♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under mars 2010

Av ♥ Monica ♥ - 14 mars 2010 15:16

Veckans sista dag....och i morgon börjar min första semestervecka för detta året. Har ju 34 semesterdagar på ett år plus 40 sparade sen jag var sjukskriven, så veckan som kommer blir det sovmorgon. I morgon ska jag åka till Mickes svärmor och hälsa på henne. Netha är ju personlig assistent hos henne så jag träffar ju henne också. Vi ska gå ut på stan och titta i affärer och även ta en fika med något gott till.


********************

Kommande vecka har jag tänkt att jag ska presentera de sju första orkestrarna som kommer till SÄGNERNAS HUS i sommar och även sätta in en film från you tube på var och en i den mån det finns något som är med där, inte alla orkestrar finns ju med på you tube har jag märkt.För de som inte vet vad SÄGNERNAS HUS är kan jag tala om att det är ett av västsveriges populäraste dansställe ägt av FAMILJEN LINDELL...bekanta till oss sen många herrans år tillbaka.SVEN-GUNNAR har jag känt sen vi båda var barn och hans fru LEA lärde jag känna när dom träffades på sjuttiotalet.Det är 20 danskvällar, men jag börjar med dom sju första med början i morgon.


ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG FORTSÄTTNING PÅ DENNA DAGEN!

Av ♥ Monica ♥ - 13 mars 2010 13:48

Inte för att det brukar vara annat än lugnt, men vad jag menar är att jag har inte gjort ett dugg nyttigt idag.Tog en promenad tidigare på förmiddagen och hamnade i Tallåsen. Thomas kom just hem när jag äntrade deras isiga infart, han och Gus hade varit och fiskat och Thomas hade fått upp en gädda på 6 kilo, men han släppte tillbaka den i sjön.Erika var i stan och tillsammans med sin mamma städade dom i lägenheten hon flyttade från för två veckor sen......första april tar de nya hyresgästerna över.Thomas bjöd på kaffe och efter en pratstund gick jag hemåt igen.


Äkta hälften hjälper en systerson och hans fru med flyttning idag så jag har en dag för mej själv utan gubbe, vet inte riktigt när han dyker upp.


Det blev inte Willy som åkte ur let´s dance denna veckan heller, men tycker allt att det var orättvist att lilla Molly fick lämna tävlingen....

Ikväll är det melodifestivalen i Globen, men har följt tävlingen lite dåligt detta året så jag vet inte vilken låt som är bäst....inga direkta bra låtar av de jag har hört, men det återstår att se vem som får åka till Norge fram i maj.


 

HA EN MYSIG FORTSÄTTNING PÅ LÖRDAGEN!

Av ♥ Monica ♥ - 12 mars 2010 17:23

Denna veckan får min vän KRISTINA JOHANSSON veckans ros...


 

Varsågod....hoppas att du tycker om rosen


*************

Det har pratats om att det skulle komma snö här idag, men där hade dom fel, ingen snö har det kommit som tur är och vore det inte så förbaskat mycket snö överallt så hade det varit en riktigt fin vårdag för det är en helt annan luft nu än det var för bara några dagar sen....äkta vårluft.

*******

I eftermiddag har vi varit med Rickard i stan och innan vi åkte hem var vi inne på Mössebergsbagaren och åt tårtbuffé för 59:- då får man äta så mycket tårta man vill...kaffe, te eller läsk ingår i priset. Detta är något nytt och det har blivit så populärt, mycket folk strömmade till allt eftersom och dom åt och drack så jag trodde en del skulle spricka, men man kan ju inte äta mer än att man blir mätt. Jag åt av tre olika sorters tårtor, en liten bit av varje och det blev jag väldigt mätt på. Gubben min däremot åt säkert ett halvt kilo tårta, hur han nu fick ner allt det vete katten  men är man en gottegris så går det tydligen att trycka ner hur mycket som helst......

**********

Hur ska det gå på lets´dance ikväll tro, läste på framsidan på aftonbladet att Tony ber att Willy ska röstas ut ikväll.....nu är det ju inte juryn som bestämmer så vi får väl se hur det blir med den saken. Ärligt talat så skiter jag i vem som vinner i år, jag  har ingen favorit, men tycker det är kul att titta på programmet.


HA EN TREVLIG KVÄLL ALLA BLOGGISAR!

Av ♥ Monica ♥ - 11 mars 2010 16:41

Här kommer något av det jag lovade återge från min dagbok från den tiden när jag och Kristina( som jag återupptagit kontakten med) var ute på galej....


Detta är alltså från den 28 juli 1965  

Ur dagboken:

Jag åkte till stan med halvsjutåget. Jag och kristina var med två killar från Skövde hemma. Dom hette B och T. Dom skjutsade oss till stan så att vi var där vid halv tio tiden igen. Vi gick ur bilen när vi fick se chevan. G kastade ut en princeask till mej. Pappa skulle komma och hämta mej och kristina klockan elva. När vi stod utanför och väntade kom chevan och stannade. B kom och skällde   på Kristina för att hon hade kallat honom för raggare. Pappa kom halv tolv.Han hade somnat. När vi kom hem satt vi och pratade innan vi lade oss.

*************'

Detta är vad jag kunde skriva ut offentligt  kanske inte så speciellt spännande men när jag läste igenom vad jag skrivit från året 1965 så var detta det som var mest *rumsrent* om man ska uttrycka sej så.Vi hade mycket roligt det året ser jag när jag läser i min dagbok, men inget som är lämpligt att skriva offentligt *Ler*


ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG AFTON!

Av ♥ Monica ♥ - 10 mars 2010 16:38

.....och inget har jag att skriva om, det får bli en film....


Håll tillgodo....Stefan och Krister är alltid roliga att lyssna till


ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG KVÄLL!

Av ♥ Monica ♥ - 9 mars 2010 18:42

På förmiddagen åkte vi ner till Mullsjö och gick runt sjön ihop med Berndt och Bengt....riktigt härligt vårväder att promenera i även om det var lite halt på sina ställen.

Mannen i huset stekte plättar när vi kom hem igen och det blev vår middag idag.

I eftermiddag har vi haft ett kärt besök av en tjej som bodde granne med oss när Micke var liten.....dom bodde i pastorsbostaden eftersom hennes pappa var pastor i pingstförsamlingen här i byn. Dom flyttade härifrån 1977 och jag har inte sett Lena sen dess. Vi har fått kontakt via facebook och  hon är några dagar i Mullsjö och hälsar på sina föräldrar nu när hon har en semestervecka. Det var så roligt att träffa henne efter alla dessa år, hon bor sen många år tillbaka i Varberg.


  Lena är sej lik fastän det är 33 år sen jag såg henne senast.....samma ljusa hår och samma söta leende  


Nu ska jag titta in hos mina bloggvänner innan det är dags att sätta sej vid tv:n


HA EN TREVLIG KVÄLL....

Av ♥ Monica ♥ - 8 mars 2010 16:42

.......nog på väg tror jag   för idag har det tagit rejält på snön tycker jag. Även på vägarna som är vintervägar tar det rejält på nu och det är moddigt.


Ikväll börjar nya avsnitt av * Saltön* och det ser jag fram emot.....det är många bra program på tv så det är nästan att man inte hinner med bloggandet för tillfället men några rader får jag väl skriva varje dag, även om det inte blir några långa utlägg......lovade ju att återge något från den tiden då min nyfunna ungdomsvän och jag gjorde Falköping osäkert, det kommer en dag nu i denna veckan. Jag fick ett foto på henne igår via datorn och hon var sej lik tyckte jag.


HA EN TREVLIG AFTON ALLA BLOGGARE !

Av ♥ Monica ♥ - 7 mars 2010 15:18

I morse bänkade vi oss framför tv:n lite före åtta, vi skulle titta på vasaloppet. Det är tradition att vi tar med våra täcken och sveper in oss i dom och sitter några timmar och tittar när skidåkarna är ute i spåret och kör.Frukosten intar vi också vid tv:n...te, kaffe och smörgås. Kul att det blev en svensk som vann även detta året.

******************


Gårdagskvällen var mycket trevlig hos våra vänner som vi var bjudna till. Vi fick börja med ölkorv, älgkorv, fetaost, oliver, chips och jordnötter. Sen blev det en trerätters middag efter det, jag var mer än mätt när efterrätten serverades. Kaffe och tårta blev det senare på kvällen när vi hade pratat och maten hade sjunkit ner.Tiden går fort när man har trevligt, men vid elvatiden tackade vi för en trevlig kväll och styrde kosan hemåt.


Någon kanske vill veta vad denna trerätters middag bestod av......

Förrätt: räkcocktail


Varmrätt:helstekt fläskfilé inlindad i bacon, potatisgratäng, sås och blandad sallad


Efterrätt:citronfromage med saftsås

**************

Nu skiner   och det är på nollpunkten, lite tar det allt på snön tycker jag, även om det går långsamt.


 


VI HÖRS I MORGON IGEN.....HA DET BRA....

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Skapa flashcards