♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under juni 2011

Av ♥ Monica ♥ - 14 juni 2011 14:12

Idag har jag varit hos min frissa och klippt och färgat håret, så nu är jag så fin igen.......om jag får säja det själv och det gör jag,lite skryt får man väl kosta på sej ibland.


Jag har inget speciellt mer på programmet denna blåsiga tisdag, förutom det vanliga som hör vardagen till.Middag behöver jag inte laga idag eftersom det blev kvar lite från gårdagen och det blev lagom till gubben att ta med till jobbet och äta där idag.För min del ska jag värma gulaschsoppa som jag har i frysen,bra att ha lite på lager i frösaboxen.


Avslutar med ett foto idag.......


Så här mysigt har vi det på vår altan denna sommaren.......


HEJ DÅ FÖR IDAG........ 


Av ♥ Monica ♥ - 13 juni 2011 14:34


Det är skönt väder ute idag,vad mer kan man begära efter allt regn som har kommit......min fina doftpion håller på att slå ut,däremot har regnet gått illa åt den storblommiga vallmon.


Idag har jag inte gjort så mycket mer än att jag har suttit på altanen och skrivit order till oriflame,det är dags att beställa ikväll.Middagen är klar också,det blir en pastasallad som en av de anställda på ica-affären i Mullsjö har komponerat.Jag vet att den smakar alldeles förträffligt gott eftersom jag har smakat på den när jag handlade en fredag för ett tag sen.På fredagar är det en annan anställd som lagar olika maträtter och så får man smaka en liten portion.Gillar man det man har smakat på så är det bara till att ta ett recept......jättebra!


Nu ska jag kika in till mina bloggvänner och se vad som har hänt sen jag var där senast!


HA DET SÅ GOTT.......


***************************

Av ♥ Monica ♥ - 12 juni 2011 18:59


Denna dagen har varit ganska bra vädermässigt,lite sol och ungefär 17-18 grader,kunde ju varit några grader till tycker jag.


Vi har inte gjort något särskilt mer än att vi var nere i metropolen och tog ut pengar till boendet på Gotland vecka 30.Mamma var också med och hon tyckte att det var så roligt att komma ut lite och se alla fina blommor som är överallt nu vid vägkanter och i trädgårdar.Vi åkte över Gravsjö hem och den vägen är kantad med allehanda vilda blommor.


En stor händelse har min allra bästa väninna varit med om det senaste dygnet........hon blev mormor strax efter halv fyra inatt........Åsa fick en liten pojke.


GRATTIS ÅSA OCH DANIEL TILL DEN LILLE KILLEN.............. 


DETTA VAR ALLT FÖR IDAG.......VI HÖRS I MORGON IGEN!


 


Av ♥ Monica ♥ - 11 juni 2011 17:12


Pingstafton idag,men det är inget vi firar........


Vi har varit i Jönköping på förmiddagen och innan vi lämnade A 6 åt vi en jättegod grillbuffé på en av matserveringarna där.Något nytt som vi inte har sett där förut,men det var jättegott.Mycket att välja på och man fick äta så mycket man ville för 99:- och då var även dricka och kaffe med kaka inräknat i det priset.Det fanns strips,kulpotatis,potatisgratäng,färsbiff,kyckling
, grillat kött,olika såser,grönsallad och även panpizza.


Nu ska vi fika och titta på tv,så jag säjer hej för idag!


*****************************

Av ♥ Monica ♥ - 10 juni 2011 16:35


Nu när jag loggade in här kom det upp en ruta där det stod att bloggplatsen tackade för svaren......vilka svar frågar jag mej då för jag har inte svarat på några frågor.Någon annan som har fått samma ?


Idag regnar det här och har så gjort hela dagen.Ingen värme är det heller ute,bara drygt 10 grader.Jag tycker synd om alla de som tar studenten idag,kunde dom inte fått lite bättre väder. Vi har inga bekanta som har några studenter så för vår del spelar det väl ingen roll,men man tänker på det ändå.Det blir ju aldrig detsamma när det regnar som när det är soligt och fint väder en sån dag.


Jag har veckohandlat som vanligt och om en stund kommer min bästa vän Birgitta och hämtar det hon har beställt från oriflame.Hennes mamma fyllde 75 år igår så det är kalas på träffpunkten ikväll och då passar det att hon hämtar sina grejer när dom ändå ska besöka den stora metropolen Sandhem 


För min del blir det lite tv-tittande ikväll ihop med äkta maken och lite fika med var sin baguette.

Kanske jag hoppar över karlavagnen ikväll och läser lite istället.......gårdagskvällens ämne var roliga historier,både sanna och påhittade.....ni kan tänka er hur det var att ligga och lyssna på alla dessa dråpligheter och inte kunna skratta rakt ut eftersom jag hade min sovande make intill mej i sängen.Jag fick skratta tyst och det var inte det lättaste när jag egentligen ville gapskratta,jag kände att jag hade tårar på kinderna så det går att skratta utan att det hörs,men lätt var det inte   Stina Wollter var programvärd och hon skrattade så hon nästan tjöt ibland....det var även en och annan fräckis också och det gillar jag, så gammal jag är,men det skäms jag inte för att säja.... Ja, det var en rolig radio kväll må jag säja.


NU AVSLUTAR JAG FÖR IDAG........MÅ GOTT I REGNET!


 

Av ♥ Monica ♥ - 9 juni 2011 16:28


I morse fick jag hoppa upp ur sängen strax innan sex och dra ur sladdar till tv,dator,telefon och mickron eftersom det mullrade på långt håll,åskan var på gång,men det blev aldrig så nära som tur var,men det kom en sjuhelsickes regnskur som gjorde att det blev blött på altan när det rann över i skarvarna på altantaket.Sigge som troligtvis var ute kom in till mej och la sej under täcket en stund innan han placerade sej lite längre neråt fötterna på täcket......blev väl för varmt att ligga under täcket antar jag.

Jag cyklade ner och hämtade Abbe vid tiotiden och promenerade med honom hem hit.

Jag har suttit vid datorn en stund och sen har jag strukit tvätten som låg i strykrummet,skönt när det är gjort.

Snart kommer Abbes husse och hämtar honom,hoppas det inte regnar då för jag ska ju med ner och hämta min cykel.

Senare blir det tv-soffan som gäller och lite spel på facebook(monster World) innan sängen  och karlavagnen väntar, som jag lyssnar på varje kväll när jag har lagt mej.Gårdagskvällens programvärd var ingen höjdare,gillar tyvärr inte dialekten. Är väl kanske fult att säja så ,men så är det.


Avslutar med ett par foton......


Syrenhäcken har växt till sej och är så här fin......flera år sen jag och grannfrun var och köpte den


Den fula stenmuren syns knappast nu när den har fått allehanda växter och blommor  både på och framför sej.....


hÖRS I MORGON IGEN GOTT FOLK! 

Av ♥ Monica ♥ - 8 juni 2011 16:15


Resan startade klockan åtta för vidare färd till Motell Ålleberg där vår guide för dagen mötte upp......


Uno Bohman,en mycket duktig guide som även medverkar i Radio Skaraborg ibland


Resan fortsatte mot Skövde med en avstickare till.....


  N.Kyrketorps gamla kyrka utanför Skultorp......kyrkan ligger vackert belägen från allfartsvägen och där hördes ljuvligt fågelkvitter bland lövträden som fanns runt omkring........en fin plats i avskildhet


Sen fortsatte vi mot Kinnekulle och åkte till några trevliga platser........vårt medhavda elvakaffe drack vi vid Vallegården,en del satt inne och fikade,men jag och flera med mej satt ute i det fina vädret,kanske lite för hett i solen förstås,men vi klagade inte på vädret utan konstaterade att vi hade tur som hade sluppit regn hittils.


Halv två åt vi lunchbuffé på Kinnekullegården......kantarellsoppa,grönsaksbord,
sill,potatissallad,färska räkor,gravad lax,kokt potatis stekt fläsk och löksås...kycklingklubbor,stekt potatis,någon slags fisk i något grejsimojs......ja,en massa mat fick vi så vi blev verkligen mätta och belåtna.


Vi besökte även Husaby kyrka där Mikael och Marita i *Bonde söker fru* gifte sej för ett antal år sen


Husaby Kyrka.......


Eftermiddagskaffet drack vi i Skara på muséet och precis när vi hade satt oss i bussen för att starta färden hemåt brakade det loss med åska och regn......jösses vad det small och blixtrade och regnet vräkte ner,men när vi kom hem hit så hade det inte kommit många droppar regn och åskan hade bara hörts i kanterna.

Det var en jättetrevlig dag och nu är det färskpotatis,sill och jordgubbar som väntar härnäst....preliminärt den 5 juli om jordgubbarna och potatisen är klara tills dess.


******************************

Idag har jag varit hos mamma och nu är det snart dags att sätta sej vid tv:n, så jag säjer hej för idag


VI HÖRS I MORGON IGEN GOTT FOLK!


 




 

Av ♥ Monica ♥ - 7 juni 2011 20:13


Idag har jag varit på resande fot hela dagen.......träffpunktens årliga resa har gått av stapeln.

Vi startade klockan åtta i morse och var hemma vid sextiden.Vi har haft tur med vädret förutom de sex sista milen på hemresan då det åskade och regnade rejält.Vi har gjort många trevliga besök i Kinnekulletrakten och jag har fotograferat en del som jag återkommer med i morgon......Det är inte utan att man blir lite trött när man har varit ute och åkt så jag kommer säkert att somna gott ikväll när det är så dags att krypa i säng.

Jag återkommer i morgon med att berätta om dagens resa i både ord och bild.

Nu ska jag göra några besök hos mina bloggvänner.


HA DET SÅ BRA ALLA BLOGGARE...VI HÖRS I MORGON!


**********************************

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards