♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under oktober 2008

Av ♥ Monica ♥ - 13 oktober 2008 15:41


Idag är det inte roligt att vara älg för nu är det full fart på älgjakten. Jag vet inte om "mina" gubbar har skjutit några älgar idag än, men man kan ju alltid hoppas, och jag tycker det vore så roligt för Rickard om han finge skjuta sin första älg nu i år.


Idag har min kusin Marianne från Jönköping varit här, det är tradition att hon kommer hit på första älgjaktsdagen för då har jag inga tider att passa eftersom jag inte vet när Göran kommer hem. Jag fick en orange höstglöd av henne, jättehärlig färg.

Just nu har jag en härlig fläskpannkaka i ugnen....ska bli gott att smaska i sej lite av den när den blir klar. Sen tror jag att jag ska stryka tvätten jag har liggande i strykrummet. Det passar bra i detta regnväder som råder nu i eftermiddag.

Ikväll ska jag sätta mej vid tv:n en stund, det är ju "fråga doktorn" och klockan åtta är det"Färjan" i 5:an och sen är det ju nyheter också förstås som jag brukar titta på varje kväll.


Ni glömmer väl inte tävlingen som började igår!!


HA DET GÓTT!


Av ♥ Monica ♥ - 12 oktober 2008 13:36


Nu är det dags för en ny tävling......denna gången lottar jag ut en bok som jag har haft stående i bokhyllan oläst ett bra tag nu. Den heter "De fyra yttersta tingen".

Det är en deckare...så ni som gillar att läsa sånt ska passa på nu tycker jag.

För att vara med i tävlingen vill jag ha svar på vad tobakshandlaren och hans fru heter i böckerna om Saltön. Kom igen nu och svara på den frågan så kanske just DU vinner boken.


Tävlingen avslutas den 27 oktober.


LYCKA TILL!

Av ♥ Monica ♥ - 11 oktober 2008 10:34


Idag vaknade jag strax efter klockan sex och funderade på om det ösregnade eller blåste ute för det hördes på altan, men Göran sa att det  blåste och det gör det ganska rejält, men det är 12 plusgrader ute så det är riktigt skönt.

Denna lördagen ska jag inte göra så mycket.....tvättar lite , men det är ju tvättmaskinen som gör jobbet, sen blir det väl lite småplock om lusten infinner sej...laga middag, fläskpannkaka blir det nog tror jag....eller en räksallad.


Ikväll är det ett födelsedagsbarn som ska gratuleras i efterskott så vi ska åka till Habo och äta och prata bort en stund. Senare frampå nattkröken ska jag hämta Rickard och en före detta jobbarkompis till honom i Tidaholmsparken...det är rockabilly där ikväll.


Nu ska jag göra lite nytta så jag säjer...HEJ DÅ för idag!


Av ♥ Monica ♥ - 10 oktober 2008 16:45



Jaha gott folk...på måndag börjar älgjakten och det är då välbehövligt för så mycket älg som det är så behöver det skjutas en hel del. Jag, Göran, Thomas och Rickard var ute i går och åkte i skogen och vi såg både älgar och rådjur och dom är ju inte rädda heller utan står och tittar när man stannar bilen.

Idag handlade jag innan jag åkte hem från jobbet för jag hade äran att ha bilen  eftersom gubben åkte med en jobbarkompis till sitt jobb.Det är ganska skönt att handla så pass tidigt på förmiddagen för man slipper en massa folk att trängas med.Det är inte bara trängsel frampå eftermiddagen utan det är  folk som träffas och när dom börjar prata så glömmer dom både tid och rum...dom parkerar sina varuvagnar mitt i vägen och det är lite svårt att komma förbi.


I eftermiddag åkte vi till kyrkogården med krukorna med ljung i. Smidigt att bara ställa dit krukan och slippa plantera.


Ikväll ska jag titta på idol på tv och så blir det fika med napoleonbakelse....gótt ...gótt!


HA EN MYSIG FREDAGSKVÄLL!

Av ♥ Monica ♥ - 9 oktober 2008 14:16


Jaha gott folk, det blev Jenny ......tror jag hon hette ......från Stenstorp som fick flest brev i "Bonde söker fru". Det ska bli kul att följa henne i höstens program, ja även de andra tre också naturligtvis.


Idag har vi lite bättre väder än igår, solen försöker leta sej fram ur molnen och det är riktigt behaglig värme ute.Jag ringde till sonhustrun för en stund sen och frågade hur det går med inskolningen av trion på dagis och det går jättebra. Idag hade dom varit själva en kvart utan mamma och pappa och Alex märkte inte ens när Netha kom tillbaka. Jag tror att det är nyttigt för barnen att träffa nya kompisar så detta blir säkert bra. Inskolningen tar ju denna och nästa vecka, sen börjar Netha jobba  den tjugonde.

Snart är det middagsdags, men idag har jag soppa som har varit i frysen så det är bara att värma den och så blir det mackor till också.Smidig mat för mej som är av den bekväma sorten, men jag tycker att det är kul att laga mat så det är inget jag våndas över.

Ikväll blir det väl till att sätta sej vid tv:n...har inte kollat vad det är för program än, men det är allt en del bra nu i höst tycker jag.



Här är lille Emil vid badplatsen i Margreteholm i somras.


HA DET SÅ GOTT!



Av ♥ Monica ♥ - 8 oktober 2008 12:45


Ikväll blir det spännande att se vilka bönder som kommer att vara med i "Bonde söker fru".....jag tillhör dom som gillar detta programmet, men vet ju att det finns dom som tycker det är tramsigt.Tur att smaken är olika. Jag tror i alla fall att tjejen som bor utanför Falköping blir bland dom fyra som kommer med.


Jag har just suttit och pratat med Mia i telefon i nästan en timme så denna förmiddagen har gått fort.

Solen lyser med sin frånvaro idag och det är riktigt höstlikt ute nu och i morse var det nästan mörkt när jag åkte iväg till jobbet.

Nu ska jag göra lite nytta här hemma.....


HA EN FORTSATT BRA ONSDAG!

Av ♥ Monica ♥ - 7 oktober 2008 13:20

Idag börjar jag med en fundering kring ett tv-program jag tittade på igår kväll.Programmet hette "Färjan" och det är ett dokumentärprogram i 10 delar, detta var andra delen.Det handlar om resenärer och personal på Cinderella som går mellan Stockholm och Åland.Jag har åkt denna resan för många herrans år sen och det var då ingen liknelse mot vad det var nu. Jag skulle aldrig göra en sån resa i dagens läge för det var något fruktansvärt vad folk bär sej åt, stackars personal säjer jag bara. Nu var detta en fredag det handlade om denna gången och dom sa att det brukar vara ganska stökigt då. Det är säkert inte sånt bråk och fylleri mitt i veckorna, men det avskräckte mej verkligen, det måste jag säja.Det var slagsmål, misshandel och rena fylleslaget....det är inget trevligt med fulla karlar, men fulla tjejer är i mitt tycke ändå värre.Personalen på färjan var helt slut när  dom fick lägga sej att sova.Det vore nog det sista jobb jag skulle vilja ha, det är då ett som är säkert.


Idag när jag kom från jobbet svängde jag fram till affären och när jag kom in där så träffade jag vår kära medresenärska och vi stod en stund och pratade.....jättetrevligt att prata bort en stund innan man styrde iväg med den gamla cykeln hemåt. Nu ska jag styra mina steg till köket och laga middag.....köttfärslimpa och kokt potatis blir det idag. Och till medresenärskan säjer jag....hoppas laxen smakade bra!


HA DET NU SÅ BRA ALLA BLOGGVÄNNER OCH ÖVRIGA LÄSARE!

Av ♥ Monica ♥ - 6 oktober 2008 21:12

Denna låten tycker jag mycket om så jag vill spela den även för er mina bloggvänner........

Jag har boken om Teds liv och den berörde mej väldigt starkt när jag läste den. En mycket bra bok, samtidigt lite sorglig.

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards