♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under april 2009

Av ♥ Monica ♥ - 22 april 2009 16:54

Idag har jag plockat undan påskdukarna och grejat med lite av varje. När jag var i tv-rummet fick jag för mej att jag skulle spela lite på min keyboard som står där inne. Det är inte så ofta jag spelar nu för tiden, men det är ju roligt när man kommer igång. Av någon anledning så spelar jag mycket religiöst och har alltid gjort så, jag ställde in på att spela kyrkorgel som är så vackert. Då kom jag att tänka på när Rickard konfirmerades, det var den 27 april 2003 och då hade vi en vikarierande ung kantor som hette Astrid....nyutexaminerad var hon och jag glömmer aldrig när konfirmanderna tågade in i kyrkan och Astrid spelade ett potpurri med låtar som sträckte sej från födseln och hela livet. Detta tror jag var det vackraste jag har hört i musikväg någonsin.Det var en fröjd att lyssna på hennes orgelspel och jag har aldrig förr eller senare hört någon kantor med det arret eller vad det heter som spelar så pampigt som hon. Tyvärr är hon inte kvar här för det var ju bara ett vikariat för den ordinarie som hade föräldraledigt. Hade Astrid varit kvar än då vet jag med säkerhet att jag skulle besöka kyrkan lite då och då enbart för att höra hennes underbara orgelspel. Tänk vad man kan komma på saker när man själv gör något som idag då jag spelade en liten stund. faktum är att jag fick gå ifrån för jag stod och blev riktigt rörd när jag tänkte på den konfirmationsdagen samtidigt som jag själv spelade...låter kanske fånigt, men så var det.

****************************'

I eftermiddag har solen tittat fram och det är så fint ute, bara det kunde bli lite varmare också.

***********************

Ni som undrar om stugan är vår så vill jag tala om att det är det inte. Vi hyr den tillsammans med släkt och vänner...nästan 20 personer


HA NU EN UNDERBAR KVÄLL ALLA BLOGGISAR!

Hör hur mysigt elden sprakar.....

Av ♥ Monica ♥ - 21 april 2009 15:51

Idag åkte jag till Mia och Christina när jag hade ätit frukost och bytt om.Mia hade bakat sockerkaka och den var så god så jag tog två bitar till fikat. Vi satt ett par timmar och pratade innan jag och Mia åkte till Rossies gatukök och köpte med oss mat. Mia skulle till en kompis i Madängsholm så jag svände in med henne där på hemvägen. Nu har jag och äkta mannen ätit och det var så mycket mat så vi har lite till ikväll också.

*******************************

Vädret är inte så varmt och ingen sol idag!



Sol eller inte....vad gör det med denna fina utsikten när man är vid stugan

Av ♥ Monica ♥ - 20 april 2009 21:00

Idag har jag inte varit hemma långa stunder. När jag hade ätit frukost och läst lusadräpa gick jag till en bekant och lämnade en oriflamekatalog...eller 3 stycken rättare sagt som det är i denna perioden. Blev inbjuden på kaffe, chokladkaka och glass och det visste jag nästan innan jag gick dit för hon är en så trevlig tjej och vill alltid att man ska stanna en stund och det gör jag gärna.Kom hem strax före halv ett och började med middagen eftersom Göran slutade tidigare idag på grund av att han skulle till Habo på tandläkarbesök. När han var klar hos tandläkaren och han konstaterade att det inga hål fanns i tänderna så åkte vi till min allra bästa vän och lämnade oriflamesakerna som både hon och hennes man beställde när dom var här och gratulerade mej när jag fyllde år. Vi satt på altanen och fikade och pratade ett par timmar och hade trevligt som vanligt i deras sällskap.Vi konstaterade även att det är inte ens en månad kvar nu tills vi ska ut och äta och fira 40-årsjubileum, men det återkommer jag till när den dagen kommer.

Sen ikväll har jag och Thomas varit vid stugan en stund och lämnat lite saker.....fåglarna kvittrade och sjön låg nästan spegelblank så det var riktigt rogivande. Nu har jag varit hemma en stund och snart är det dags för sängen och karlavagnen.

VI HÖRS I MORGON!

Av ♥ Monica ♥ - 19 april 2009 20:06

Det blir ytterligare några foton från stugan som jag tog igår.....nu från insidan.


Så här mysigt var det inne med en brasa som sprakade hemtrevligt


Så här fint är det i rummet..


Detta fotot tog jag från köket.....


************************************

Idag åkte vi NER till stan och köpte var sin badenbadenstol för dom andra vi haft i ganska många år är ganska slitna och fula, men Fritte gillar att ligga i dom så just nu står dom på altan. Dom nya ställer vi inte dit förrän det är dags att göra i ordning där för sommarens begivenheter såsom grillning med mera.

Nu är snart denna helgen slut och en ny arbetsvecka börjar!


Ha det så bra alla bloggisar!

Av ♥ Monica ♥ - 18 april 2009 16:51

Idag har vi varit i stugan några timmar.....Visar lite foton därifrån


Thomas och Faster i samspråk


Moster har börjat måla huset


Snart är det dags för fika


Fikapaus....

Göran målar den ena dörren.....i en fin grön färg


Agne gör i ordning vattnet på den fräscha toan

**************************************

Mer foton härifrån kommer i morgondagens blogg!


*************************************

Om en timme ska vi hämta Berndt och Christina och sen ska vi bege oss till Fallaskogen en sväng och se om vi får se några vilda djur där.Trevligt att åka ut lite på kvällskvisten när det är så underbart fint väder.

ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG KVÄLL!

Av ♥ Monica ♥ - 17 april 2009 17:02

Återigen är det fredag och ett par sovmornar ligger framför mej. Denna dagen går lika fort som alla andra och nu är det snart kväll igen.


*****************************************

Vi har varit UPPE i stan en sväng i eftermiddag och handlat lite på ÖB.....mjukmedel,mattpiska,rulltårta, grodljus bland annat. Innan vi åkte hem svängde vi fram till mac donald´s och köpte oss lite mat.Ha en skön kväll!

Roliga och provocerande texter på t-shirts
Av ♥ Monica ♥ - 16 april 2009 14:02

Brukar du och familjen alltid fira ojämna födelsedagarJa    58.3 %

Nej    25 %

Firar varken jämna eller ojämna födelsedagar    16.7 %

Totalt har 24 personer röstat.
Omröstningen startade 2009-03-08 13:18


Nu har jag en ny omröstning som jag hoppas många vill rösta på.

Av ♥ Monica ♥ - 16 april 2009 13:28

Då är det redan torsdag och helgen är snart här igen. Vädret är soligt och fint fortfarande, men det kan ju slå om fort när det är april månad.....aprilväder har vi ju hört talas om många gånger. Jag minns ett år i mitten på 90-talet när jag cyklade ut med post en liten period och det var väldigt varmt och skönt och jag  hade inte jacka på mej utan hade en kortärmad tröja och ändå svettades jag...detta var i slutet på april och jag tänkte att det är ju nästan för bra för att vara sant att det är så varmt och skönt. Joo, efter några dagar slog vädret om och det blev både kallt och det kom snö. Detta lärde mej att vara beredd på snö så länge vi är inne i april så vem vet, nästa vecka kanske vi har snö på marken igen...usch då, hemska tanke!

************************

Idag har jag dammsugit och torkat alla golv och var precis färdig när Göran kom hem på lunchrast. När posten kom så var det bland annat ett kuvert med tagetesfrön.....tack Cina !! Göran har redan förberett för planteringen nu innan han åkte iväg igen till jobbet så  senare i eftermiddag ska fröna ner i krukor och ställas i tvättstugan.

**************************

Ha det bra alla bloggisar!


Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards