ♥ - 15 oktober 2008 16:47



Jag har ju haft bilen till jobbet de två första dagarna i denna veckan och idag när jag stod och väntade på tåget så kom min reskompis och undrade var jag hade hållit hus. Jag sa som det var och då sa han att den unge killen som brukar vänta på tåget ihop med oss hade frågat efter mej....jojo, man är eftertraktad fast man är född i slutet på 40-talet, men nu var alltså ordningen återställd och vi klev så småningom på tåget och satt och pratade som vi brukar dessa minuter som det tar innan jag ska kliva av. Dom andra fortsätter till Jönköping.

Väl hemma igen så trampade jag iväg direkt till frissan och nu är jag nyklippt och nyfärgad i håret. När jag skulle åka hem regnade det och ingen paraplutt hade jag med idag så jag tog fart på min gamla cykel och trampade iväg hemåt det fortaste jag kunde.Sen har dagen gått sin gilla gång med matlagning och lite annat pyssel. Jag ringde till sonhustrun och frågade hur det går på dagis med den lilla trion och det går jättebra. idag hade dom varit där ensamma från nio till tolv.På måndag börjar dom på allvar och det kommer säkert att gå bra.

Nu ska jag intaga horisontalläge och läsa Jönköping nu.... senare ikväll är det ju bonde söker fru på tv....väntar redan!


GLÖM INTE TÄVLINGEN SOM BÖRJADE I SÖNDAGS!!!!


HEJ DÅ ALLA GOA BLOGGVÄNNER OCH ÖVRIGA LÄSARE!

Av ♥ Monica ♥ - 14 oktober 2008 13:40


Idag tänkte jag visa vilka fina tomater vi fick av en planta som vi köpte mest för skojs skull och ställde på altan. Jag syltade in ett kilo för ett tag sen och sen tog vi av resten av de gröna tomaterna och tog in och döm om vår förvåning när dom började bli röda...en efter en, och nu är det bara två stycken som fortfarande är helt gröna .Jag skulle tro att vi har fått mellan 3 och 4 kilo tomater på denna enda planta.



Så här liten var tomatplantan den 20 maj


Här är dom sista tomaterna från plantan på fotot ovan


Det blev inga älgar skjutna igår i det jaktlaget som" mina" jägare är med i.


Idag har jag klippt gräset för sista gången i år hos mamma. Sen blev det fika och lite prat vid köksbordet innan jag lastade in tre stora påsar med tidningar som jag lämnade av på miljöstationen. Väl hemkommen ringde jag till Mia som var bestämt och vi pratade en dryg halvtimme och sen tog jag en välbehövlig dusch för man blir så svettig och salt på kroppen när man går omkring med gräsklipparen och mammas gamla klippare är tung att dra på eftersom den inte är självgående.

Nu ska jag äta en sallad som jag köpte på statoil innan jag åkte från jobbet för jag behöver inte laga någon mat idag eftersom dom skulle äta soppa i älgjaktlaget.....det blir kanske något från pizzerian ikväll om man blir sugen på något i matväg då.


Till sist vill jag utbringa ett fyrfaldigt leve för CHRISTINA i Tidaholm( Mias mamma) som fyller 50 år idag....HURRA...HURRA ..HURRA...HURRA!


Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards