♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under april 2010

Av ♥ Monica ♥ - 14 april 2010 19:01

Efter en dag med mycket att göra är jag just inkommen efter en härlig kvällspromenad.Jag hade varken Abbe eller gubbe med mej och kunde gå i egna tankar...fåglarna kvittrade och jag gick igenom saker som hände för många år sen, bland annat tänkte jag tillbaka på en vår för många år sen, när jag var ung och vacker *ler*......kär som en klockarekatt   och jag och min dåvarande kille var ute och promenerade varje kväll ,den enda våren som vi hade tillsammans.....när man var ung blev aldrig förhållandena så långvariga, men vi var helt inställda på att vi skulle gifta oss...även hans mamma var övertygad om det.Detta var bara en grej som dök upp i mitt huvud på denna promenaden...konstigt egentligen att man kommer på saker från förr när man går ute ensam och filosoferar.

Annars har dagen varit bra på alla sätt, även vädermässigt.


Nu ska jag sätta mej till ro vid tv:n en stund och senare ska jag titta in till mina bloggvänner och se vad dom har haft för sej idag.


VI HÖRS GO`VÄNNER!


 

Av ♥ Monica ♥ - 13 april 2010 18:29

I eftermiddag har jag varit på Träffpunkten.....(samling för pensionärer och daglediga på tisdagar)Det var 25-årsjubileum idag och då var det extra festligt med landgång, dricka, kaffe och bakelse. Dagen till ära var byns sångfåglar Kent och Maria (Cedrix)  där och spelade     och sjöng.För er som inte har läst min blogg så länge kan jag berätta att Kent och Maria är ett par som bor här sen 6 år tillbaka och dom är ute 200 dagar om året och spelar upp till dans. Maria är kusin med ingen mindre än Sonja Aldén.Det har varit en mycket trevlig eftermiddag och klockan var nästan sex innan jag var hemma igen.


  Senaste CD-skivan som dom har spelat in.....när jag pratade med Kent när sammankomsten var slut idag sa han att dom ska troligen spela in en ny CD i år, då blir det den femte skivan i så fall.Kan påpeka att Maria sjunger minst lika bra som Sin kusin Sonja Aldén, om inte bättre till och med.


Dagens väder har varit omväxlande med både mulet och solsken....


HA EN BRA KVÄLL ALLA BLOGGVÄNNER!


 

Av ♥ Monica ♥ - 12 april 2010 20:06

........sädesärla såg vi idag ute på vår gräsmatta. Den hoppade glatt omkring...  

Vädret har varit bra hela dagen med sol och ganska behaglig temperatur. Tog en promenad med Abbe.....har skrivit order till oriflame som jag ska beställa på internet om en liten stund,väntar bara på en kund som ska höra av sej innan.

Ett kort blogginlägg blev det idag, men bättre lite skrivet än inget skrivet alls.


HÖRS I MORGON IGEN!  




Av ♥ Monica ♥ - 11 april 2010 17:43

Vilken hundras vill du vara ägare till
Golden retriver  

  14.7 %
Tax  

  0 %
Collie  

  0 %
Drever  

  2.9 %
Blandras  

  44.1 %
Annan  

  17.6 %
Vill ingen hund ha  

  20.6 %

Totalt har 34 personer röstat.
Omröstningen startade 2010-03-04 17:12


Tack alla som röstat  ....nu kommer det en ny omröstning

Av ♥ Monica ♥ - 10 april 2010 15:44

Lördag eftermiddag och lugnet råder här i huset...som vanligt, det enda ljudet jag hör är datorfläkten och Abbe som ligger i hallen och gnager på ett tuggben(eller vad det heter)....far och son(som har haft den fina smaken att umgås med sina föräldrar mest hela dagen) sitter vid tv:n och tittar på en film. Jag har nyss varit ute och köpt glass av hemglassbilen som var här utanför, så om en stund blir det kaffe och glass. Vi var nere i Fallaskogen och gick en promenad i en och en halv timme förut och sen var vi hungriga efter den promenaden så vi beställde mat på Greven när vi kom hem.

Ikväll ska jag titta på Körslaget, blev ju inte tid till det på påskafton eftersom vi var bortbjudna och då sitter man ju inte vid Tv:n och glor.


Ha en fortsatt bra lördag....  

Av ♥ Monica ♥ - 9 april 2010 16:03

......till er som tycker mina orkideér är vackra....det tycker jag också.Någon ville ha råd om hur man sköter dessa blommor.....jag vattnar dom när rötterna har blivit ljusgröna....kanske med två veckors mellanrum  och det kan även gå någon vecka till....ger dom orkidénäring någon gång emellanåt......vattnet spolar jag upp i en 10-litershink dagen innan och sen doppar jag dom och låter vattnet rinna av......orkidéer är inte glada åt att stå i stark sol så på sommaren trivs dom inte så bra hos mej för det blir för varmt i det rummet som dom står i så jag funderar på om jag ska ställa dom i några av de andra rummen som inte har eftermiddagssol.


  Så här fin var denna förra året.....på föregående blogg är den på foto nummer två....den ser helt annorlunda ut i år med en stängel som hänger rakt ner.



Fredag igen, men jag ger inte veckans ros till någon, gör ett uppehåll ett tag i alla fall.


HA EN MYSIG FREDAGKVÄLL ALLA MINA BLOGGVÄNNER!

Av ♥ Monica ♥ - 8 april 2010 14:46

I morse träffade jag vår gode vän från Skarpemo och han talade om att han har varit ett par gånger och sökt oss men har haft oturen att vi inte har varit hemma. Nu bestämde vi att han ska komma i eftermiddag klockan fem, det är lika bra att ta tvärt av annars blir det aldrig av. Innan jag åkte hem från jobbet åkte jag till Landhs och köpte tre skinkbaguetter som vi ska äta när K J kommer.

En kort promenad gjorde jag med Abbe på förmiddagen och nu har vi nyss ätit middag, det blev gubbalåda idag...himmelskt gott!


Innan jag slutar för idag vill jag visa tre av mina orkideér som blommar just nu


  Denna lila orkidén fick jag förra året när jag fyllde år, den är inne på andra omgången med blomningen nu, 6 blommor förra året och fem blommor nu.

  Denna orkidén har blommat i flera omgångar sen jag köpte den.

Ytterligare en lila orkidé men med betydligt mindre blommor än den andra.Längst ner på fotot syns en vit-gul-rosa småblommig orkidé.


HA DET SÅ BRA ALLA BLOGGVÄNNER! 

Av ♥ Monica ♥ - 7 april 2010 14:45

När jag tog den sedvanliga promenaden idag hade jag sällskap av Abbe, men också av vårfåglarna som kvittrade glatt, så härligt att höra fåglarnas kvitter som  talar om att nu är våren här.....helt underbart.Snart ser vi den gula tussilagon i dikesrenarna och vitsipporna brer ut sej som vita mattor i naturen...vi har en underbar tid som kommer oss till mötes.....

Avslutar dagens inlägg med några foton


 

Krokus i full blomning


 

Snart dags för en fisketur


 

Våra påskliljor år  2008


HA EN MYSIG KVÄLL ALLA MINA BLOGGVÄNNER!

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Skapa flashcards