♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under december 2009

Av ♥ Monica ♥ - 12 december 2009 17:50

Signaturen *Margareta* har påpekat att jag är ute på hal is idag, men icke sa nicke, jag har varken skrivit att det är den 13 december eller lucia idag. Läs lite noggrannare kära Margareta så ser du att jag har skrivit om när jag lussade i mina yngre dagar och lussar gör man kvällen innan lucia...alltså den 12 december. Men tack ska du ha för din kommentar, alltid roligt med nya namn som dyker upp. Ännu roligare om det inte är anonymt förstås.

Det var bara detta jag ville ha sagt!


HA EN BRA KVÄLL ALLA LÄSARE OCH BLOGGARE!

Av ♥ Monica ♥ - 12 december 2009 12:23

När jag var ung var jag och min kompis Gunvor ute och lussade den 12 december, nu för tiden är det tydlingen ingen som gör det längre.Vi hade så roligt och vi besökte alltid en tant och farbror nere i Tyskahemmet, tanten var för övrigt min arbetskamrat på Lindbloms konfektion. Jag minns särskilt ett år när Gunvor hade en potta som hon fick frukt och karameller i, men tanten i Tyskahemmet ville inte lägga något i pottan så jag fick ta det som Gunvor fick i min korg som jag samlade gåvorna i. Det är roligt att tänka tillbaka på gamla tider, man blir allt lite nogalgisk och det är inte så längesen jag sa till yngste sonen när vi satt och pratade om hur tiderna har förändrats att jag är glad att jag inte är ung nu....han tittade lite undrande på mej, men jag förklarade då att man var aldrig rädd för att gå ut i mörkret på kvällarna för nu vet man ju aldrig vad för sorts människor som är ute, det finns ju så mycket droger och skit som folk blir dumma i huvudet av. Nu bor ju jag i ett litet samhälle, men det kan väl hända otrevligheter ändå, det har ju varit två mord här sen mitten på 90-talet och det första hände utanför grannhuset där mina söner bor nu. Huset kallades länge för mördarhuset efteråt, men nu bor det trevligt folk där som tur är. Nu seglade jag visst bort från lussefirandet........men så blir det ibland, det ena ger det andra.


Nu till något helt annat......


  Så här såg det ut för ett år sen, fotot är taget i vår trädgård......

Idag har vi lite pudervitt på marken och det är ett par minusgrader.


Jag har satt upp alla julgardiner nu på förmiddagen så nu blir det bara middagslagning och sittning vid datorn och ikväll blir det dansbandskampen som jag ska kolla på.


Kors då, jag höll precis på att glömma att nämna om IDOL, det blev ju ERIK som vann titeln idol 2009...en värdig vinnare,även om Calle var bra också.


GRATTIS ERIK!!


NU ÖNSKAR JAG ALLA MINA BLOGGVÄNNER EN RIKTIGT TREVLIG LUSSEEFTERMIDDAG OCH KVÄLL!


Av ♥ Monica ♥ - 11 december 2009 14:27

Ikväll är det dax för finalen i idol....både ERIK och CALLE är väl egentligen värdiga vinnare båda två, blir riktigt spännande att se vem som blir vinnaren i IDOL 2009.


I morse fick vi lussekatt och pepparkaka på posten eftersom det är lucia på söndag. Sen veckohandlade jag innan jag åkte hem. Hjälpte mamma att sätta upp julgardinerna i köket och lite andra småsaker som hon ville ha hjälp med. Tog en promenad med ABBE när jag kom hem från mamma...träffade en bekant och pratade en stund med henne.

Nu ska vi snart äta middag och sen ska jag ta fram julgardinerna och stryka dom, ska hänga upp dom i morgon så det är gjort till lucia.


Vid fyratiden ska vi hämta ABBE eftersom Rickard, Thomas och Erika ska iväg på julbord med killarnas jobb......sen får han följa med Göran till skogen i morgon, för då blir det inget jagat för Rickard eftersom dom kommer hem sent inatt.Det kan väl vara skönt att få en sovmorgon när det har varit lite festligheter ikväll......  


HA EN MYSIG FORTSÄTTNING PÅ DENNA FREDAGEN!

Av ♥ Monica ♥ - 10 december 2009 18:24

.......födelsedagsfirande är det som gäller idag. Vi har varit på A6 och köpt lite julklappar till barnbarnen och en klapp till min goda vän på Parkvägen,annars har vi vuxna i familjen slutat med julklappar sen ett år tillbaka.


Om en stund ska vi knalla in till grannfrun och gratulera henne   , hon fyller ju år samtidigt som nobelfestligheterna går av stapeln och det är tradition sen många år att vika denna kvällen den 10 december till att fira min goa grannfru. I år får hon en mugg med ett fotografi på henne som jag har ordnat från ifolor...alltså en personlig sak som jag tror hon kommer att uppskatta.


  Kaffe smakar alltid bra.......så varsågod och ta en kopp innan du går härifrån!



HA EN SKÖN OCH TRIVSAM KVÄLL ALLA BLOGGISAR!

Av ♥ Monica ♥ - 9 december 2009 10:33

Idag har jag haft sovmorgon eftersom vi denna månaden redan har vårt sedvanliga möte eftersom det inte passar i slutet av månaden.


Tack för era kommentarer angående omröstningen .......jag fick en lång kommentar som jag har valt att inte publicera eftersom den gjorde mej illa till mods när jag läste den, så nu har jag förklarat varför den inte kom ut till allmänt beskådande om vederbörande läser detta. Jag har fått skäll för kommentarer som jag har publicerat och sen tagit bort, därför gör jag så här för allas trevnad......ingen ska behöva läsa något som kan väcka olustiga känslor.


Vädret är grått och trist som vanligt, men man får göra det bästa av situationen och kanske att det kan komma lite snö till jul som lyser upp.


 


HA EN TREVLIG LILLELÖRDAG ALLA BLOGGVÄNNER!

Av ♥ Monica ♥ - 8 december 2009 20:08

Är det okej att lösenordsskydda sina blogginlägg
Ja  

  36.7 %
nej  

  40 %
ibland  

  23.3 %

Totalt har 30 personer röstat.
Omröstningen startade 2009-10-24 21:45

Så här tycker ni om lösenordsskyddade bloggar......det är inte alla som tycker illa om det i alla fall,över hälften av de som röstat är inte emot det så jag kan känna att jag inget fel gjorde när jag råkade skriva två blogginlägg som jag hade lösen på, men det blev ett jäkla liv på åtminstone en person som dessutom påstod sej veta vad som stod i det ena blogginlägget, men det var ingen av mina bloggvänner som fått lösenordet som hade skvallrat hävdades det bestämt...då undrade jag naturligtvis vem det kunde vara eftersom det bara var 3 av mina bloggvänner som hade fått lösenordet av mej.....ingen annan har fått lösenordet, lite undrade jag ju förstås.......men det går ju bra att prata när man inte vet hur det fungerar tänker jag då så ingen av er 3 som fått lösenordet behöver känna att jag anklagar, er för det gör jag inte...jag litar på att ingen av er sagt något, eller ringt den personen rättare sagt, för det var visst så det skulle ha gått till.
Nu har jag en ny omröstning som jag hoppas alla vill deltaga i.....
VI HÖRS I MORGON IGEN!

Av ♥ Monica ♥ - 7 december 2009 14:55

.............Blir den här......


Det behövs verkligen tända ljus nu så mörkt och trist som det är ute. Idag har det inte varit riktigt ljust någon gång och nu börjar det snart mörkna och bli kväller.

Vi har just ätit middag och nu ska jag sitta vid datorn en stund tänkte jag.


Vi har varit ute i en och en halv timme och gått med ABBE, det blev bland annat till KOHAGENS badplats där ABBE lekte Bambi på hal is.Det var en liten isskorpa intill land och där skulle ABBE absolut prova att gå. Han tog även några smakbitar is......  


ÖNSKAR ALLA BLOGGARE OCH ÖVRIGA VÄNNER EN TREVLIG KVÄLL!

Av ♥ Monica ♥ - 6 december 2009 16:05



 

Idag firar vi den andra söndagen i advent.......inget vidare väder ute idag heller, grått och mulet som vanligt, med ett par plusgrader.


Jag hoppas att alla mina bloggvänner och övriga läsare av min blogg har en bra dag med gott adventskaffe och kanske några av er har ätit julbord på något mysigt och hemtrevligt ställe........

Har inte så mycket att skriva om idag,

men........kika gärna

 in hit i morgon och lyssna på veckans julsång........


HA EN TREVLIG AFTON ALLA BLOGGISAR!

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards