♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under maj 2010

Av ♥ Monica ♥ - 15 maj 2010 14:50

Idag har vi varit på loppis i Gravsjö och jag köpte fyra ljuslyktor för 20:-......billigare kunde det knappast bli och jag tror dom var i stort sett oanvända. Jag hade gärna gett 20:- styck om det hade varit så.

Grillat kotletter till middag..... pommes frites och bearnaisesås med en ny smak som vi aldrig har ätit förut, det var smak av tomat och chili, ganska starkt men gott.

Vädret är helt underbart......20 plusgrader just nu.


HA EN BRA FORTSÄTTNING PÅ DENNA LÖRDAGEN!  

Av ♥ Monica ♥ - 14 maj 2010 16:12

.......11-årsdagen


 

Mitt barnbarn Michaela fyller 11 år idag......

Kortet är några år gammalt, men Michaela ser ut ungefär så här även idag...lika söt med andra ord.

Kalas blir det på söndag eftersom pappa Mikael jobbar både idag och i morgon, kossorna måste ju mjölkas och dom tar ingen hänsyn till några kalas.

***************************************'

En tur till Brismene blev det idag och vi köpte många och fina blommor för en billig penning......20:- styck för pelargoner och 5:- styck för alla mindre växter,  det blir en resa till dit innan sommaren börjar. Tog vägen över stan och gjorde lite ärenden även där.

Om en stund kommer svåger och svägerska och då ska vi äta blåbärspaj och vaniljvisp.


ÖNSKAR MINA TREVLIGA BLOGGVÄNNER EN RIKTIGT MYSIG KVÄLL!

 

Av ♥ Monica ♥ - 13 maj 2010 16:41

Idag steg jag upp strax efter åtta,lite före tio åkte vi till svåger och svägerska för vidare färd till Norra Sandsjö kyrkogård där vi/de gjorde i ordning graven där svägerskan och min man har sina morföräldrar begravda.


Så här fint blev det.....tyvärr inget bra fotografi eftersom batterierna i kameran var på upphällningen.

Åkte vidare genom Röjabyn och förbi huset där morföräldrarna hade bott, passerade Sävsjö och vidare mot Vrigstad där vi åt en utsökt middag på värdshuset.

Nu ska jag ta fram dammsugaren så jag slipper det i morgon för då är det veckohandling och en tur till Brissmene som gäller.


HA EN FORTSATT BRA DAG!    

Av ♥ Monica ♥ - 12 maj 2010 13:34

Det utlovade regnet är här nu, lagom till att jag skulle hämta min cykel som står vid Tallåsen.

**************************************************
**'


Fem av sex som skrivit i kommentarsrutan från gårdagens blogg höll med om det jag skrev om alkoholbruket, naturligtvis var det hon som kallar sej för skomakarlisa som tycker att jag inte ska lägga mej i om folk tar en öl eller ett glas vin till helgen. Nu var det inte frågan om normaldrickande,det finns faktiskt folk som dricker för mycket och det är det jag tycker är beklämmande.Jag tycker att man ska få skriva vad man tycker på sin blogg, inom rimliga gränser naturligtvis och det vet jag att många håller med om, men denna skomakarlisa måste ovillkorligen komma med skitord lite då och då, förstår inte varför folk som retar sej på vad man skriver ändå väljer att läsa...tråkigt att det ska vara så, men det får man väl leva med om man ska fortsätta skriva blogg och det tänker jag göra  TACK ni andra som skriver trevliga kommentarer!


**************************************************
**********'

Nu är det snart dags att laga middag, så jag säjer .....


HEJ FÖR IDAG.....


 

Av ♥ Monica ♥ - 11 maj 2010 14:47

...........på lite olika saker, jag brukar ligga och fundera ibland när jag har lagt mej på kvällarna och även om jag vaknar tidigt när det är helg.Det finns mycket tokigheter i vår värld, även tråkiga saker som händer. Tänker närmast på tragedin utanför Falköping, varför döda sina barn.....hur är man funtad när man kan göra en sån sak.Jag har ju ett barnbarn som är lika gammal som ett av de barnen, en elvaåring har ju hela livet framför sej och sen bli berövad på livet.....


Sen funderar jag på ibland varför vissa människor måste dricka alkohol varje helg, tänk så mycket som förstörs på grund av det, tänkandet blir ett helt annat och fantasin skenar iväg och det som är så tråkigt när det blir så är att det ställer till med ändå mer tråkigheter både för anhöriga och vänner.Nu är inte jag berörd av detta, men tycker synd om alla anhöriga till dessa människor som inte kan dricka med måtta utan flaskan ska tömmas till varje pris.Många yngre personer riskerar att blir beroende utan att dom är medvetna om riskerna...nää, jag är tacksam att jag inte har dessa problem inom min familj, men tycker synd om många barn som lever med föräldrar som dricker vin och öl på helgerna, inte undra på att många barn mår dåligt för det har ju ökat något markant med barn och ungdomar som inte ens har slutat skolan och får gå till BUP regelbundet.

Detta var lite av det som jag har funderat på, men för den skull ser jag absolut inte ner på dom som tar sej en öl eller ett par glas vin någon gång ibland, men det är dom som dricker sej berusade så att dom knappt kan gå som jag reagerar på och när det sker bland småbarn.

Nu kanske jag får på pälsen för detta inlägget, men jag är ärlig och skriver som jag tycker, sen får andra tycka precis vad dom vill.Vi lever ju i ett fritt samhälle påstås det.


ÖNSKAR MINA BLOGGVÄNNER EN TREVLIG FORTSÄTTNING PÅ DENNA DAGEN!


 

Av ♥ Monica ♥ - 10 maj 2010 13:22

.........i maj och än har vi inget vidare skönt väder ute, kyligt på nätterna och inget väder att sitta ute i.Kallt om händerna att cykla till tåget på morgonen var det också idag. Hämtade Abbe när jag kom hem på förmiddagen, men jag får gå med cykeln, vågar inte cykla med en hund som vänder helt om rätt som han går, det finns så mycket intressant för honom att nosa på, inte minst hundskit som ligger lite varstans invid trottoarerna här i byn, men jag tar alltid upp efter Abbe, skulle inte kunna tänka mej att låta skiten ligga kvar efter honom, men så tänker tydligen inte alla hundägare.


***********************************************


Ikväll kommer min grannfru in och gratulerar mej i efterskott eftersom hon inte har haft tillfälle innan, men bättre sent än aldrig. Jag var inne på Landhs innan jag gick till tåget innan hemresan och köpte skinkbaguetter och en god kaka som vi ska äta ikväll.


ÖNSKAR MINA TREVLIGA BLOGGVÄNNER EN RIKTIGT BRA MÅNDAG!


 

Av ♥ Monica ♥ - 9 maj 2010 20:38

........har inträffat i en liten ort utanför falköping. En pappa har dödat sina två små barn och sedan begått självmord. Jag finner inga ord för vad jag känner för detta, men jag tänder varsitt ljus för de små barnen.....


        



 

Av ♥ Monica ♥ - 8 maj 2010 15:15

Igår hann jag aldrig blogga för klockan kvart i tolv blev jag hämtad av Fredrik Trolander....vem är det tänker ni väl nu  jo, det är så att min mor hade äntligen bestämt sej för att sälja sitt hus, så efter påskhelgen ringde jag först och ordnade lägenhet åt henne, efter det ringde jag till mäklaren som heter Fredrik.....världens bäste mäklare skulle jag vilja utnämna honom till för han kom redan samma eftermiddag och vi sammanstrålade hemma hos mamma och det blev bestämt att huset skulle visas den 25 april. Det var några av de som kom på visningen som visade intresse för att köpa och la bud, meddelade Fredrik redan när visningen var över. Redan dagen efter visningen var det i stort sett klart vem som skulle köpa huset, men den som skulle köpa hans hus var ju tvungen av få lånelöfte innan det kunde bli affär.I onsdagskväll var allt klart med köparen och igår skrev vi alla papper på kontoret i Jönköping, så den 6 augusti tillträder köparen.Efter att allt var påskrivet och klart bjöd mäklare Fredrik på middag på en närliggande restaurang, en jättegod buffé. sen skjutsade mäklaren hem mej och Göran kom hem samtidigt så han undrade om inte Fredrik ville komma in en stund och det gjorde han, välbehövlig paus för hans del eftersom han har väldigt många husaffärer på gång just nu...verkar som att han jobbar länge på kvällarna ibland.jag är så glad att jag valde den mäklarfirman där vi fick en så trevlig mäklare och att vi hade sån tur att huset blev sålt på bara några veckor.


**************************************************
********'

Jag lovade ju foton på mina nyinköpta tunikor, det blev tyvärr inte så bra foton men det syns väl hur dom ser ut i alla fall


  Denna har ljus rosa bottenfärg......


  .......och den här är ljusgrön


  Nu ska jag bara ha tag på ett par långbyxor också med hellånga ben, men har inte hittat några än som har fallit mej i smaken.


************************************

Ikväll får vi besök av våra vänner herr och fru Lundström, alltid lika trevligt att träffa dom  


HA EN MYSIG KVÄLL ALLA LÄSARE!

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards