♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under september 2010

Av ♥ Monica ♥ - 20 september 2010 17:16

Idag vaknade Sverige till ännu fyra år med en regering som hittar på mycket dumheter och då särskilt för dom som är arbetslösa och sjuka.....stackars människor som ska behöva fortsätta denna kamp, det hade väl räckt med den tiden som har varit. Jag brukar inte skriva några gnällbloggar, men idag är det inte utan att det blir en sån. Kunde inte folk röstat bort den sittande regeringen så vi hade fått se om det möjligen kunde bli åtminstone lite bättre.....inte tusan och det som förvånar mej är att många förstagångsväljare röstade på moderaterna.....helt uppåt väggarna när arbetslösa ungdomar röstar på ett parti för miljonärer....nu kanske det blir protester här, men jag står för min åsikt när det gäller detta.Jag har inget emot Reinfeldt som person, men hans politik går absolut inte hem hos mej.Sluttjatat om detta, nej förresten, jag måste väl ändå nämna Sverigedemokraterna när jag ändå är igång.....dom är väl inte mina idoler precis, men som jag alltid brukar säja...alla partier har någon bra åsikt, men främlingsfientlighet köper jag inte, man kan ju bara gå till sej själv om man vore i en situation och inte kunde vara kvar i sitt eget land av olika orsaker och blev bortmotad var man än kom...nää, fy vad hemskt det skulle vara.


Dagen har lunkat på med lite småpyssel och nu är det snart dags att placera sej vid tv:n.....


HA EN FIN KVÄLL ALLA VÄNNER.....  TROTS ATT DET BEHÖVS  NÄR MAN GÅR UT....

Av ♥ Monica ♥ - 19 september 2010 19:53

Då har vi röstat idag då....blir spännande att se hur det kommer att gå.Man får väl hoppas på det bästa i alla fall.

För övrigt har denna söndagen varit som de flesta söndagarna brukar vara, inga sensationer.Till eftermiddagsfikat hade vi smörgåstårta istället för vanliga smörgåsar förstås, så där blev det ju en liten skillnad.

Jag tror inte att jag ska sitta och titta på valvakan ikväll, det blir som det blir ändå och så intresserad är jag inte så att jag sitter uppe halva natten.


Hoppas dessa färgerna gör jag ju förstås.......


HEJ FÖR IDAG!

Av ♥ Monica ♥ - 18 september 2010 17:13

Idag har vi varit med Rickard upp till stan, han skulle bland annat köpa ett minneskort till GPS:en som han har köpt till Abbe.....är bra att ha en GPS när jakten börjar, då vet han var Abbe är någonstans när han har släppt honom.Vi besökte även Överskottsbolaget och Lidl. Vi åt middag på motell Ålleberg.....jag åt panerad majskyckling med ost och skinka, svampsås och stekt potatis.


Jag har börjat byta gardiner idag och dammar lite också där det behövs, tar lite i taget och sitter vid datorn mellan varven.


Soligt ute för tillfället, men rätt som det är så kommer det väl en regnskur.


Ikväll blir det till att titta på postkodmiljonären och här är ditt liv.


HA DET SÅ BRA ALLA VÄNNER.... VI HÖRS I MORGON IGEN

Av ♥ Monica ♥ - 17 september 2010 21:05

Nu är det redan kväll och jag har just tittat på Idol, intressant att se vilka som kommer vidare efter nästa veckas uttagningar.


Dagen har gått sin gilla gång med städning, veckohandel och diverse andra göromål.

Åkte med Rickard ner och hämtade min cykel och passade på att gå in till Thomas och Erika och kolla om de små kattfröknarna Skruttan och Bojan hade växt sen jag såg dom sist.....Bojan är nästan säkert en syster till vår Sigge, dom ser precis likadana ut förutom att Bojan har tassar som en skeppskatt.


Nu går valspurten in på sista varvet, men jag har sett och lyssnar väldigt lite, men jag gillar verkligen Reinfeldt, en lugn och trevlig man, men rösta på moderaterna det kommer jag inte att göra även om dom utger sej för att vara det nya arbetarepartiet.


Nu önskar jag mina bloggvänner och en del andra läsare en riktigt trevlig fortsättning på denna kvällen!

