♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under juni 2010

Av ♥ Monica ♥ - 20 juni 2010 12:12

Gårdagens bröllop mellan kronprinsessan och Daniel var verkligen 2010 års höjdpunkt, så himla vackert och det strålande av kärlek   från de båda. Deras vackra och kärleksfulla leende mot varandra slår allt, dom är så fina. Jag tittade inte på detta hela dagen, men satte mej vid tv:n vid etttiden och sen stängde jag av strax innan elva för då tyckte jag att det var dags för mej att intaga sängläge...så länge som jag tittade på tv igår har jag inte gjort på många år och nu dröjer det säkert länge till det blir en sån dag igen, men det blev en oförglömlig dag i alla fall.


Idag har jag dammat stora bokhyllan i finrummet och det var verkligen välbehövligt, sen tog vi en tur till kyrkogården och penseérna är fina  så inget byte till sommarblommor behövs än på ett par veckor skulle jag tro.Penseér är tacksamma blommor som håller sej fina länge.


Nu är det dags att tänka på middagen och idag blir det lätt och smidig mat, en räksallad med lite gott bröd till och glass till efterrätt.


 


HA EN FORTSATT FIN SÖNDAG!


Av ♥ Monica ♥ - 19 juni 2010 11:25

Idag gratulerar jag kronprinsessan Victoria och Daniel Westling som gifter sej i Storkyrkan i Stockholm klockan 15:30

    

Jag kommer att sitta vid Tv:n och titta på vigseln, det ska bli så trevligt. Hoppas att vädret är bättre i Stockholm än det är här för det kommer regn emellanåt...men för tillfället skiner solen och det är 15 grader.


HA EN TREVLIG DAG ALLA BLOGGARE OCH ÖVRIGA LÄSARE!


 

Av ♥ Monica ♥ - 18 juni 2010 20:52

Jaa, gott folk det är knappt att man hinner blogga i dessa dagar inför det kungliga bröllopet i morgon. Jag har suttit vid tv:n nu ikväll och tittat på programmet från svt 1 och svt 2, det har ju växlat mellan kanalerna, men nu tittar gubben på fotboll och jag har satt mej vid datorn en stund nu, ska även titta in på facebook en sväng sen.


Ganska bra väder på förmiddagen med lite sol, men i eftermiddag har det kommit regn till och ifrån, men nu håller det upp och det är en riktigt fin kväll......nää, nu ser jag att det regnar igen. Ja, inte mycket att göra åt och jag ska inte gå ut så mej spelar det ingen större roll egentligen.


Nu säjer jag hej för idag, men tittar in till mina bloggvänner en liten sväng innan jag loggar ut från bloggen. Vet inte om jag hinner blogga i morgon för det är lite annat att pyssla med....en liten hälsning till brudparet i vår huvudstad får jag nog försöka ordna förstås   


 


ETT LITET TIPS.....JAG HAR EN GÄSTBOK SOM JAG GÄRNA VILL ATT NI SKRIVER I. DEN FINNS PÅ MINA LÄNKAR..MÅNGA ÄR JU INNE OCH LÄSER BLOGGEN, MEN DET ÄR BARA NÅGRA FÅ SOM KOMMENTERAR, MEN GÄSTBOKEN KAN ÄVEN NI SOM INTE BLOGGAR SKRIVA EN LITEN RAD I.

Av ♥ Monica ♥ - 17 juni 2010 12:10

Igår fick bloggen ledigt här hos mej, jag hann helt enkelt inte ägna mej åt bloggandet.


Det var återigen en dag med packning och sortering av grejer hos mamma och som vanligt hade jag stor hjälp av svägerskan och Erika.


Under tiden som jag var borta var två killar här och bytte ut alla våra fönster så* nu ser vi bra ut* jag kom på igår kväll att våra fönster har varit sämre än jag har tyckt för när man tittar ut nu så tror man att det inga fönster finns överhuvudtaget så hemska var dom gamla och ibland trodde jag att det rök på något ställe längre bort i området här.....så ni förstår att det var inga roliga fönster vi hade.


Klockan fem var vi bjudna till Curt och Anita i Laggarehemmet, äntligen blev det av att vi fick se Curts lanthandelsmuseum tack vare att Anita var hos mej på partylitevisning häromdagen. Jag har sagt i ett par år att vi ska åka dit, men som så mycket annat som man säjer att man ska göra så har det inte blivit av, men nu äntligen kom vi iväg och då hade jag naturligtvis med hennes grejer som hon hade beställt. Det var en mycket trevlig stund som vi hade tillsammans och här nedan kommer några foton som jag tog......


  Curt och Anita vid ingången till handelsbodsmuséet.....


  Här har Curt fått på sej mössan, såna hade handelsmännen förr i tiden....


Här beskådas en gammal mjölkkruka.....


  Nu har vi förflyttat oss till den andra byggnaden där det fanns massor av allehanda grejer på två våningar och här visar Curt barnvagnen han låg i när han var bebis, men.........


  ...vi hade fikapaus också på deras underbara altan där vi blev bjudna på kaffe, bullar och kakor och även en jättegod rabarberpaj med vaniljsås.


Efter några timmar tackade vi för oss och styrde kosan hem igen. Den sista halvtimmen från sändningen från operans tak om prinsessbröllopet hann jag se när vi kom hem och sen var det inte så länge tills det var dags att lägga sej.


Vädret har varit på sitt allra bästa humör ett par dagar så man har verkligen njutit och snart ska jag hänga ut lite tvätt och efter ytterligare en stund är det dags att börja med matlagningen och idag ska jag göra kasslergratäng med mango och färsk ingefära, pressad potatis och gurka och eftersom vädret är så fint kan vi avnjuta middagen på vår altan.


HA EN FORTSATT BRA DAG!

Av ♥ Monica ♥ - 15 juni 2010 18:58

Äntligen en heldag med sol, men vinden är inte varm.


På förmiddagen var jag hos frissan och klippte mej, färgade och gjorde slingor och det blev jättebra så jag är så nöjd och belåten.Annars har jag inte gjort något särskilt mer än lagat middag.


Snart är det dags för kvällsfikat och lite tvtittande inför bröllopet på lördag mellan kronprinsessan och Daniel för jag gillar vårt kungahus och tycker om att se dessa program som är nu på kvällarna.

  



HA EN TREVLIG KVÄLL ALLA BLOGGARE!



Av ♥ Monica ♥ - 14 juni 2010 17:18

Denna måndag har gått i regnet och molnens tecken, inte en enda liten solglimt har jag sett idag.


När jag kom hem från jobbet satte jag mej vid köksbordet och skrev order till oriflame som jag ska beställa över internet ikväll. Om en stund kommer en kund från Mullsjö och hämtar grejer sen förra gången och hon ska även beställa lite ur den aktuella katalogen också. Nästa tisdag kommer min regionchef från Skurup hit och förhoppningsvis kommer det några intresserade tjejer och kollar vad hon har med för några nyheter bland annat.


Sätter in  ett par foton som avslutning på detta blogginlägget....


  Denna orkidén har blommat färdigt för denna gången...fotot togs den 15 mars och den sista blomman slängde jag igår.


  Det händer att vår lille Sigge kommer in med en och annan mask...han har ju kattlucka och märker man inte vad som är på gång då hamnar det både maskar och åkersorkar på mattan i hallen....


HEJ FÖR IDAG...VI HÖRS I MORGON!

Av ♥ Monica ♥ - 13 juni 2010 20:16

Denna helgen har vädret växlat från, regn,hård blåst och sol.


Idag kunde vi sitta på altanen och äta middag, riktigt skönt, men sen kom det regn så planerna på att sitta ute och fika i eftermiddag fick bara bli en tanke.


Vi har haft trevligt besök av systerdottern till min man och hennes sambo i eftermiddag, jag hade  beställt en majblommepin som dom var här med. Jag har samlat på majblommor i många år och nu finns dom i form av pin också, men inga barn hade varit här och sålt  men hade tur att få tag på genom systerdottern.Spelar ju ingen roll att det är länge sen det var aktuellt, huvudsaken är att jag fick tag på den fina pinen.


Nu är snart denna helgen slut och i morgon går vi in i vecka 24,tiden går fort nu fram till midsommar.I år blommar syrenerna som aldrig förr, det fullkomligt dignar av blommor och det är så vackert, men ligustersyrénen som gubben fick när han fyllde 50 år kommer inte att blomma i år, kanske den stränga vintern är orsak till det.Likadant på flera ställen så det är inte bara här hos oss.


HA DET BRA...VI HÖRS I MORGON IGEN!


 

Av ♥ Monica ♥ - 12 juni 2010 17:42



Vilken fågel tycker du är vackrast
Svan  

  28 %
Domherre  

  32 %
Blåmes  

  32 %
Bofink  

  4 %
Gröngöling  

  0 %
Hackspett  

  4 %

Totalt har 25 personer röstat.
Omröstningen startade 2010-04-11 18:03


Tack alla som röstat!
En ny omröstning finns nu som jag hoppas ni vill rösta på.
Domherren och blåmesen fick dela på förstaplatsen, stackars gröngölingen fick inte en endaste röst.

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards