♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under november 2010

Av ♥ Monica ♥ - 13 november 2010 13:12

Idag blir det några nytagna foton här på min blogg......


  Här är det trångt om utrymmet, men det går att tränga ihop sej


  Undrar just om det finns något i kassen till oss två  lite Pussi och doggy kanske....


  Denna buketten fick jag av min älskade make igår när han kom hem från jobbet .........


**************************************************
*****

Idag regnar det och det är riktigt grått och trist utanför fönstret när jag tittar ut, men man får glädja sej åt kvällen då vi ska till svåger och svägerska och äta god mat och umgås med trevliga människor.


**************************************************
**************



En dag i nästa vecka ska jag skriva ett blogginlägg om när jag träffade en kvinna som var negativ till det mesta......kanske att hon hade en ovanligt dålig dag.


HA EN RIKTIGT BRA FORTSÄTTNING PÅ DENNA DAGEN!

Av ♥ Monica ♥ - 12 november 2010 17:27

Nu är det töväder och snön börjar så sakta att försvinna, hoppas att jag kan cykla till tåget på måndag, om snön är väck tills dess förstås.....hoppas kan man ju alltid göra.


Helgen närmar sej och i morgonkväll är vi bjudna till makens bror och hans fru.....det är alltid roligt att träffas även om det inte blir så ofta, men desto roligare när det blir.Ann och Jörgen är också bjudna så det blir säkert trevligt.


Fredagkvällens begivenheter blir som vanligt att titta på Idol klockan åtta och dricka kaffe med något gott till....inte baguett utan något helt annat som är lika gott.  


 

Tänder några ljus som lyser upp i mörkret....


ÖNSKAR MINA VÄNNER EN BRA KVÄLL!

Av ♥ Monica ♥ - 11 november 2010 13:08

Först vill jag tacka alla som grattade oss på bröllopsdagen igår, både här på bloggen och på facebook. Jag vet att det är en och annan av mina facebookvänner som även kikar in på min blogg också.


Vintern har inte gett med sej än och det ligger ganska mycket snö här, någon sa att snön skulle smälta bort natten till idag, men inte har den gjort det. Solen skiner för tillfället och ikväll ska det visst komma regn, men jag tror mer på snö här om det kommer nederbörd...det återstår att se hur det blir.


Klockan fyra i eftermiddag ska vår lillle, nej, menar vår store Sigge på 5 kilo till veterinären och få den årliga sprutan mot kattsnuva/kattpest.Han får sitta i sin kattbur när vi åker, men jag tror inte att han kommer att uppskatta det något vidare. Tur att det bara tar drygt 10 minuter att åka dit.


Ikväll blir det till att titta på lyxfällan i 5:an och dessförinnan Halv åtta hos mej.... eventuellt också Förkväll som börjar klockan 17:00....


ÖNSKAR ALLA VÄNNER EN TREVLIG DAG OCH KVÄLL!

Av ♥ Monica ♥ - 10 november 2010 13:12

Idag är det 10 år sen jag och maken gifte oss...en fredagseftermiddag i strilande regn och flera plusgrader.Vi gifte oss inte ute förstås så vi blev ju inte blöta. Jag har köpt en liten grej till mannen och ikväll ska vi äta lite extra gott till kaffet annars blir det inget speciellt firande, det brukar ju vara vid den 25-åriga bröllopsdagen som det firas lite extra med de närmaste i familjen och även bröllopsvittnena.


 

        

***********************************************


Snöovädret drog bort så sakteliga i går kväll, men det säjs att det ska bli mera snö på fredag igen...hoppas dom spår fel för det räcker så bra med den snön vi har.


HA EN TREVLIG ONSDAG!


Av ♥ Monica ♥ - 9 november 2010 18:31

Vad fick jag se i morse när jag rullade upp persiennerna........joo, det var full snöstorm ute, precis som meteorologerna sa igår så jag blev inte förvånad. Cykelskrället fick stå kvar i garaget och jag gick med raska steg till tåget, utrustad med paraply och det gick riktigt bra när jag riktade paraplyet åt rätt håll, annars hade den vänt sej ut och in. Det var ett bra vindskydd och jag kom fram till tågperrongen med en intakt paraply.


I eftermiddag har jag varit på Träffpunkten, lika trevligt som vanligt och jag hade trevliga bordsgrannar också och det gör ju sitt till, för när vi fikar då pratar vi ju samtidigt med bordsgrannarna.Vid min vänstra sida hade jag en av mina gamla postkunder sen jag körde lantbrevbäring här i Sandhem och mitt emot mej hade jag sönernas grannar.....så mysigt folk   


Klockan är tv-dags nu så jag säjer.....


GOD KVÄLL PÅ ER...HÖRS I MORGON IGEN!

Av ♥ Monica ♥ - 8 november 2010 12:59

Natten har varit kall och i morse var det minus 5,7 grader när jag kom upp.Jag cyklar fortfarande till tåget på mornarna, men när snön kommer då får jag ta till apostlahästarna, för cykla i snö det gör jag inte.


Solen skiner och det är en fin dag och om en stund ska jag värma gulaschsoppa som jag köpte i affären i morse. Det blev mat över i helgen så maken har med sej det till jobbet idag, passar bra när han jobbar till klockan fem.Efter middagen ska jag ta med mej Abbe och gå en sväng och lämna en oriflamekatalog till en kund som bor en bit härifrån, en lagom lång promenad blir det.


Tvättmaskinen får jobba  här idag och lite senare i eftermiddag tänkte jag stryka  tvätt som ligger på strykbrädan sen några dagar tillbaka.


Kvällen tillbringar jag som vanligt vid tv:n......


HA EN BRA DAG ÖNSKAR JAG ALLA VÄNNER   

Av ♥ Monica ♥ - 7 november 2010 15:04

Idag är det en jättefin dag med strålande sol, men det har varit en kall natt och en kall morgon.Det var 7,1 minus vid sjutiden.Jag skulle inte vilja byta med älgjägarna för det är nog kallt att sitta still på pass i närmare två timmar, men det är ju självvalt för deras del och dom har ju bra med tjocka kläder på sej.


Om ett par timmar ska vi åka till Valunda en sväng och se hur dom har det, det blir inte så ofta vi träffas, men det är så mycket roligare när det blir.Snart är det dags att bestämma vem som ska göra vad när det gäller maten på julafton, men jag sparade listan med rätterna från förra året så den har vi att gå efter så det är ju bra.


Ikväll ska jag titta på filmen klockan nio, det är riktigt söndagsmys tycker jag.Nu är det ju Beckfilmerna som visas och ikväll är det tredje filmen......jag tror att det är åtta söndagar som det är dessa filmer med Beck, dom filmerna tycker jag är bra.


HEJ FÖR IDAG....HÖRS I MORGON IGEN!

Av ♥ Monica ♥ - 6 november 2010 14:29

Idag är det Alla helgons dag.....en dag som man ska tända ljus och minnas sina nära och kära som inte finns med oss längre.En som inte finns längre och som har varit borta sen länge är min moster, som även var min fadder. Hon fyllde år just detta datumet den 6 november...Gustav Adolf-dagen och då skulle man  åka och gratulera henne. Det var  så roligt att hälsa på henne för hon var alltid glad och pigg.På den tiden fanns inte Gustav-Adolfbakelsen men hon hade alltid en massa kakor och tårta att bjuda på. I sitt yrkessamma liv var hon kokerska på friluftsgården som det hette innan det bytte namn, hon kunde verkligen laga god mat och baka det mest smarrigaste kaffebröd man kunde tänka sej.

Detta får bli min tillbakablick på en kär släkting denna Alla helgons dag.


  En kopp kaffe.....

Och.......


 

...en bakelse kanske skulle smaka bra innan  du går härifrån!


VI HÖRS I MORGON IGEN!

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards