♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under juli 2010

Av ♥ Monica ♥ - 7 juli 2010 12:18

..........Thomas som fyller 35 år  


 


Hurra....hurra....hurra.....hurra

 


Det är en solig och lagom varm dag.....för 35 år sen var det också soligt och varmt ute minns jag även om jag inte kunde vara ute och njuta av den dagen......desto mer njöt jag inne på kärnsjukhuset i Skövde där jag hade fått en liten son klockan 01.29


Ikväll ska vi gratulera Thomas och vi behöver inte äta middag i eftermiddag när gubben min kommer från jobbet, men vad Thomas ska bjuda på vet jag inte, det blir en överraskning när vi kommer dit.


Nu ska jag gå ut och hänga tvätt och sen ska jag sätta mej på altan och njuta och läsa lite har jag tänkt.


ÖNSKAR ALLA EN FIN FORTSÄTTNING PÅ DENNA DAGEN!

Av ♥ Monica ♥ - 6 juli 2010 13:56

Hörde på radion idag att Gudrun Schyman hade bränt upp 100.000:- .....vad är det för dumheter är min fråga då? Inte klokt helt enkelt när så många går arbetslösa och många har det dåligt ställt med pengar...hon lär nog få det hett om öronen efter detta....eller vad tror ni kära bloggare och övriga läsare?


Nu över till dagens begivenheter som inte är så många men ändå saker som skulle göras.....ringde till FT och sa att den 15 juli blir det adressändring för min mor, lika bra att vara ute i god tid så hon slipper hämta sin tidning på den gamla adressen. Har även gjort adressändring genom datorn till svensk adressändring i Strömsund.Skönt när man har betat av grejer som ska göras vid en flytt lite undan för undan.


Kvällens begivenheter blir Allsång på Skansen och efter det går jag ner och hämtar Rickards bil som jag lånar denna veckan till jobbet.


Lagom varmt väder för alla idag skulle jag tro...21 grader och lite blåsigt, ingen sol för tillfället.


HA EN BRA FORTSÄTTNING PÅ DENNA TISDAGEN!

Av ♥ Monica ♥ - 5 juli 2010 14:50

En underbar sommardag även idag, lagom varmt och en  vind som fläktar på ganska bra....25 grader som jag tycker är precis perfekt för min del.


Jag har tvättat och hängt ut på torkvindan, skönt att slippa tänka på ifall det blir regn och tvätten blir blöt för något regn ska vi visst inte få här på hela denna veckan heller. En rejäl skur någon natt skadar inte för det börjar bli torrt nu.


Jag har en fläskpannkaka i ugnen som vi ska äta till middag om en stund.....vid sextiden ska jag åka till mamma och invänta den familjen som har köpt hennes hus för vi har lovat dom en del grejer som inte mamma har användning för och då ska vi gå igenom vilka grejer det är som dom kan få,dom är så tacksamma för det dom får bli ve som vi säjer här i västergötland.Tiden går fort och om mindre än två veckor är det dags för flyttlasset att gå. jag var inne på Mullsjö bostäder idag innan jag åkte hem och kvitterade ut nycklarna , men just nu är dom är utlånade till hantverkarna några dagar eftersom det ska slipas parkettgolv och göras lite annat innan inflyttningen.


HA DET GOTT I VÄRMEN!


Av ♥ Monica ♥ - 4 juli 2010 20:20

Vilket toppenväder vi har haft denna helgen, kanske i varmaste laget, men det finns ju som tur är skugga att sitta i.


Lördagen inledde vi med att hämta Thomas och Erika för vidare färd till Ekåsen och marknaden däruppe.....väldigt lite folk och även lite knallar, hörde en siffra där det skulle vara endast 55 knallar och det är inte mycket. Det enda jag köpte var två liter jordgubbar för 25:- litern, jättefina och goda jordgubbar var det och även tre rosenpelargoner för 65:-......så det blev inte mycket köpt för min del. Göran köpte ett gäng med rökta påläggskorvar och isterband för 100:- plus att han köpte en karta av något slag av hembygdsföreningen som stod på dansbanan och sålde diverse böcker från hembygden och även dessa kartor.Vi fikade lite också innan vi styrde kosan hemåt igen.


Vid ettiden kom så min ungdomskamrat kristina med maken ove, ett kärt återseende blev det naturligtvis och en fin blomma hade dom med sej som hon överlämnade till mej.Vi satt i skuggan i vår trädgård hela tiden för på altanen var det för hett att sitta. Vi fikade först och strax efter två lämnade jag och kristina våra män och åkte på ett patylite-dropin som Maarit Hurri hade mellan 14-16 hemma hos sina föräldrar. Där blev vi bjudna på cider och jordgubbar med grädde...mums. Göran och Ove bekantade sej med varann med en gång och det var inte så konstigt för båda två har lätt för att prata med folk så  dom saknade nog inte oss den timmen vi var borta. Sen grillade vi korv och åt potatissallad. Vid sjutiden tackade våra gäster för sej och vi bestämde att dom ska höra av sej sista veckan på semestern för då ska vi besöka dom.

Jag och Göran tog en cykeltur sen innan vi tittade på fotbollsmatchen på tv där Spanien gick vidare till semifinalen.


Idag åkte vi till Acklingakorset på loppmarknad på förmiddagen och innan vi åkte hem tog vi en tur till Tidaholm och Rossies gatukök och köpte lite mat och satt utanför där och åt.....

Jag hämtade mamma vid tvåtiden och sen åkte vi och planterade sommarblommor på kyrkogårdarna i Fivlered och Vistorp. Jordgubbar och grädde stod på menyn när vi kom hem igen och senare fikade vi.


Nu är det snart dags att krypa i säng, men det är ganska varmt i sovrummet trots öppet fönster och takfläkt som snurrar så det kanske är svårt att somna...ja, det löser väl sej.....jag kan ju alltid ligga och filosofera om vad jag ska skriva på bloggen i morgon  


HA DET SÅ BRA....VI HÖRS I MORGON IGEN!




Av ♥ Monica ♥ - 1 juli 2010 18:09

Ni minns säkert att jag skrev i min blogg om en kompis som jag tog kontakt med för några månader sen via ett handskrivet brev och att hon ringde till mej några dagar efter att hon fått brevet.....vi har ju inte träffats sen början på 70-talet, men har pratats vid i telefon några gånger nu sen i våras......men på lördag kommer hon och hennes man hit till oss. Marknaden är ju på lördag här på Ekåsen och då passar dom på att åka dit en sväng och sen kommer dom hit. Vi ska ju också upp på marknaden en sväng. Det ska bli så roligt att träffas och prata gamla minnen. Jag återkommer på söndag om denna träffen.


Idag har jag bytt lakan i vår säng och även tvättat och hängt ut på torkvindan, ska snart gå ut och ta ner tvätten för det är bra torkväder,    och lite blåsigt.


ÖNSKAR MINA VÄNNER EN TREVLIG AFTON  

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards