♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under maj 2009

Av ♥ Monica ♥ - 9 maj 2009 15:21

Idag är vädret opålitligt, en stund solsken , sen hagel och blåst. Just nu är det uppehållsväder men ingen sol.

******************

På förmiddagen var vi i Falla och städade husvagnen som jaktlaget har där nere så nu är den fin och luktar såpa så gott. På hemvägen svängde vi fram till stugan och öste vatten ur båten och sen tog vi en tur till Ljungqvists och köpte lite grejer till grillningen ikväll för våra goda vänner från Mullsjö kommer. Vi får nog sitta inne och äta förstås för det är ju ingen värme ute precis och så blåser det också.

***********************

Påminner om min tävling som finns på min blogg från den 7 maj!!

****************************

Nu ska jag titta runt lite hos mina bloggvänner och se vad dom har för sej denna lördagen!


Ha det gott....

Av ♥ Monica ♥ - 8 maj 2009 14:04

Tävlingen har gett bra gensvar och det gläder mej.Många som har lämnat rätt svar så det blir till att lotta en vinnare när tävlingstiden är slut den 21 maj.Tänk på att jag måste kunna länka till er annars kan jag inte meddela den som vinner.Du som vet med dej att du inte har länkat kan göra det i en ny kommentar.

**********************************

När jag hade lämnat mammas varor idag så gick jag upp i hennes trädgård och tog några bilder med mobilkameran.......


Häggen blommar för fullt.....


Gullvivorna blommar som aldrig förr.....


Denna buketten står på vårt köksbord nu......

**********************************

Min mamma är fyllda 88 år men hon har gjort vårfint  i sin trädgård nu och hon är så nöjd och belåten!

 Det enda hon inte klarar av är gräsklippningen men det får hon hjälp med.

**************************'

Nu önskar jag en trevlig eftermiddag och kväll!


Glöm inte tävlingen om du vill vara med att vinna denna handcremen.....se gårdagens blogg!

Av ♥ Monica ♥ - 7 maj 2009 11:59

Nu är det åter dags för en tävling här hos mej.


Vem handlar denna boken om *När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var*.......skriv ditt svar i kommentarsrutan. Vad får vinnaren då för pris.......Jo, en handcreme från oriflame med doften tulip.

Hoppas att många vill vara med och tävla!

Den 21 MAJ drar jag en vinnare. Är det flera som har svarat rätt  blir det lottning om vem som får priset.


Vem får denna väldoftande handcreme?

*****************************

Sist men inte minst vill jag gratulera alla som heter CARINA idag......grattis på namnsdagen!  



Av ♥ Monica ♥ - 6 maj 2009 11:48

Idag regnar det här....välbehövligt. Grannen sådde lite ny gräsmatta i söndags och sen kom regnet, alldeles perpekt och jag funderar på om han bad till högre makter och blev bönhörd.

**************************'

Som vanligt så lyssnade jag på karlavagnen igår kväll när jag hade lagt mej och då ringde bland annat en dam från Gotland. Gissa vem som kände längtan dit när jag hörde den gotländska dialekten...joo, det var allt jag det.Jag tänkte tillbaka på hur trevligt vi hade det på vår semestervecka förra sommaren i Tofta.....alla vackra blommor och det fina landskapet som är på ön. Det finns platser man har varit på som sätter sej kvar i kroppen på något vis...Mora och Sälen är också platser jag längtar tillbaka till ibland.Jag har en liten dröm om att skaffa något litet ställe utanför Mora när jag blir pensionär och som man kan vara på när andan faller på och man inte har några tider eller jobb att ta hänsyn till. Detta ska inte vara något permanentat boende för jag vill inte lämna min hembygd som jag är född och uppvuxen i, den är jag alldeles för fäst vid.

Nu har jag luftat lite av mina drömmar...som kanske aldrig blir något annat än en dröm, men visst är det skönt att kunna fundera på framtiden ibland.

Ha en bra fortsättning på denna lillelördag!

Av ♥ Monica ♥ - 5 maj 2009 12:13

Jag har roat mej med att jämföra två identiskt...nästan i alla fall...likadana foton som är tagna den 29 april, men med ett års mellanrum


Detta fotot tog jag 29/4 2008......




.....och detta är taget exakt ett år senare


Skillnaden är väldigt stor skulle jag vilja påstå och orsaken tror jag är att det hämmade växterna detta året eftersom det var över 10 minusgrader flera nätter när dessa blommor hade tittat upp ur jorden.

********************

Inatt har vi fått 5 millimeter välbehövligt regn och det ser nästan ut som att det kan komma någon skur till för det är ganska mulet.

Nu ska jag ägna mej åt lite hushållsarbete en stund!

*********************

Ett litet missöde har skett...den översta bilden skulle inte vara med idag egentligen, men det får vara som det är nu.........


HA DET SÅ BRA.......VI HÖRS I MORGON IGEN!

Av ♥ Monica ♥ - 4 maj 2009 11:13

Tack till resenärskan för att du skrev att det fanns penséer kvar i affären. När jag kollade en annan dag fanns det inga, men jag rusade ner nu och visst fanns det.....7 stycken var kvar och dom köpte jag såklart. Tack även för grattiset på min namnsdag.

**********************

Idag är det ingen sommartemperatur ute, men det ska det ju inte vara heller när det är den 4 maj.

Om en stund ska jag laga middag. Vi ska äta när Göran kommer hem på lunchrast halv ett idag eftersom jag ska följa med Rickard upp till stan sen. Han ska göra framhjulsinställning på sin bil (tror det heter så) och sen ska vi göra lite andra ärenden innan vi far hemåt och Rickard åker till jobbet. På tal om jobb så är det fullt upp med arbete på den industrin som Thomas och Rickard jobbar på, så nu ska Rickard jobba sena skiftet även denna och nästa vecka också......dom har mer jobb än dom hinner med nu så några jobbade dubbla skift dagen innan valborgsmässoafton.

***********************

Nu väntar potatisen på att bli skalade och köttfärslimpan ska göras i ordning så jag säjer .....

HEJ OCH HA EN FORTSATT BRA MÅNDAG!


LYSICHITON AMERICANUS.....ÄVEN KALLAD SKUNKKALLA

Av ♥ Monica ♥ - 3 maj 2009 15:24

Idag avslutar jag vårsångerna med en vacker låt på norska.


***********************************'

Tack säjer jag till *botanist* som gav mej svar på vad växten heter som jag hade i bloggen igår. Jag googlade på SKUNKKULLA och fick reda på att det är en växt som har kommit från Nordamerika.


********************************************

På förmiddagen var vi nere i stan och tänkte köpa penseér men det finns inga att köpa längre, nu är det sommarblommorna som gäller, men man kan väl inte  plantera ut varken isbegonia eller sommardahlior redan, blir det en frostnatt så är det ajöss med dom. jag kan inte riktigt förstå varför dom börjar sälja pensé så tidigt att dom är slutsålda när det är dags att plantera dom. Sommarblommorna började säljas i början på juni förut och jag minns när man åkte till Kättilstorp och köpte blommor och  trädgårdsmästaren frågade om man bodde i Sandhem för hon sålde inga blommor eller plantor till Sandhemsborna förrän vid midsommartiden när det inte var risk för frost längre eftersom hon visste att det var kalla frostnätter här till långt fram i juni.


*********************************

Nu är det snart fikadags.....men vi hörs i morgon!

Av ♥ Monica ♥ - 2 maj 2009 12:36

Igår när vi var vid *stugan* visade Birgitta oss en växt vid tomtgränsen där det är sankmark. Ingen vet vad växten heter och vi har aldrig sett något liknande. Nu undrar jag om någon av läsarna här i min blogg vet namnet på denna växt.............


 

Okänt namn på denna gula växt...någon som vet?


Marken där den växer är blöt......


*************************************'

Göran och Rickard är i Falla och skjuter lerduvor nu på förmiddagen ihop med några jaktkompisar och jag och Thomas har varit i Mullsjö och gjort några ärende. Vi träffade min svägerska Ingrid som vi bytte några ord med.

Nu har jag dammsugit och om en stund ska jag sätta mej på altan och läsa. Middagen blir smidig idag för jag köpte en smörgåstårta i Mullsjö.

Ikväll ska jag skjutsa Rickard och Johan till Tidaholm.....det är cruising där idag.


Önskar alla en mysig och varm solskensdag!

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Skapa flashcards