Av ♥ Monica ♥ - 16 september 2010 12:40

......ja, så sjöng ju Anna-Lena Löfgren på sextiotalet och det hade jag kunnat sjunga inatt för det regnade som bara den, jag vaknade av detta regn och låg och tänkte att jag hoppas det har regnat över tills jag ska cykla till tåget på morgonen.....och det hade det gjort.Nu skiner solen,men det blåser ganska kraftigt, men vad gör det när man sitter inne vid datorn.Visserligen ska jag gå ut med Abbe om en stund, men lite blåst tål både Abbe och jag.

Jag har pratat i telefon en stund med min goa svägerska nu på förmiddagen, det får inte gå för lång tid emellan för då får man abstinens  tror inte vi har träffats sen vi var i Adelöv på marknad och det är precis två veckor sen  idag.


Idag ska jag koka fisksoppa till middag.Andra gången som jag äter fisksoppa,men den är väldigt god.


Ikväll blir det som vanligt halv åtta hos mej och efter det blir det idol.....


HA EN FORTSATT FIN DAG ALLA BLOGGVÄNNER OCH ÄVEN


NI FACEBOOKVÄNNER SOM TITTAR IN HÄR!


 

Av ♥ Monica ♥ - 15 september 2010 16:33

Idag har vi ett mycket konstigt väder här.....det började redan när jag hade slutat jobbet och satt och läste i en bok innan jag skulle gå till tåget.Solen sken så fint, men när jag tittade ut genom fönstret regnade det.Tur att jag hade med mej paraplyet för regnet öste ner när jag kom ut.När jag kom hem höll det upp som tur var och jag cyklade iväg och hämtade Abbe.Sista biten hem fick jag sällskap av min grannfru som var ute med sin lilla hundfröken.

Det har varit skapligt väder ända tills för en stund sen då det började regna,typiskt när jag ska hämta min cykel, men det kanske är uppehållsväder då för Rickard kommer lite senare och hämtar Abbe eftersom han är i Vetlanda med jobbet på studiebesök på en industri där nere i eftermiddag.

Nu skiner solen igen,men det småregnar fortfarande lite ser jag.


Idag har vi ätit isterband och kokt potatis och till det tzatziki istället för vanlig vit sås, det var riktigt gott.


Avslutar med ett par fotografier från sommaren som har varit.....


 

Sibirisk vallmo som blommade som aldrig förr....


 

Fika vid Basta kvarn.....


VI HÖRS I MORGON IGEN....  

Av ♥ Monica ♥ - 14 september 2010 16:01

Det hade ju utlovats ett riktigt busväder med massor av regn och blåst,det lilla regn som har kommit har mest varit duggregn i fem minuter några gånger, blåst har det däremot gjort och gör fortfarande, men nu skiner solen så det är inget ruskväder alls.Tur att vädergubbarna har fel ibland när dom spår väder.


Jag kommer inte på så mycket att blogga om, men jag funderade för en stund sen på hur ni bloggare och läsare ser på det här med syskon......jag har inga syskon och det saknade jag väldigt när jag växte upp, men sen är det skönt också att vara enda *barnet*. Jag har tre söner i varienrande ålder och dom har en väldigt bra och nära relation till varandra, dom är aldrig ovänner som skönt är, men det kanske beror på att det är killar...systrar har nog lite svårare för att hålla sams ibland. Nu menar jag inte att det är osämja överallt i familjer där det finns systrar för det vet jag att det inte är så.Ett exempel på det är att en bekant till mej har åkt på utlandssemester idag ihop med sina två äldre systrar och hon var väldigt glad över att dom skulle åka själva utan sina män så att dom verkligen kan umgås bara dom tre.Nu hoppas jag att ni skriver en liten kommentar om detta........


Vi hörs i morgon igen!

Av ♥ Monica ♥ - 13 september 2010 17:37

Idag åkte jag direkt med tåget till Falköping när jag hade jobbat.Jag hälsade på älste sonens svärmor och sonhustrun som är personlig assistent hos sin mamma.Även Jimmy var där idag.

Vi var ute på stan en sväng och besökte både Lindex och kappAhl, på KappAhl köpte jag en blus, eller vad man ska kalla det för,snygg var den i alla fall.

Vi passade på att äta lite också när vi ändå var ute och det blev en paj för min del,bacon och broccolipaj med sallad och bröd till.....riktigt gott.

Netha skjutsade mej till tåget när hon hade slutat jobbet för dagen och jag åkte hem nöjd och belåten efter några trevliga timmar i  Falköping.


Snart är det dags att sätta sej vid tv:n ett par timmar.....

Avslutar med ett foto


 

Hösten med dess vackra färger.....


HA EN TREVLIG KVÄLL ALLA BLOGGISAR....  

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards