♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under september 2009

Av ♥ Monica ♥ - 10 september 2009 21:35

Idag har det varit ett riktigt kaos i vårt kök.Vi hittade inte vår lille SIGGE på morgonen och till saken hör att han var i köket inatt och var spårlöst försvunnen. Tack vare våra underbara grannar LASSE OCH LONNIE hitade vi honom nu ikväll. Att det fanns ett litet hål under ett av skåpen hade vi ingen aning om, men Lonnie kände med handen och upptäckte det. Göran bände bort listen och stack in handen och  fick kattkiss på den så det var bara att ta loss resten och därinne satt vår lille kisse. Han ville inte komma fram frivilligt och ingen av oss hade så långa armar att vi räckte honom, men jag ringde till Rickard och bad honom komma.....hans arm var så lång att han kunde få fram Sigge. Glädjen var stor naturligtvis och jag tog Sigge i mitt knä och  så fick han  kattmjölk på ett tefat, han drack med god aptit efter en hel dag innanför skåpet.Tänk vad små kattungar kan hitta på för hyssGlad.



Det har varit en jättefin dag med sol och värme och jag tog min vanliga promenad när jag hade röjt ut under diskbänken för att se om Sigge möjligen hade gömt sej där......glad att kissekatten kom tillrättaGlad.


Jag fick ett telefonsamtal i eftermiddag från en före detta granne...det var 15 år sen jag pratade med henne sist så det var knappt jag kände igen henne först när jag svarade.


NU SÄJER JAG GOD NATT TILL ER ALLA BLOGGISAR OCH ÖVRIGA LÄSARE!

Av ♥ Monica ♥ - 9 september 2009 19:04

Idag har jag varit  på city-optik i Falköping och provat ut både läsglasögon och glasögon för långt håll. även mamma var med, men hon behövde inga nya glasögon denna gången. När vi var klara var jag hos en cykelhandlare och köpte ny innerslang till min gamla cykel som hade punka på bakdäcket....efter det tog vi en tur till Mickes svärmor som bor mitt i city av staden och där blev det kaffe med smörgåsrån och ost. Köpte med mat hem från Mac Donalds till både Rickard, gubben och mej själv.Hämtade gubben och en jobbarkompis till honom på Kongsberg klockan tre..puh vilket åkande det har varit denna dag.


Igår kväll var vi i Härja och tittade på kattungar, och det blev en liten kattpojke som fick följa med oss hem........SIGGE har vi döpt honom till. En liten grå söting som börjar anpassa sej hos oss nu, men natten tillbringade han under vår säng. Han ville varken äta eller dricka igår kväll , men nu har han druckit kattmjölk idag, och nu ligger han och sover på en stol i köket, det lilla livet.



Av ♥ Monica ♥ - 8 september 2009 12:50

Oj så snopen jag blev när jag kom hit till bloggen idag. jag hade ingen aning om att det skulle bli ny design och nytt namn, men ombyte förnöjer ju så det är väl bara att hänga med i svängarna.Glad idag fick jag ju då sätta mej på min cykel på morgonen och trampa iväg till stationen för att åka tåg till jobbet och det kändes bra att få lite extra morgonluft. frukosten åt jag på Landhs innan jag åkte hem för jag får ju vänta ungefär trekvart innan tåget kommer. En mugg te och en tonfiskbaguette blev det och det smakade gott. Barbro Alzén kom och pratade lite innan jag gick till tåget och hon tyckte det var bra att Göran hade fått jobb igen på Kongsberg.

När jag kom hem ringde jag till Thomas, han och tre kompisar är ju i Norrland och jagar älg och jakten var snart överstökad, för Thomas sköt den enda älgen som dom har tillåtelse att skjuta, redan tidigt i går morse och då ringde han ju naturligtvis hit och talade om det tidiga dags igår på morgonen. Ikväll ska dom äta älgfilé sa han och sen i morgon åker dom hem igen.

Min promenad idag blev Vimblarundan och det blev inga möten med en enda människa så jag kunde gå och filosofera för mej själv bäst jag ville tills mobilen ringde, men vad det samtalet handlade om återkommer jag till i morgonGlad

 

HA EN BRA FORTSÄTTNING PÅ DENNA DAGEN ALLA GOA BLOGGVÄNNER!

Av ♥ Monica ♥ - 7 september 2009 18:18

Idag har det varit fullt upp hela dagen. Jobbade ju som vanligt och sen hem och åt frukost och grejade lite. Tog min vanliga promenad vid halv tolv tiden. träffade först grannen som var ute och rastade hunden, efter en stunds prat gick jag vidare ..... efter ytterligare en stund mötte jag min arbetskamrat som kom i postbilen och hon stannade och pratade lite. När jag hade vänt vid Stockhultsvägen dit jag hade planerat att gå så dröjde det inte länge förrän jag mötte en bekant på cykel som var på väg till skogen för att se om det fanns några lingon. Hon stannade också och pratade en liten stund så min promenad som var planerad att ta en halvtimme tog en timme och en kvart.
 
******************************'
Nu har vi nyss kommit hem från Jönköping.....mannen i huset har varit och skrivit på lite papper och även hämtat lite arbetskläder eftersom han ska börja på Kongsberg i morgon...det jobbet han fick sluta på i vintras får han nu komma tillbaka till genom ett bemanningsföretag från Jönköping. Praktikjobbet på kyrkogården blev bara 5 dagar, men nu får han ju en bra lön mot att han  fått a-kassa innan.
 
*************************************
Saknaden efter vår kissekatt är ju stor, men idag kan jag tänka på honom med glädje och att vi har haft förmånen att ha honom i hela 17 år. Vi har fått erbjudande från flera håll om en ny katt och en katt i huset vill vi ha så det dröjer nog inte så länge innan vi har en *lillebror* till Fritte.
 
**********************************'
ETT STORT TACK FÖR ERA FINA KOMMENTARER FRÅN GÅRDAGENS BLOGG!

Av ♥ Monica ♥ - 6 september 2009 20:49

 
 
6 juni 1992 - 6 september 2009
 
Idag har vi fått ta bort vår älskade lille Fritte.......vi  fick 17 härliga år med denne underbare katt....
 
 
  

Av ♥ Monica ♥ - 5 september 2009 11:50

Idag tänkte jag göra en liten sammanfattning av sommaren som nu är slut...åtminstone i almanackan.
 
******************************
 
 
Det årliga besöket hos min trevliga kusin Marie-Anne i Jönköping. Utsikten från hennes fönster är så vackert ut över Vättern.
 
***********************
 
 
Här vattnas det i en av  rabatterna som vi har vid vår stuga.... som vi har haft mycket trevliga träffar i detta första år som vi hyr den
 
***************************
 
 
Semsterresan gick till Ystad detta året...här är ett foto från hamnen
 
*************************
 
 
För fjärde året i rad gjorde vi ett besök på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg......många glada skratt fick vi under de timmarna som vi fick vara med i *Virus i bataljonen*
 
*************************
 
 
En dag på sista semesterveckan var vi på resa i småland med Gubbens syster och hennes älste son.....då besökte vi bland annat denna kyrkan som jag inte minns namnet på tyvärr, men vackert var det med blomsterbuketten och det tända ljuset i fönstret
 
*******************************'
 
 
Kräftfisket är en av sommarens trevliga inslag....
 
 
............men vi hade en Ungerska afton i slutet på augusti som var trevlig och mycket uppskattad, med god gulaschsoppa
 
*************************
 
Detta var en liten del av allt trevligt jag har upplevt denna sommaren 2009 ........nu kommer det en höst som jag hoppas blir fin både när det gäller vädret och allt annat som komma skall.
 
*********************
 
HA EN MYSIG LÖRDAG!

Av ♥ Monica ♥ - 4 september 2009 13:57

Idag är det verkligen busväder ute, regnet öser ner stundtals och det blåser ganska kraftigt. När jag var ute och körde med postbilen på morgonen öste regnet ner så det blev till att skynda sej ut och fort in igen i bilen när jag hade lämnat det jag skulle på de olika ställena. Veckohandlade som jag brukar när det är fredag och nu har jag ätit en god pastasallad med fetaost till middag.....inte hemgjord denna gången utan den köpte jag färdig i affären.
 
********************
Någon undrade vad det var för färg på garnet jag köpte igår på marknaden.....det går i olika gröna färger, ett garn som är lite unikt och som jag såg när det var marknad här i somras. Det blir även mönster direkt om man säjer så, lite svårt att förklara, men jag lovar att sätta in ett foto på den när den är klar. Min snälla svägerska sa igår att den ska bli klar i år i alla fall och det gör den säkert för hon är en mästare på att sticka, och även brodera dukar och tavlor av alla de slag.
 
NU ÖNSKAR JAG ALLA BLOGGISAR EN RiKTIGT MYSIG FREDAGSEFTERMIDDAG OCH KVÄLL!

Av ♥ Monica ♥ - 3 september 2009 18:18

Idag har jag varit på årets marknad i ADELÖV. Klockan nio i morse åkte jag med en svåger och svägerska dit. Vi hade tur med vädret, inget regn förrän vi var på väg hem. Jag köpte bland annat garn till en tröja som svägerskan ska sticka till mej och sen blev det lite annat smått och gott. Fika och även en hamburgare blev det i matväg för hungrig blir man ju när man går omkring och kollar vad som finns i de olika marknadsstånden. Det har varit en trevlig dag och nu ska jag titta in till mina bloggvänner en sväng.
 
HA EN MYSIG KVÄLL!

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards