♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under juni 2012

Av ♥ Monica ♥ - 15 juni 2012 18:19

Idag har jag varit på skolavslutning i Åsarps kyrka.

Tre av mina barnbarn slutade skolan idag och nu väntar ett långt sommarlov innan det är dags att börja ett nytt läsår.

Michaela gick ur årskurs sex och får börja högstadiet i Kinnarp till hösten.

Alex gick ur ettan och Martin har gått i nollan,så nu är det dags för honom att börja i ettan till hösten.Tänk vad tiden går,nu är det bara lille Emil av syskonskaran som inte har börjat skolan än.De två älsta har ju gått ur skolan för flera år sen.

Eleverna tågade in till tonerna av *Du gamla du fria* spelad på kyrkorgeln och när alla skolbarn hade samlats därframme i kyrkan sjöng dom *Du gamla du fria*....väldigt vacker inledning på skolavslutningen tycker jag.

Efter avslutningen och fotografering åkte vi hem till Valunda och drack kaffe    och åt hembakad jordgubbstårta som smakade väldigt bra.Michaela fick en påse med en parfym och läppglans av mej.......från oriflame naturligtvis De tre små fick varsin stor chokladkaka och allt var uppskattat.

Efter en trevlig stund hos familjen Johansson tackade jag för mej och åkte till Falköping och veckohandlade på PA:S... 


Vädret har varit på bra humör idag hela dagen med strålande sol och riktigt varmt och skönt!


Avslutar med några foton från denna dagen.......



Foto från den fullsatta kyrkan i Åsarp.....



Årskurs sex med sin fröken......


 

Här står mina tre barnbarn......Alex,Michaela och Martin i trädgården på Valunda.Hunden Fia ville också vara med på ett hörn


NU ÖNSKAR JAG ALLA EN TREVLIG KVÄLL!


   

Av ♥ Monica ♥ - 14 juni 2012 12:24

Nu har jag tankat över lite foton från resan i tisdags.

Jag upptäckte att datumet hade ändrat sej än en gång när jag hade tagit några foton,vet inte vad det beror på,men åtgärdar det när jag upptäcker det.


Vi åkte från pingstkyrkans parkering klockan 8:00 och fortsatte mot Falköping där vår guide UNO BOHMAN anslöt sej.Färden gick sen bland annat utåt BRODDETORP......VARNHEM........LERDALA....BERG....
ODENSÅKER och en hel del andra platser.


Som vanligt är småbilderna *klickbara*



Här drack vi vårt medhavda förmiddagskaffe........


Vacker utsikt hade vi,men det var så kyligt så man kunde inte njuta i fulla drag


Här intog vi en jättegod lunch som bestod av potatisgratäng,fläskfilé och blandade grönsaker.Kaffe och kaka efter maten....


Här har vi tittat på en fin gård och är på väg tillbaka till bussen


 

Den byggnaden som syns i bakgrunden kommer jag inte ihåg vad det kallas........kanske någon av er läsare vet?


Detta var lite foton från den dagen!

Eftermiddagskaffet drack vi på ett konditori i TIDAN och till kaffet fick vi ett wienerbröd.

Efter kaffet styrde vi kosan hemåt och vid halv sextiden var vi återigen hemma efter en mycket trevlig dag....trots att solen lyste med sin frånvaro.


HA EN FORTSATT BRA DAG ALLA SOM TITTAR IN HÄR OCH LÄSER!


   

Av ♥ Monica ♥ - 13 juni 2012 16:03

Det blir inget blogginlägg om gårdagen eftersom jag inte har hunnit tanka över fotona jag tog.

Jag har haft fullt upp hittils idag.På förmiddagen hade jag en oriflamekund och hennes man här på besök och fika på altanen.Tänk att det gick att sitta ute för en gångs skull...det är man inte bortskämd med denna sommaren.


Om en timme ska jag åka till mamma som vanligt när det är onsdag......jag fyller ju på hennes dosett med medicin.På vägen dit ska jag gå in i affären en sväng och bland annat ska jag lämna en beställning på ekokassen som man får hämta på fredag eftermiddag.Det är några driftiga tjejer här i byn som har startat upp detta med ekologiska varor bestående av frukt och grönsaker.Det är tredje veckan nu,men jag har inte beställt något förrän denna veckan.Det kan vara intressant att prova på och se och känna skillnaden på dessa varor.Den som är intresserad av att läsa om detta även om ni bor långt härifrån kan gå in på* sandhems ekokasse* på facebook.

Nu avslutar jag för denna gången och som ni ser så är det en annan version av den vackra sången som jag satte in som ett test igår.......JESSICA ANDERSSON har en underbar sångröst tycker jag....lyssna och njut!


 

Av ♥ Monica ♥ - 12 juni 2012 20:28


...och det gick lätt som en plätt,men så är det ju när man får en bra beskrivning på hur man ska göra.

TACK SÅ MYCKET RUTH!


Av ♥ Monica ♥ - 12 juni 2012 20:03

Idag har jag varit ute och rest med vännerna på Träffpunkten.Den årliga sommarresan......jag återkommer i morgon med foton och en liten beskrivning på var vi har varit någonstans.

Vädret kunde varit bättre ,men inget regn har vi haft,men heller inget solsken på hela dagen.

Det är inte utan att man är lite trött nu efter en dag på resande fot.


Nu önskar jag er alla en riktigt .........

GOD NATT!


 

Av ♥ Monica ♥ - 11 juni 2012 15:53

Nu är jag så trött på alla förfrågningar om spel på facebook så jag finner inga ord eftersom jag undviker svordomar i min blogg.....är det bara jag som irriterar mej på detta,eller är det fler av er facebookare som tycker likadant.Det konstiga är att det är flera stycken som kommer med förfrågningar som har sagt ifrån att dom inga förfrågningar om spel vill ha själva. Då börjar man ju undra förstås.Någon skrev till mej när jag påtalade detta med spelen att det går automatiskt och att det inte går att blockera..Facebook vill jag vara med på för det är det första jag går in på när jag loggar in och det är så trevligt med allt annat på facebooksidorna......om det nu inte vore för alla dessa spelförfrågningar. Nu har jag tjatat färdigt om detta så nu får det vara bra med det.


Solen lyser med sin frånvaro idag,men regnet håller sej borta i alla fall.


HOPPAS ATT NI ALLA HAR EN BRA DAG!


 

Av ♥ Monica ♥ - 10 juni 2012 20:44

Det var den helgen då....fort går det minsann!


Idag har det varit blandväder,regn,sol,regn,sol och så har det hållit på hela dagen....ganska tråkigt väder tycker jag när det är strålande solsken och efter två sekunder öser regnet ner.


Det blev ingen vinst idag heller på bingolotto och nu får vi vänta till den 12 augusti innan det blir bingospel igen.

Vi har ju bilbingo på nära håll varje måndagkväll på Ekåsen,men jag är inte så intresserad av den sortens bingo,tycker det blir långtråkigt att sitta flera timmar i en bil och spela bingo.En timme som det håller på i tv är precis lagom och då är det ju lite underhållning på den timmen också.


Avslutar med ett foto som togs omkring den 10 juni förra året........




Blommor vid vår stenmur.........


GOD NATT........


   

Av ♥ Monica ♥ - 9 juni 2012 15:58

Ombyte förnöjer ju säjs det och idag är vädret väldigt ombytligt....en stund skiner solen och det är jättevarmt,i nästa stund är det mulet och regnet nästan öser ner.Nu har det varit sol en bra stund så regnet kanske håller sej borta resten av dagen nu.


En tur ner till stan har det blivit idag och nu är lille ABBE här.......hans husse är i Valunda och hjälper Johan med lite arbete.

Snart ska vi fika och äta lite onyttigt....vi köpte wienerbröd med choklad på när vi var på citygross.Sen är det ju fotboll på tv,men jag ska nog scrappa lite i stället.......har börjat med lite till vår blogg/facebookträff som närmar sej.Lite paus i scrappandet blir det och då ska vi äta lite ost och kex...det får bli vårt lördagsmys vid tv:n när mannen i huset tittar på fotboll.


Tänkte infoga ett you tube-klipp men jag vet inte hur man gör sen det blev ändrat....har inte brytt mej om att kolla,annars satte jag in klipp lite titt som tätt.

Någon som kan förklara hur jag ska göra vore jag tacksam!


HEJ FÖR DENNA GÅNGEN!



 

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Skapa flashcards