♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under januari 2009

Av ♥ Monica ♥ - 15 januari 2009 11:42



Idag sätter jag in ett foto på mitt yngsta barnbarn Emil. Kortet tog jag på julafton  och jag har gjort om det lite i photoshop. Han sitter högt upp på spiselhällen...tror jag det heter, Thomas håller i honom och när Thomas eller Rickard kommer dit på besök så är det det första han uppmärksammar dom på, att dom ska lyfta upp honom så han får sitta högt däruppe. Jag tror nog att han samtidigt är lite rädd, för den som håller i honom måste hålla riktigt hårt annars tror han att han ska åka ner.


 Om en stund ska vi åka till Mullsjö. Gubben ska på ett möte på kongsberg och jag ska besöka en bekant och lämna lite oriflamegrejer.


HÖRS I MORGON IGEN!

Av ♥ Monica ♥ - 14 januari 2009 13:02


Är dom inte fina......Emma och Magnus från* bonde söker fru*. Dom gifte sej i lördags den 10 januari. Filmen är väl inte av bästa kvalité men kul att kunna visa den i alla fall. För dom som är intresserade kan jag tala om att bröllopet sänds i tv 4 den 26 januari klockan 20:00.....då kommer jag att sitta klistrad vid tv-n.....finns inget så högtidligt som bröllop.


Annars gör jag inte så mycket idag, men jag ska följa med sonen till staden senare i eftermiddag när han ska åka till tandläkaren...alltid kul med lite sällskap när man ska åka nästan fem mil, och sen kanske det blir en tur till mac Donalds också,*slickar mej om truten*.


VI HÖRS I MORGON IGEN GOTT FOLK!

Av ♥ Monica ♥ - 13 januari 2009 13:09


.......löst och fri sjunger Målle Lindberg här på denna filmen.Jag tycker mycket om denna melodin och vill gärna låta mina bloggläsare lyssna.


Nu har jag bytt gardinerna och jag hade sån tur att dom som jag hade skickat efter kom i går. Jag fick ett sms vid sextiden i går kväll att paketet fanns i vår affär att hämta, så jag åkte ner och hämtade det.


Om en stund ska jag laga lite middag till oss och idag blir det kasslergryta och ris.


Ha en fortsatt bra tisdag......hörs i morgon igen!

Av ♥ Monica ♥ - 12 januari 2009 16:44


...........musiksmak som är allt från dansbandsmusik till andligt. Dansbandsmusik är ju nummer ett för mej, men jag gillar även rock och så kallad andlig musik och där är det läsarsånger som jag tycker om att lyssna på.Jag är också en beundrare av Målle Lindberg....jaa,du läste rätt, jag gillar hans repertoar.Något som jag däremot inte gärna vill lyssna till är gospel, jag tycker det är så gapigt, den ene vrålar värre än den andre och så detta svängande med bakändarna tycker jag ser så fånigt ut, men jag respekterar naturligtvis dom som tycker om denna musik.


Idag har jag städat ut julen klart, så när som på gardinerna, men det får bli i morgon.Nu ska jag snart fortsätta med mitt oriflame, det är dags för en ny beställning i kväll och som vanligt har det droppat in en del beställningar från mina kunder. Kanske att jag tittar lite på Guldbaggegalan också på tv-n ikväll, och fråga doktorn har ju premiär för säsongen också, så det ska jag definitivt titta på kvart över sex.


Nu önskar jag alla en bra kväll, så hörs vi i morgon igen!

Av ♥ Monica ♥ - 11 januari 2009 20:34


...........än ingen blogg alls, men dagen har gått i rasande fart så datorn har haft ledigt nästan hela dagen.

Vi har städat bort julen idag och jag har dammat och bytt dukar i en del rum , får fortsätta i morgon när jag kommer hem från jobbet. Jag väntar på nya gardiner till köket som jag har skickat efter så där blir det inget gardinbyte förrän dom har kommit, men i  rummen byter jag nog i morgon. Jag tycker det är skönt när man har gjort i ordning efter julen och slängt ut granen och tagit bort alla tomtar och annat julpynt.


Idag har det blåst som sjutton, och det ska väl fortsätta ytterligare några dagar.Jag har inte varit ute så mycket idag, men jag skjutsade hem mamma för en stund sen och då höll jag på att blåsa bort kändes det som....nä, så allvarligt var det väl inte, men blåste gjorde det rejält.


NU SKA JAG TITTA IN TILL MINA BLOGGVÄNNER OCH SE VAD SOM HAR HÄNT HOS DOM IDAG !

Av ♥ Monica ♥ - 10 januari 2009 13:56


Idag börjar jag med receptet på tacosoppan som någon ville ha....


Tacosoppa

3 hg köttfärs

1 röd lök

1 gul lök

1 burk krossade tomater

3 msk chilisås

1 påse tacokrydda

1 liter grönsaksbuljong

4 potatisar

1 burk majs

3 dl matlagningsgrädde

Gör så här:

Bryn köttfärs och lök. Tillsätt krossade tomater,chilisås,tacokrydda,grönsaksbuljong,potati
s i små bitar,majs och grädden. Koka cirka 20 minuter.

Smaklig måltid!

Lördag igen och idag är det så grått och trist väder,  snön är borta igen så nu är det inget som lyser upp ute.....jo förresten, det har ju varit fullmåne inatt och då är det ganska ljust på himlen i alla fall. Ibland sover jag lite dåligt när det är fullmåne, men inatt har jag sovit så gott så.Jag gick upp strax efter halv tio och åt frukost och läste lite i *lusadräpa*, sen ringde jag till mamma och pratade en stund.Direkt efter avslutat samtal med henne ringde jag till en kompis i Mullsjö, så det var ett väldigt pratande i telefon innan jag äntligen gick in i duschen, men det är riktigt skönt att ta det lugnt och inte ha någon att ta hänsyn till eftersom äkta maken och Thomas är i skogen och jagar.

Nu sprider det sej en härlig doft i huset......jag har en *jansson* i ugnen som vi ska äta när jägarna har kommit hem. Köttbullar, korv och skagenröra ska det bli till också.

Kvällen kommer att tillbringas framför tv:n, det är ju körslaget klockan åtta och sen har vi ett par semlor som ska avnjutas med en kopp gott kaffe.

HA DET BRA ALLA BLOGGARE OCH ÖVRIGA LÄSARE! 

Av ♥ Monica ♥ - 9 januari 2009 15:15


Eftersom det är fredag tänkte jag att vi skulle svänga våra lurviga....


Lyssna till ett dansband som det verkligen svänger om

Av ♥ Monica ♥ - 8 januari 2009 12:47


Jaa, go vänner.....i morse när jag stack ut näsan genom dörren för att hämta tidningen innan jag åkte till jobbet så snöade det, ett stilla snöfall som kändes som bomull i ansiktet.Det har även blåst en aning, men nu har snöfallet slutat och det verkar som att vi får plusgrader...känns så när man kommer ut.

Min *hjälpreda* har dammsugit och torkat golven nu på förmiddagen och jag satt vid datorn och gjorde ett litet jobb till mina arbetskamrater som dom ska dela ut till en del postkunder på landet.

Nu är det snart dags att intaga köket och laga middag.....tacosoppa blir det idag och det tycker inte min äkta hälft är någon höjdare ,sa han nyss när han frågade vad vi ska äta.

Nu önskar jag alla en bra fortsättning på denna dagen!

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards