♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under juni 2009

Av ♥ Monica ♥ - 8 juni 2009 20:00

Idag har jag varit hos Mia i hennes nya lägenhet...den första egna lägenheten för henne. Den var  lagom stor för en person och hon har en mycket fin utsikt ut mot ån Tidan och lägenheten var trivsam tyckte jag. Dessutom har hon en mataffär i samma hus så hon behöver  inte gå många steg när hon ska handla.Även min mamma var med idag och Mias mamma tog vi upp på vägen så hon var med också.Hon bor ju inte så långt från där Mia bor, men det tar ju en stund att promenera dit. Jag hade köpt baguetter och Mia bryggde kaffe....  vi hade några trevliga timmar med prat och många skratt.Köpte med mat hem från Rossies gatukök som vanligt när jag har varit i *Labbås*.

*******************

Bondfrun har alldeles rätt i att kortet jag vann med är taget i Blidsberg. Vi åker alltid till Basta kvarn och fikar en eftermiddag när vi har semester och då passade jag på att ta några foton förra sommaren när vi var där.Kanske det blir någta foton i år också när vi gör vårt årliga besök där.

****************'

När vi hade ätit middag åkte jag till mamma och klippte gräset ovanför stenpartiet så nu står det sej ett tag, övriga gräsmattor ska jag klippa på torsdag är det tänkt.


GOD KVÄLL.....

Av ♥ Monica ♥ - 7 juni 2009 20:15

Som jag kanske har skrivit tidigare i min blogg så är jag ju medlem på mycket här på datorn.....bland annat DANSBANDSDAX.SE och när jag loggade in där i eftermiddag hade jag fått meddelande från crew.

Det var en tävling som hette sommarkortstävling tidigare i våras och jag skickade in ett kort som jag tog förra sommaren som jag tycker är vackert, och nu hade jag fått meddelande om att jag en av vinnarna.Dom hade fått in 81 kort och av dom valde de ut de 10 som dom tyckte var extra fina.Den som vann förstapriset får 3 månaders guldmedlemsskap och de återstående nio får 1 månads guldmedlemsskap......jag var en av dom 9. Jag blev så glad för jag brukar inte skicka in några bidrag till tävlingar, men någon gång ska vara den första.Jag fick även en förfrågan om ifall dom får använda mitt kort som sommarvykort på dansbandsdax, och det får dom ju naturligtvis, det är ju en ära för mej. Dom hade skickat kortet till mej och på det hade dom lagt till texten*trevlig sommar* längst upp på kortet. Blir roligt att se när det kommer in på dansbandsdax sida för vykort som alla medlemmar kan skicka till varandra.


Detta kortet var det jag skickade in och vann med....

Visst är det vackert?

*****************************

På förmiddagen var vi vid stugan några timmar.....Som vanligt fotograferade jag lite.


Lupinerna börjar blomma så smått nu


Svågern Agne klippte gräset


Jag plockade en fin bukett med sommarblommor

****************************

VI HÖRS I MORGON IGEN....BYE BYE!

Av ♥ Monica ♥ - 6 juni 2009 14:27

................födelsedag, men vem är det som fyller år då?


Vår gamle kattpojke Fritte fyller hela 17 år idag......grattis älskade lille Fritte!

***********************

Idag firar vi ju Sveriges nationaldag och för vår del  så har vi firat med en god middag på Motell Ålleberg.

Klockan sex kommer våra goda vänner Mona och Bosse hit och förgyller vår kväll.Vi har inte träffats sen i november så det är inte en dag för tidigt. För att uttrycka mej lite fint så ska vi avnjuta en smörgåssupé.......

***********************

Till sist vill jag gratulera min goda vän heavenladyn och hennes man på deras 6-åriga bröllopsdag......grattis, grattis!

Nu önskar jag alla mina bloggvänner och övriga läsare en riktigt trevlig fortsättning på denna dagen!


Av ♥ Monica ♥ - 5 juni 2009 15:29

Idag har jag inget speciellt att blogga om så det får bli en film......förresten, jag fick en fråga om hur man KAMMAR POST. Det heter kamfack det som vi sätter upp breven i till folk. Varje hushåll har en egen så kallad kam. Hoppas ni förstod vad jag menar, men det kanske inte är så lätt om man inte är insatt i hur man går tillväga. Det har varit  öppet hus ibland på postkontoren och då har allmänheten fått se hur brevbärarna jobbar innan det är dags att ge sej ut och dela ut posten. Många blir väldigt förvånade över att det är så mycket arbete innan brevbärarna kan ge sej iväg ut med dagens post.

*************************

Denna sketchen med Carl-Gustaf Lindstedt har jag sett och hört honom göra live här på vår vackra festplats EKÅSEN.....verkligen roligt minns jag!

Av ♥ Monica ♥ - 4 juni 2009 18:26

I dag har vi haft arbetsplatsträff på jobbet...som vanligt klockan tre och en timme framåt, sen kammade jag upp post tills jag slutade 16:54.


****************************'

Min äkta hälft har varit på skogsmässa utanför Vaggeryd hela dagen ihop med sina jobbarkompisar på kommun. Han hade träffat medresenärskans man där och pratat med honom berättade han när jag kom hem.

*****************************

inköpslistan är skriven och nästa veckas matsedel är klar så nu är det bara att göra vad som faller mej in och det borde egentligen vara en promenad på en halvtimme, men jag hoppar nog över det idag.....tror jag kollar mina vänners bloggar i stället innan jag sätter mej vid tv:n.


ÖNSKAR ALLA BLOGGISAR EN BRA KVÄLL!

Av ♥ Monica ♥ - 3 juni 2009 14:31

Idag blåser det nordanvindar och det är inget skönt väder ute, men jag hoppas att min tvätt torkar som jag hängde ut vid tolvtiden.Det var riktigt kallt om fingrarna när jag hängde tvätten.....konstigt väder vi har, ena dagen 26 grader i skuggan och nästa dag långkalsongväder.....jaa, jag vet en person som har långkalsonger på sej idag.

************************

Jag har haft kontakt genom sms med *mi lella tös* från Tidaholm idag, hon håller på att flytta till sin första egna lägenhet....tänk så spännande det måste vara för henne. Jag minns hur glad jag var när jag flyttade hemifrån till min första lägenhet så man vet ju hur känslan är.På tisdag i nästa vecka ska jag åka och inspektera hennes nya hem.....blir trevligt!

************************'

Nu håller jag på med middagen och jag har även målat tre fönsterbrädor i eftermiddag, resten får bli en annan dag, men det blev riktigt bra. Det är aldrig gjort något vid fönstren överhuvud taget sen huset var nytt för 30 år sen så det har stått sej bra. En renovering bestående av målning av tak, tapetsering och nya mattor i hela huset gjorde vi 1996 lagom till gubbens 40-årsdag.

******************************'

NU ÖNSKAR JAG ALLA EN TREVLIG EFTERMIDDAG OCH KVÄLL!

Av ♥ Monica ♥ - 2 juni 2009 14:10

Efter en solig morgon och förmiddag har det nu mulnat och det blåser..... som vanligt får man väl säja. Jag har tvättat och tänker hänga ut det på torkvindan, chansar på att det inget regn kommer.

************************'

Innan jag åkte hem från jobbet idag åkte jag till Landhs och köpte fyra baguetter. Dom ska vi äta i kväll när Thomas och Rickard kommer hit.Rickard tycker bäst om kycklingbaguette så det köpte jag en och de andra tre är med skagenröra. Jag brukar bjuda hit dom en kväll den veckan som Rickard jobbar förmiddagsskiftet och idag tänkte jag dra till med lite extra och då blev det baguetter.


HA EN BRA EFTERMIDDAG OCH KVÄLL ALLA BLOGGISAR OCH ÖVRIGA LÄSARE!

Av ♥ Monica ♥ - 1 juni 2009 17:28

Idag är det varmare än det var i helgen.....

Jag har tvättat ett par maskiner tvätt och har just plockat in och gjort i ordning de rena kläderna.Skönt när man kan tvätta lite mer kläder än man kan göra på vintern när all tvätt måste hängas i torkskåpet.Annars har jag inte gjort så mycket nytta mer än att laga middag. Jag har suttit ute och läst lite mellan varven, men jag har suttit i skuggan för i solen är det alldeles för varmt för mej. Det har börjat blåsa för en stund sen, precis som det har gjort den senaste månaden så det är inget nytt precis.

Morgondagen skulle visst bli lite sämre vädermässigt med regnskurar, men det får man väl se hur det blir med det.

****************************

Nu är det snart dags att sätta sej vid tv:n ett par timmar...så jag säjer hej för idag!

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards