♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under november 2010

Av ♥ Monica ♥ - 22 november 2010 21:43

Idag har jag inte hunnit att sitta vid datorn så mycket, därför blir det bara några korta rader här......vintern har verkligen kommit med en hel del snö och mer ska det bli, bara att gilla läget.

Hoppas att jag kan skriva lite mer i morgon, om tiden räcker till vill säja, det är lite extra som ska göras nu när det snart är advent.Jag gör inga kommentarer i några bloggar ikväll och har inte hälsat på hos någon av mina vänner heller  och nu ska jag krypa i säng.


GOD NATT!


  

Av ♥ Monica ♥ - 21 november 2010 14:54

Idag åkte vi ner till Jönköping, länge sen vi var där eftersom det är jaktsäsong och då jagas det för det mesta både lördag och söndag, men så var inte fallet idag utan då kunde vi ta en liten shoppingtur. Vi började i nybyggda city gross, en stor och fin butik med både dyra och billiga varor, mycket att välja på var det i alla fall. Sen besökte vi A6 en sväng och även Rusta, biltema och ÖB.....det blev en hel del inköp, bland annat en ny ljusstake, vanliga långa ljus,matvaror och en hel massa annat smått och gott.

Vädret skiftar verkligen, i Jönköping är det snöfritt och 4 plusgrader och när vi åkte hem kom det lite småregn och här hemma har vi snö och det kommer lite snöglopp i luften också och bara 1 plusgrad.

Snart är det fikadags och sen blir det tv....Beckfilmen ska jag också titta på klockan nio ikväll, det ser jag fram emot.


HEJ DÅ.....VI HÖRS I MORGON!

Av ♥ Monica ♥ - 20 november 2010 18:41

Det blev ANDREAS som åkte ur igår från idol , men JAY är inte dålig han heller så nu hoppas jag att han tar sej hela vägen till finalen,han sjöng verkligen bra igår,tror nästan det var det bästa han gjort ifrån sej sen tävlingen började.

Ikväll är det dansbandsdags men tror jag hoppar över det nu när inte Anna och Wizex är med längre för jag har egentligen tittat på det för att dom har varit med eftersom Anna är en vän till mej.


ÖNSKAR ALLA VÄNNER EN TREVLIG KVÄLL!

Av ♥ Monica ♥ - 19 november 2010 17:30

I eftermiddag har vi varit på julmarknad på SÄGNERNAS HUS, mysigt som vanligt, men tyvärr kanske det är sista året dom anordnar julmarknad eftersom ägarna planerar att sälja detta trevliga ställe så småningom.Jag köpte en liten glasgroda och ett jättefint halsband och örhängen och så fikade vi ju naturligtvis. Det blev den goda julsmörgåsen och en biskvi för min del och en julmust light att dricka.Sen åkte vi till kyrkogården och tände ljus och vidare till Mullsjö ett par ärenden.


Idol ikväll...undrar om ANDREAS WEISE får fortsätta eller om han åker ut, hoppas att han får stanna ännu en vecka........ helst ser jag att han vinner hela tävlingen.


HA EN FIN KVÄLL ALLA VÄNNER!  

Av ♥ Monica ♥ - 17 november 2010 18:14

Idag är det 15 år sen det stora snöovädret drog fram över oss...minns det som det varit i förra veckan.

På den tiden började vi 05:45 på posten och jag gick upp 04:45 varje morgon måndag till fredag. Den här fredagsmorgonen mötte mej en syn som jag sällan hade skådat när jag tittade ut.......hur mycket snö som helst och av någon gata utanför syntes inte till, bara snö..snö...snö.Min man var optimistisk och knallade ut och skulle skotta garageinfarten så att jag kom ut med bilen....trodde han ja, efter fem minuter kom han in igen och förkunnade att det gick inte att vara ute för det blåste så fruktansvärt och yrade snö.Jag ringde min arbetsledare på posten och sa att jag kommer inte till jobbet för jag kommer inte ut med bilen......det var ingen utom de två som bodde i Mullsjö som kom till posten den dagen och någon utdelning av post blev det av naturliga själ inte, men desto länge tid tog det på måndagen då vi hade både fredagen och måndagens post att dela ut.

För att återgå till denna unika dag så låg Thomas i lumpen i Skövde och klockan sex på morgonen ringde han och sa att vi skulle absolut inte försöka ta oss någonstans, i Skövde var redan flera bandvagnar ute och försökte dra loss bilar.

Halv ett ringde Thomas igen och sa att han och hans kompisar från Mullsjö fick åka hem för det var lite bättre på vägarna då frampå dagen. Det tog 3 timmar för killarna att åka hem dessa 5 mil och det hade inte varit någon rolig resa precis, men det gick bra i alla fall och hem kom dom helskinnade.

