♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under maj 2009

Av ♥ Monica ♥ - 24 maj 2009 15:05

I eftermiddag är det öppet hus på *dagiset* här på andra sidan gatan så att där ska jag göra ett besök om en stund.Kul att se hur dom har gjort om  det inomhus från ett vanligt boende till en förskola som det heter nu för tiden.Kanske jag berättar om det i morgondagens blogg.

*****************************

På förmiddagen var vi med Thomas vid *stugan*........efter en stund droppade det in fler av hyresgästerna så till slut var vi 9 stycken där.

Jag  fotograferade lite och delar med mej av ett par foton....


Visst är det vackert......



Detta fotot är taget från bryggan

***********************

NU ÖNSKAR JAG ALLA MINA TROGNA LÄSARE EN RIKTIGT SKÖN FORTSÄTTNING PÅ DENNA SÖNDAG!

Av ♥ Monica ♥ - 23 maj 2009 16:11

Först vill jag tala om för medresenärskan att dom badenbadenstolarna som är på fotot från gårdagens blogg är dom gamla som vi har haft i många herrans år och nu är dom nere vid stugan. De nya har jag inget foto på än, men hoppas på att dom ska hålla i många år.De gamla är felfria men vi tyckte att vi ville ha nya eftersom dynorna är lite slitna, men vid stugan duger dom gott.

********************************'

Läser i Falköpings tidning idag att CEDRIX som bor här i byn hör till Sveriges mest bokade dansband och dom är för övrigt grannar med medresenärskan.....


Kent och Maria i Cedrix


Dom har upp till 20 spelningar i månaden och spelar mest på eftermiddagar och tidiga kvällar. Kent firar 40-årsjubileum som musiker i år, så han har hållit på länge,ända sen han var 16 år. Det är ju ett tvåmansband som låter som en hel orkester , Kent spelar saxofon och gitarr.....och sjunger en del också. Maria sjunger och hon spelar även något instrument. Dom har spelat in 4 cd-skivor som jag kan rekommendera för jag är ägare av alla fyra.

******************************

Förmiddagen ägnade vi åt att åka till Habo  och köpa lite kaffeskedar på second hand till stugan.....vidare till B och H för att hämta lite växter som vi fick av dom.

Nu ska jag gå ut i solen och njuta en stund!


ÖNSKAR ALLA BLOGGISAR EN FIN KVÄLL!

Av ♥ Monica ♥ - 22 maj 2009 16:30

Idag har jag i stort sett inget att blogga om.

Våra före detta grannar som bodde i huset som är dagis nu kommer hit på fika om en halvtimme....


 Jag önskar alla en trevlig kväll, så hörs vi i morgon!


Ohhh.....där ligger den svarte ....bäst att smyga härifrån fort

Av ♥ Monica ♥ - 21 maj 2009 20:05

Nu har jag förrättat dragning i min tävling som pågått från den 7 maj tills idag.

Här ligger lapparna med alla rätta tävlingssvar och vinnare blev......


............Sara


GRATTIS SÄJER JAG TILL SARA!

**********************

I eftermiddag har vi varit på födelsedagskalas och haft några trevliga timmar ihop med familjen i Valunda.

Klockan nio ska jag titta på bönderna som ska vara med i tv i höst i *bonde söker fru*.


HA EN TREVLIG FORTSÄTTNING PÅ DENNA KVÄLLEN!

Av ♥ Monica ♥ - 20 maj 2009 17:23

Igår var det 30 år sen vi flyttade in i vår nybyggda villa...tiden går verkligen fort och jag undrar var dessa trettio åren har tagit vägen. Mycket har passerat under de här åren.

Jag minns så väl när jag på måndagen den 21 maj....två dagar efter inflyttningen, lyssnade på radio skaraborg och fick höra att det var en storbrand i Varnhem och hela byn var hotad eftersom det blåste kraftigt, och till råga på allt så var det brandkåren som hade tänt eld på en lada som skulle eldas upp. Helt vansinnigt när det blåste så hårt.Minns inte exakt nu hur många hus som brann ner, och även i Varnhems kyrka höll det på att ta eld.

*************************************'

Jag lovade ju i gårdagens blogg att visa foton på det jag köpte så billigt i Brissmene och här nedanför kommer fotot


Kvalitén på fotot är inte det bästa, och blommorna är mycket vackrare i verkligheten...

************************'

I eftermiddag har vi varit med yngste sonen i Skövde en sväng. Han ville ha resesällskap dit så han ringde och undrade om vi ville följa med. Så klart att vi gjorde det även fast vi så gott som var klara att åka till Falköping eftersom Göran skulle köpa sej regnkläder, men det gick ju lika bra att köpa det i Skövde.

I morgon är det ju då den så kallade flygaredagen så då är man ledig från jobbet. På eftermiddagen klockan 3 ska vi åka  och gratulera lilla Michaela som fyllde 10 år den 14 maj.

*******************

I morgon är det  dragning i min tävling och intresset har varit stort.....21 personer har svarat rätt så i morgon kommer jag att skriva alla namnen på lappar och dra en vinnare.

Lycka till!

************************'


Härlig färg på min orkidé jag fick av Birgitta när jag fyllde år...


HA EN TREVLIG KVÄLL!


Av ♥ Monica ♥ - 19 maj 2009 17:23

Idag tog jag med mamma på en utflykt till Brissmene blommor och där inhandlade hon 2 tagetes, 2 silverek, 3 pelargoner och 6 isbegonier till ett pris av 110:-.....var köper man billigare tro? Även jag handlade en stor tagetes, 2 strandkrasse(tror dom hette så) och en annan fin växt med små rosa blommor för sammanlagt 40:-...även det jättebilligt.Foto kommer i morgon på det jag köpte så får ni se hur dom ser ut.

När vi hade handlat färdigt åkte vi till Falköping och fikade på Mössebergsbagarn...jättegott fika hade dom där så vår lilla utflykt var väldigt lyckad och mamma tyckte det var så roligt att komma ut och se sej omkring lite.

********************************'

Någon ville veta lite mer om bilden jag hade i gårdagens blogg och jag antar att det var för offerkällans skull den var lite intressant. Tyvärr kan jag inte komma med något spännande omkring den, men min man säjer att det är nog så att det är en vattenådra som har runnit upp på berget och sen har någon gett platsen namnet offerkällan. Om detta är fel så återkommer jag till det i så fall och rättar till det ifall någon  känner till en annan historia bakom denna källan.

*******************************


Så här fin är vår brudspirea nu.....finns två till  som inte är med på bild som blommar lika rikligt

******************'

Nu är det bara i morgon också, sen blir det dragning i min tävling från bloggen den 7 maj...så passa på att svara på frågan om ni vill vara med och tävla!!

JAG ÖNSKAR ALLA BLOGGISAR EN FIN KVÄLL!

Av ♥ Monica ♥ - 18 maj 2009 16:37

Idag är det en helt vanlig måndag för många, men för en del människor är denna måndagen annorlunda...... en familj i Skåne har begåvats med tvillingflickor i natt och momor och morfar till dessa små nyfödda är våra vänner i Mullsjö. Det är inte första tvillingparet för deras dotter för hon har även tvillingpojkar så hon är ju van om man säjer så.


GRATTIS.....SÄJER JAG TILL DE NYBLIVNA MORFÖRÄLDRARNA


*************************'

Nu ska jag gå ut och sätta mej i solen och njuta en stund innan det är dags för tv-tittande.

3 dagar kvar till det blir dragning i min tävling från den 7 maj!!


Ha en bra kväll alla bloggisar!



Av ♥ Monica ♥ - 17 maj 2009 20:16

Det blev en jättetrevlig kväll......Vi åkte till Jensens böfhus(stavas inte med ö egentligen) i Jönköping. Vi åt en trerätters middag som bestod av räkcoctail med rostat bröd till förrätt, biff med skivad potatis, en halv grillad tomat och en sås därtill och till efterrätt åt vi banana split. Karlarna tog även kaffe till efterrätten, men vi båda damer hoppade över kaffet eftersom vi skulle dricka det när vi kom tillbaka till Habo. Vi hade så trevligt vid bordet när vi åt, med prat och många glada skratt. Efter ett par timmar ungefär åkte vi hem till B och H där vi drack kaffe och åt tårta samtidigt som vi tittade på eurovision song contest som hade hållit på en stund så Malena hörde vi inte sjunga. Den låten som vi tyckte var bäst var Danmarks bidrag och det var vi överens om alla fyra, men det blev ju Norge som vann överlägset. Ingen låt som jag är så förtjust i precis, men man kanske behöver höra den några gånger innan man gillar den.När man har trevligt så går ju tiden fort och klockan blev nästan halv ett innan vi styrde kosan hemåt efter en jättetrevlig kväll......så nu har vi firat vår 40-åriga vänskap!


Jag fick en present av Birgitta.......en hjärtformad ljushållare och ett kort...med en vackert formulerad handskriven text på baksidan....


......kortets framsida såg ut så här......även där en fin text om riktig vänskap!

TACK BIRGITTA FÖR ATT JAG FÅR VARA DIN VÄN!

*****************************

Nu är det söndag kväll och en ny arbetsvecka tar vid i morgon....fyradagarsvecka blir det ju eftersom det är *flygaredagen* på torsdag och då blir det även dragning i min tävling!!


Gratis skönhetsprodukter!

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards