♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under oktober 2010

Av ♥ Monica ♥ - 10 oktober 2010 14:54

Som jag trodde så blev det inget bloggande igår för min del eftersom vi var på födelsedagsfirande på två ställen och däremellan var det annat att pyssla med.Hur som helst så var det en mycket trevlig lördag med kaffe och hembakat fikabröd på det första stället vi besökte.På kvällen var vi ju och grattade våra goda vänner som vi alltid semestrar ihop med och där fick vi  tekakor med en massa gott pålägg och även ost och kex....senare blev det kaffe och glasstårta.

På hemvägen hämtade vi Abbe som skulle sova hos oss eftersom hans husse var på grillfest hos en kompis.

Idag har vi gjort ett besök nere i stan och nu ska jag ägna resten av denna dagen åt familjen så jag säjer.....


HEJ FÖR IDAG, VI HÖRS I MORGON IGEN!  

Av ♥ Monica ♥ - 8 oktober 2010 18:11

Som vanligt rusar dagarna och veckorna fram i raketfart. Denna helgen är det återigen födelsedagsfirande.... närmare bestämt i morgon. Klockan elva ska vi åka till habo och gratulera min vän sen över fyrtio år tillbaka. Hon fyllde samma dag som min älste son, men då låg hon sjuk så det blir gratulation i morgon. Halv sju i morgon kväll är det dags att gratulera nästa födelsedagsbarn, inte bara ett utan två stycken som fyller år på samma dag och dessutom är dom gifta med varandra.Dom fyller lite längre fram i nästa vecka men vi ska gratulera dom i morgon.

Om tid finns så kommer jag att blogga i morgon, annars blir det på söndag....

...men för säkerhets skull önskar jag alla en trevlig lördag.


Avslutar som vanligt med ett foto...


  Sigge har placerat sej på strykbrädan för att sova bland både blommor och presenter som vi hade med oss till förra söndagens födelsedagsbarn.....


HA EN RIKTIGT TREVLIG KVÄLL ALLA BLOGGARE OCH ÖVRIGA LÄSARE!

Av ♥ Monica ♥ - 7 oktober 2010 17:51

När jag öppnade sovrumsfönstret i morse hörde jag att det regnade, precis som meteorologen sa i går morse.Det blev ganska blött att cykla till tåget, men jag hade paraply med mej.Hade sällskap med frun i familjen som köpte mammas hus på tåget.Hon är så glad och trevlig jämt när jag träffar henne.Regnet strilade hela morgonen när jag var på jobbet och även när jag gick hem med Abbe senare på förmiddagen, men det upphörde vid middagstiden så nu har det inte regnat på flera timmar.Konstigt att det höll upp när jag hämtade min cykel och cyklade hem för det brukar ha en förmåga att regna just då om det är en dag med regnskurar.


Jag pratade med en nyinflyttad dam...ja, ganska nyinflyttad i alla fall) när jag gick den obligatoriska eftermiddagspromenaden med Abbe,det är trevligt med en liten pratstund ibland när man är ute och går.Om inte annat så får man ju en liten paus.


Om en stund är det tv:n som gäller och jag kan inte lova att jag hälsar på alla mina bloggvänner ikväll.....


Avslutar med ett foto....


  Så här förväntansfull såg Martin ut vid åsynen av födelsedagstårtan i söndags  lille sötegubben  


HA EN RIKTIGT BRA KVÄLL ALLA BLOGGARE OCH ÖVRIGA VÄNNER.....

Av ♥ Monica ♥ - 6 oktober 2010 17:52

Idag när jag gick till tåget och skulle åka hem mötte jag en trevlig dam på gatan som undrade om jag ville ha en ros eftersom det var anhörigdagen idag......klart att jag ville. Hon hade ganska många rosor så det var säkert många som hade tur att få en ros. Jag talade om för henne att blommor är det bästa jag vet. jag tackade henne och gick vidare med lätta steg, tänk vad en enda liten ros kan pigga upp i höstblåsten.


  Här har jag fotograferat rosen och intill står den lilla brochyren om anhörigvård som jag också fick samtidigt med rosen.


Blåser som vanligt ute, men inget regn i alla fall.

Ikväll börjar *Bonde söker fru* så nu är det ytterligare ett program som jag ska titta på.....men bloggen den prioriterar jag högt och även facebook förstås så dessa två grejer på datorn måste jag bara hålla igång.....


ÖNSKAR ALLA MINA VÄNNER EN RIKTIGT TREVLIG KVÄLL!  

Av ♥ Monica ♥ - 5 oktober 2010 18:18

I eftermiddag har jag varit på Träffpunkten och lyssnat på Gråsparvarna från Kinnekulle...inte några fåglar utan en grupp äldre herrar som spelade och sjöng.Även vi som var där fick hjälpa till att sjunga så jag har sjungit för full hals denna eftermiddag.Detta påminner mej om när jag och mamma spelade och sjöng när jag var ung...pappa var vår publik och fick önska låtar, så roligt vi hade, pappa ville höra *han som trilla ner*det var *alpens ros* han menade  ...tider som man minns med glädje.


Avslutar även idag med ett foto.....


 

Mina vackra orkideér....


HA EN TREVLIG KVÄLL ALLA VÄNNER....

Av ♥ Monica ♥ - 4 oktober 2010 15:11

Det är en solig och fin dag men det blåser alldeles förskräckligt så det gäller att hålla i hatten när man är ute.....men jag har ju i och för sej ingen hatt  


Jag och Abbe har just varit ute på en härlig promenad, innan dess åt jag janssons frestelse och köttbullar....jag tror det är bra för förbränningen att gå en promenad direkt efter maten.

Maken jobbar två timmar extra idag så han kommer inte hem förrän efter klockan fem och då ska mamma och jag åka till kyrkogårdarna och plantera ljung på mina mor och farföräldrarnas gravar.


Födelsedagsfirandet på Valunda igår var mycket trevligt.....alla mina barn, barnbarn och de båda svärdöttrarna var samlade, även min mamma var ju med naturligtvis och min älskade make inte att förglömma, men vi brukar inte åka på kalas utan varandra så det var ju självklart att han var med.Vi fick gott fika och kaffe som avslutades med hembakad gräddtårta.De båda födelsedagsbarnen fick presenter och var nöjda och belåtna, både 44-åringen och 5-åringen.


Avslutar dagens blogginlägg med ett foto...


Denna fina blombuketten fick jag av min man för några veckor sen och jag har fortfarande kvar ett par av blommorna än,tala om att stå sej länge..


HA EN TREVLIG KVÄLL! 

Av ♥ Monica ♥ - 3 oktober 2010 14:50

ÖNSKAR ALLA MINA BLOGGVÄNNER OCH ÄVEN


FACEBOOKVÄNNER SOM TITTAR  IN EN RIKTIGT


TREVLIG FORTSÄTTNING PÅ DENNA DAGEN!


Om en stund blir det kalas på Valunda 


.....mysigt!


 

Av ♥ Monica ♥ - 2 oktober 2010 17:23

Idag har jag fått en hel del gjort. Efter att jag ätit frukost och duschat och gjort mej presentabel hängde jag ut sängkläderna eftersom det var dags att byta lakan.Sen kokade jag lingon och när det var klart tog jag mej en skön promenad i det soliga och fina höstvädret.Jag träffade en bekant som jag utbytte några ord med när jag hade gått en bit.Tog svängen förbi mammas före detta hus för skojs skull innan jag gick hemåt igen, stannade till hos vår* blomsterflicka* och köpte tre jättefina ljung för 25:- styck.Pratade med samma bekanting igen på hemvägen......ett fasligt tjatande denna lördag...hihihi.


Jag hade lovat Rickard middag när dom kom från jakten(premiär idag)så det blev till att skala lite potatis och sen gjorde jag en köttfärsgryta....smakade gott.


Jägarna kom hem halv fyra och förkunnade att nu var första rådjuret skjutet för Abbe så det var belåtna karlar som anlände och Abbe verkade också nöjd.Jag är ju ingen jägare men förstår att dom är belåtna med Abbe för man vet ju aldrig hur dom blir när dom kommer till skogen och att Abbes föräldrar är jaktchampions var ju dock ingen garanti för att Abbe skulle bli en bra jakthund, men det verkar mycket lovande.


  Abbe har just firat in det nya året....nästan 7 månader gammal.


HA EN TREVLIG KVÄLL ALLA BLOGGISAR!  

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards