♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under maj 2009

Av ♥ Monica ♥ - 16 maj 2009 14:13

Idag ska det firas 40-årsjubileum. Jag och  Birgitta har varit vänner i 40 år detta året och ikväll ska vi åka till Jönköping och äta på restaurang ihop med våra män. Det ska bli riktigt trevligt. Birgitta var bara 13 år när hon började besöka mej och Micke. Hon tog med Micke ut i kärran och var barnvakt åt honom flera timmar nästan varje dag på sitt sommarlov.När hon sen fyllde år den hösten så var det självklart att vi gratulerade henne. Sen gick tiden och vi träffades ganska ofta, och det året hon slutade 9:an var hon med mej, Micke och mina föräldrar på semester i Mora. Den semestern blev ett minne för livet.....vi hade två helt fantastiska veckor med båttur på Siljan med dans tre gånger i veckan. Det var en trio som spelade......det var pappa Stig, sonen Mats och en Mats till och vi charmade väl till dom redan första kvällen så när vi gått av båten när vi kom i land vid ångbåtskajen i Mora och hade gått en bit kom de två killarna som spelat och undrade om vi skulle åka med dom i bilen.Det behövde dom inte fråga mer än en gång om man säjer så. Dessa båda spelemän umgicks vi med sen hela tiden på semestern och det var två mycket ledsna tjejer som åkte hem från Mora när det var så dags. Detta var ett av många minnen under alla dessa år, som har varit både roliga och även några tragiska händelser har inträffat, men vi har alltid stöttat varandra. Jag återkommer om hur kvällen blev i morgondagens blogg.

*****************'

Halv elva idag åkte vi till Nasco* för att inhandla lite blommor till altan och urnor. Thomas var också med och köpte lite penseér och annat smått och gott till sin trädgård.Sen fick vi för oss att vi skulle åka till Brismene blommor och kolla vad dom hade för blommor där, men innan vi styrde kosan dit så svängde vi fram till MacDonalds och köpte oss lite mat.

Brismene blommor var verkligen en positiv överraskning, där fanns det massor av blommor och växter....billigt var det också så där handlade vi också. Jag köpte två amplar som jag har hängt på altan och det är lite blandat med olika sorters blommor och priset var 30:- styck...helt otroligt billigt. Vi konstaterade att dom är dom billigaste och mest välsorterade blomsterhandlare vi har besökt och bra kvalité är det också. Vi köpte en stor och kraftig tomatplanta för 15:-......på andra ställen kostar det säkert det dubbla så nu ska jag ta med mamma och åka dit en dag framöver så hon får köpa blommor till gravarna. Nu är vi nöjda och belåtna och väntar på kvällens begivenheter.....klockan sju ska vi vara på restaurangen.

**************

Påminner om min tävling som vanligt ......som startade den 7 maj...kolla gärna bloggen från då!

********************

ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG AFTON!



Detta är fjolårets tomatplanta.....som gav massor med tomater

Av ♥ Monica ♥ - 15 maj 2009 15:16

Då har det gått en arbetsvecka igen och nu är det två lediga dagar.

I morgon kväll ska jag ut på något trevligt, men det återkommer jag med i morgon. Solen skiner men det är ingen överdriven värme precis för man får ha långärmat på sej när man sitter ute.Jag satt på framsidan i solen och läste för en stund sen och rakt över gatan hördes glada....ja, även mindre glada barnröster från dagisbarnen när dom var på baksidan och lekte....riktigt mysigt med små barn som närmaste grannar.

******************'

Ikväll blir det tv och en god bakelse med kaffe, annars händer inget speciellt denna fredagseftermiddag och kväll.

*****************'

Som vanligt påminner jag om min tävling som finns på min blogg den 7 maj!

Av ♥ Monica ♥ - 14 maj 2009 15:32

Idag fyller mitt barnbarn Michaela 10 år.....grattis lilla Ela. Jag köpte present till henne igår när jag var i Tidaholm, men kalaset blir inte idag. Jag pratade med Micke tidigare idag i telefon och vi bestämde att dom hör av sej när vi ska komma och fira henne...

Dagens födelsedagsbarn.....

*****************************

När min gubbe kom hem på lunchen idag talade han om att han får jobb med lön från kommunen från den 8 juni till och med augusti månad ut. Han ska ha fyra veckors semester i juli samtidigt som jag har min semester så det ordnar sej riktigt bra under sommaren.

****************************

Nu ska jag titta in till mina bloggvänner en stund!


TÄVLINGSSUGEN ?... Gå in på min blogg från den 7 maj i så fall och kolla!

Av ♥ Monica ♥ - 13 maj 2009 16:25

När jag kommit hem från jobbet och ätit frukost och bytt om styrde jag kosan till Tidaholm.....första anhalten var hos Mia och där lämnade jag en grej till hennes mamma som jag har gjort till henne. Sen åkte vi fram till centrum och gick omkring på torget bland alla trevliga torggubbar/gummor...onsdagar är det full rulljans och det fanns mycket att både titta på och även köpa om man det ville. Jag köpte ett par lila foppatofflor...äntligen efter att ha försökt få tag på såna hela förra sommaren, men fick köpa ett par mörkt rosa innan vi åkte hem från Gotland förra semestern så nu har jag tre par, ett par svarta, ett par rosa och så dessa jag köpte idag med favoritfärgen lila. Dom jag köpte idag kostade 100:-. Sen blev det en gardinkappa för kommande behov och den kostade 59:-/metern och den var jättefin.Det blev även en tunika som jag ska ha till mina vita byxor på lördag när vi (jag, Göran, Birgitta och Hans) ska åka till Jönköping och äta på restaurang på kvällen . Jag och Birgitta firar något speciellt, men det återkommer jag till på lördag.Till sist så köpte jag 10 hänglobelior för 75:-, knallen prutade 25:- med sej själv för dom kostade 10:- styck egentligen.Mellan varven och inköpen gjorde vi ett besök på ett konditori där jag bjöd  Mia på fika....vi satt där inne en bra stund och pratade innan vi fortsatte våra inköp.Trots att Mia är en ung tjej på 21 år så kan man prata med henne om allt och som vi brukar säja...det kommer inte vidare det vi pratar om i förtrolighet. Jag är så glad att jag har fått lära känna henne och hennes familj och det kan jag tacka min yngste son Rickard för eftersom Mia är hans före detta tjej.

Göran ville ha mat från Rossies så jag köpte med mej det hem till oss båda.

***********************

Jag fick mina lotter som jag prenumererar på idag och dom har jag kollat nu och jag hade vinst på tre av sex lotter....så nu är mitt vinstsaldo 920 :-.

******************

Till Mia: Det var jag som hade beställt 2 stycken ögonpennor istället för 3 så du får höra med syster om hon vill ha en likadan om det finns eller hon vill ha något annat. Ber om ursäkt!!

Tunikan var perfekt..jag provade den när jag kom hem.

****************

Någon mer som vill vara med i min tävling som startade 7 maj.....kolla i så fall bloggen från det datumet!


HA EN FIN OCH SKÖN KVÄLL!

Av ♥ Monica ♥ - 12 maj 2009 16:34

Idag har jag bytt gardiner både här hemma och hos yngste sonen. jag tjuvstartade lite igår med att byta i tv och datarummen....helt nya gardiner i de båda rummen blev det.

Fram på förmiddagen åkte jag till Rickard och vi hjälptes åt med att ta ner gardinerna i hans lägenhet och att sätta upp de nya och det blev så fint.

När jag kom hem fortsatte jag med resten av gardinbytet här hemma, bara finrummet kvar, men det blir inte förrän strax innan midsommar.

Nu har vi ätit middag och jag sitter vid datorn en stund....finns mycket att göra här eftersom jag är med på mycket. Det är blip,dansbandsdax,meet your messenger,facebook,vilda webben och netlog. Jag har säkert glömt något, men det tar sin lilla tid om jag ska besöka allt detta varje dag och det blir det inte alltid, men bloggen den går först i alla fall.

Snart är det dags att sätta sej tillrätta vid tv-n, men innan dess ska jag som vanligt när det är tisdag ringa mamma.


GLÖM INTE MIN TÄVLING SOM STARTADE DEN 7 MAJ.....DET KAN LÖNA SEJ ATT TITTA IN DÄR!

Av ♥ Monica ♥ - 11 maj 2009 20:37

1. Hur gammal är du om fem år?  67 år

2. Vem var den sista du träffade? Min man

3. Hur lång är du? 159cm

4. Vilken var den senaste film du sett? Patrick 1,5

5. Vem ringde du sist? Min yngste son

6. Ditt senaste sms och till vem?Minns inte

7. Vad är helgens planer? Restaurangbesök med min kompis sen 40 år tillbaka, våra lagvigda ska också med

8. Föredrar du ringa eller skicka sms? skicka sms, Jag ringer gärna och pratar

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Har bara mamma i livet

10. När såg du senast din mamma? I går kväll

11. Vilken ögonfärg har du? blå

12. När vaknade du idag? 06.10

13. Har du någongång hittat en katt?Jaa

14. Vilken är din favoritplats? Hemma

15. Vilken plats föredrar du minst? Kommer inte på någon

16. Var tror du att du befinner dig om 10 år? Ingen aning....

17. Vad skrämmde dig som barn? Sotaren

18. Vem fick dig att skratta senast? Ingen aning

19. Är du för ung för att äga vinylskivor?Nej

20. Har du stationär eller bärbar dator? stationär

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med.

22. Hur många kuddar har du i sängen? 2

23. Hur många landskap har du bott i?  ett

24. Har du någon gång spytt på någon? Nej, som tur är

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor

26. Är du social? Ja, verkligen

27. Vilken är din favoritglass? Magnum

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Mycket

29. Tycker du om kina mat? Jaa

30. Tycker du om kaffe? Ja.

31. Vad dricker du till frukost?   Te

32. Sover du på någon särskilld sida? Nej

33. Kan du spela poker? Nää

34. Tycker du om att mysa? Javisst

35. Är du en beroendemännsiska? Kanske det

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Jaa då, flera stycken

37. Vill du ha barn? Har tre stycken välartade söner

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska till husbehov

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej

40. Föredrar du havet eller pool? Havet

41. Vad spenderar du helst pengar på? Lite av varje 

42. Äger du dyra smycken? Ett kanske

43. Har du någongång testat narkotika?Nej....lite vett har jag allt

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Smörgås

45. Vem är den roligaste människa du känner? Känner flera stycken

46. Välj ett ärr på din kropp? Är förskonad från sånt, om inte de 3 märkena från min titthålsopererade axel räknas förstås

47. Vad har du för ringsignal? Någon som drar en lång ramsa som börjar med HALLÅ

48. Har du kvar något klädesplagg från du var liten? Inte jag, men mamma har nog något tror jag

49. Flirtar du mycket? Nej....jag är gift så jag behöver inte flirta

50. Vart togs din profilbild? Hos min älste son 

 51. Kan du byta olja på bilen? Det tror jag nog om det skulle bli aktuellt

52. Har du fått fortkörningsböter? Nej

53. Vilken var den senaste bok du läste?  Hemligt....bokens titel är hemlig av en speciell orsak som jag kan avslöja den 21 maj när min tävling är slut

54. Läser du dagstidningen? Ja....Falköpings tidning

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej

56. Dansar du i bilen? Nää

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Radio Skaraborg

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Viva la juice 

59. När var du i kyrkan senast? På barndop i april 2008


Detta har jag tagit från en annan blogg.....ta gärna detta härifrån om ni vill .....alltid roligt att läsa om andra.

Av ♥ Monica ♥ - 11 maj 2009 11:28

Idag ska jag pyssla med lite av varje. Jag ska byta plats på mina kläder i klädkammaren så att sommarkläderna kommer längst fram. Sen ska jag stryka fyra nya gardiner som jag har skickat efter från Jotex.Två av dom ska Rickard ha i sin lägenhet och de andra ska upp här i huset.Sen tror jag att jag ska städa ett skåp i tvättstugan för där kan jag nog hitta lite* fynd* så det kan ta tid om jag ska kolla noga på det som finns där.När det är gjort tror jag att det är dags att laga middag.......ungsbakade rotfrukter med heta korvar och senapscreme.

*************************

Resenärskan får *stunna* sej till den 21 maj då dragningen sker vem som blir ny ägare till handcremen.....många har svarat rätt hittils så konkurrensen är hård, men någon blir dej ju som har tur.....kanske rent av resenärskan!

***************************

Ruth undrade om det finns mycket fisk i sjön där stugan ligger. Javisst finns det fisk.....aborre, gädda, mört, lake som jag vet och sen har vi ju det röda guldet...KRÄFTOR, men det är ju ingen fisk förstås.

****************************


Avslutar bloggen denna soliga måndag med en påminnelse om min tävling som startade den 7 maj!

Av ♥ Monica ♥ - 10 maj 2009 20:09

Nu är det verkligen vackert ute i naturen och förmiddagen spenderade vi nere vid stugan. Svägerska/syster och svåger var där också. Jag fotograferade lite och vill gärna dela med mej av dessa foton.




Trappan ner till sjön görs i ordning.....











......en paus i arbetet skadar inte


Denna vackra utsikt är inte alla förunnat .....

************************

När vi hade ätit middag tog jag och mamma en tur till kyrkogården i Fivlered och Vistorp och satte penséer på gravarna så nu är det fint och i ordning där.

Vädret har varit ganska bra, inget regn men blåsigt.

***********************

Påminnner än en gång om min pågående tävling som påbörjades den 7 maj......vill du vinna en handcreme från oriflame så ska du givetvis vara med och tävla!

HA EN TREVLIG AFTON!

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Skapa flashcards