Vi var ju strömlösa också och jag minns att min man låg på soffan och läste iförd ett par tjocka handskar på händern, det såg lite lustigt ut och jag kunde inte annat än skratta åt honom.Vi hade ju en massa ljus tända hela dagen så det värmde ju lite, men det var ju långtråkigt att sitta inne och titta på detta oväder som rådde så när det började mörkna ute frampå eftermiddagen tog jag på mej en tjock tröja och kröp ner under täcket.

Klockan tio på kvällen kom äntligen strömmen tillbaka och då hade den varit borta sen kvällen innan för ovädret började ju så smått redan på torsdagskvällen.

Ett sånt här snökaos har vi inte haft här sen dess som tur är.


Nu är det snart dags för mej att sätta mej tillrätta vid tv:n......halv åtta hos mej och bönderna måste jag ju se.


HA EN BRA KVÄLL ALLA GOA VÄNNER!

Av ♥ Monica ♥ - 16 november 2010 16:59

När jag gick till tåget i morse såg jag en konstig grej på himlen.......jag undrade vad det var för något.Det fanns bara denna på himlen, inte en enda lysande stjärna fanns det förutom detta som lyste väldigt starkt och sen var det som en liten svans som stack ut på högersidan. Undrar om det var någon mer än jag som såg detta...klockan var mellan 6:45 och 7:00.


***************************************

En kylig morgon följdes av en strålande dag med sol och ett par minusgrader.

Om en stund kommer våra vänner från Rönngatan på besök, dom ska hämta rådjurskött. Jag har dukat kaffebordet så det är bara att sätta på kaffet när dom kommer.


ÖNSKAR MINA VÄNNER EN  TREVLIG KVÄLL!

Av ♥ Monica ♥ - 15 november 2010 13:24

För ett par veckor sen samtalade jag med en dam som bara hade negativa tankar om allt vi diskuterade...ja, det var väl egentligen hon som pratade och jag stack väl emellan med någon liten kommentar till det hon sa.Det började med att hon tyckte att dessa datorer är ett elände för alla barn som sitter och spelar istället för att lära sej något vettigt i skolan......och hur föräldrar nu för tiden fungerar som inte bryr sej om att se till att barnen läser sina läxor istället för att sitta vid datorn.......sen vad det det här med tsunamin som var annandag jul 2004. Då undrade hon varför folk inte gjorde som djuren och gick upp i bergen när vattnet försvann från stränderna utan gick och ställde sej och tittade och det jag tyckte var så hemskt när hon pratade om detta var att folket fick skylla sej själva och dom kunde hålla sej hemma istället för att åka till Thailand. Jag sa då till henne att det här med tsunami visste nog inte folk om för jag hade då aldrig hört talas om det innan.Sen tog hon upp det med askmolnet  på Island och det var samma där, att folk kan hålla sej hemma i sina respektive länder, men då sa jag att det är ju en hel del människor som flyger till olika länder i sina arbeten, men det svarade hon inte på direkt........jaa, detta var inget vidare roligt samtal jag fick uppleva med henne, kanske att hon hade en ovanligt dålig dag för det fanns absolut inget som var positivt för henne den dagen,åtminstone inte när hon pratade med mej.

Jag kunde inte låta bli att skriva om detta i min blogg för samtidigt som det var tragiskt på ett sätt så var det ändå lite lustigt att hon bara drog fram sånt som hon var upprörd över för hon var riktigt ilsken och upprörd över detta.När samtalet var avslutat så tänkte jag i mitt stilla sinne att jag hoppas att jag aldrig någonsin blir så negativ till saker och ting....åtminstone kan man ju då hålla det för sej själv och låta andra slippa höra på det.


********************************************

Efter en regnig morgon och förmiddag skiner nu solen och jag ska gå ut på promenad med Abbe  innan det är dags för matlagning..idag blir det bondomelett till middag, längesen vi åt det.


HEJ SVEJS.....VI HÖRS I MORGON IGEN!

Av ♥ Monica ♥ - 14 november 2010 16:54

Nu har mörkret lagt sej utanför fönstret och snön är nästan borta, bara några små vita klickar ligger kvar.Årets mörkaste månad är snart halvgången och om ett par veckor är det första advent och då lyser alla våra ljusstakar och stjärnor upp i fönstren och tillvaron blir genast lite ljusare......


*******************************************

Gårdagskvällen var mycket trevlig med god mat och mycket prat, tiden gick fort och när klockan var drygt halv elva var det dags att åka hem tyckte vi.....tänk att nästan fem timmar kan kännas så kort, men så är det när man har trevligt sällskap att diskutera med utan att någon sitter och harklar sej stup i kvarten, som man har varit med om åtskilliga gånger när det har varit bjudningar......den tiden är förbi och jag saknar det absolut inte.


**************************************************
***

I morgon ska jag skriva om när jag träffade den negativa kvinnan.....VÄLKOMMEN HIT DÅ OM DET LÅTER INTRESSANT    

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards