♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under september 2007

Av ♥ Monica ♥ - 25 september 2007 21:58

Det får bli en snabb visit här för klockan är mycket för en som ska upp tidigt i morgon. Dagen har varit bra, jag har småpysslat lite och bytt gardiner i sovrummet bland annat så nu är det bara badrummet kvar. Vardagsrummet gör jag inget gardinbyte i förrän till advent.

Jag har som vanligt tittat på idol och jag tycker att PATRIZIA och MARI är bäst av tjejerna. Jag ska nog kolla vem som åker ut ikväll. Svårt att gissa, men jag blev inte förvånad att PER åkte ut igår.

Nu kom Rickard hem från Valunda....han och Micke har köpt sej varsin bärbar dator så nu har han förevisat den för mej. Jag ska ringa telia i morgon och beställa en router så han kan koppla upp sej på internet genom vårt bredband.

GOD NATT!

Av ♥ Monica ♥ - 25 september 2007 17:49

Nu har telefonförsäljarna börjat med en ny metod när dom ringer. Vi har nix telefon så vi har blivit av med dom flesta försäljarna, men har man abbonerat på till exempel naturmedel  då ringer dom och nu frågar dom inte om man vill köpa....nej...man är UTVALD. Jag har råkat ut för detta två gånger nu inom några månader. Första gången var det en kille som ringde och sa att jag var utvald att prova en förpackning med aloe vera tabletter för en månadsförbrukning... ..gratis. Jag sa nej tack, men han var envis som synden och menade på att det var gratis. Till slut sa jag med vänlig röst:" jag vill inte ha detta och det får du acceptera" ......och först då sa han : "det får jag väl göra då", och sen var det samtalet avslutat, men varför ska dom försöka tvinga på folk sånt som man inte har bett om, det kan jag inte begripa. Jag förstår dom som till slut tackar ja ,för dessa försäljare är fullslipade och vet precis hur dom ska gå tillväga, men jag tycker att tillvägagångssättet är fräckt. Nog om detta, jag återkommer senare.

HEJ SÅ LÄNGE!

Av ♥ Monica ♥ - 24 september 2007 21:04

Nu är det måndag kväl och denna dagen har varit helt underbar vädermässigt...över 20 grader och strålande sol. Jag har tvättat, bland annat gardiner och hängt ut på torkvindan och dom kunde jag ta in och lägga undan i linneskåpet efter några timmar.Jag har även suttit på altanen och läst och njutit av den sköna värmen.

Nu ikväll har jag tittat lite på ishockey och mitt lag....HV 71 vann med 6-5 mot Frölunda...GRATTIS!

Men jag har inte missat idol...nu har jag gjort mej en liten uppfattning om killarna som har sjungit ikväll och det blir en som får lämna idol, vem vet man inte än för det är ju vi tittare som röstar nu och vem som åker ut ikväll får man inte reda på förrän fem över halv elva och då har jag lagt mej, så jag får reda på det i morgon. Dom killarna jag tycker är bäst är SAM....ANDREAS och CHRISTOFFER, så nu vet ni det. Ska bli spännande att se hur det går för dom. i morgon är det tjejernas tur.


Snart är det åter dags att krypa i säng och som vanligt säjer jag.......

 GOD NATT!

Av ♥ Monica ♥ - 23 september 2007 21:06

Vilket underbart väder det har varit idag. Vi har haft nästan 20 plusgrader i skuggan.......härligt.

Jag har inte gjort så mycket idag mer än lagat mat och spelat bingolotto, men vinsten uteblev även denna söndagen. Min mamma har ju varit här i eftermiddag som hon brukar vara och vi tog en tur till kyrkogården och snyggade till det vid pappas gravplats. Det är snart dags att byta ut sommarblommorna mot ljung, men det får väl bli nästa helg kanske. Ja, det blir nog inget mer skrivet idag, så jag säjer som vanligt.....

GOD NATT!




Av ♥ Monica ♥ - 22 september 2007 23:27

I eftermiddag har jag varit på tuppewarevisning hos min sonhustrus mamma. Jag har inte varit på någon sån visning på flera år så det var riktigt roligt, det var mycket nya grejer sen sist. Jag beställde två muggar som man sätter sugrör i , passar bra när de minsta barnbarnen kommer på besök och ska dricka saft. Dom kostade 119:-, inga billiga saker precis, men det är ju bra kvalité på denna plasten. Mamma var också med och hon tyckte det var roligt att komma ut lite och träffa nya människor. När demonstrationen var klar blev det utlottning på en liten låda och jag hade turen att vinna den.Tack lilla Mathilda för att du drog min lott!

När vi var på väg hem ringde Rickard och undrade om jag kunde gå in på "Greven" och hämta lite mat som han skulle ringa och beställa och det gjorde jag ju gärna.Jag tog en hamburgare med bröd, Göran och Mia tog pizza och Rickard tog en kebabrulle.....så det blev riktigt festligt framför tv:n när jag kom hem med maten. Vi har tittat på den svenska filmen "kocken" som började klockan 21:00, den var inte så där väldigt bra tyckte jag.


Nu ska jag sova.........GOD NATT!

Av ♥ Monica ♥ - 22 september 2007 11:47

Får inte röka på balkongen En man i Jönköping som gått ut på balkongen då och då för att ta sig ett bloss, måste nu fimpa. Hyresvärden förbjuder cigarettrökning på balkongen.

Mannen brukade gå ut på balkongen och röka av hänsyn till sin sambo. Men detta har nu grannar och hyresvärden satt stopp för, det skriver JP idag.

En granne till mannen har vid flera tillfällen klagat till hyresvärden som nu har skickat ett brev till mannen och uppmanat honom att inte längre röka på sin inglasade balkong. Hyresvärden hänvisar till paragraf 25 i hyreslagen där det står ” hyresgästen ska se till att de som bor i omgivningen inte utsätts för störningar som i sådan grad kan vara skadliga för hälsan eller annars försämra deras bostadsmiljö att de inte skäligen bör tålas”.

När röksuget blir för stort får mannen istället gå ner på gården där fastighetsägarna satt upp askkoppar, två meter från entredörrarna. Ja vad säjer man om detta?

Av ♥ Monica ♥ - 21 september 2007 21:16

Åter är en arbetsvecka slut, tiden springer iväg.

Vi har varit ute på en liten tripp till staden i eftermiddag, var bland annat i affären där slaktarn heter "von Lidl" hahaha.Innan vi åkte hem besökte vi drive in på mac Donald´s där gubben min köpte 3 cheeseburgare och jag köpte mej en drottningpaj...mums, fast jag har en förmåga att söla ner mej när jag äter denna paj, upptäckte att jag hade fått kletig sylt i fickan (av alla ställen )på min fleecejacka, värre var det en gång när det var mörkt ute och jag mumsade i mej en äppelpaj från Mac Donald´s och hade klet på hela jackan när jag kom hem....bara att slänga i tvätten.


Från det ena till det andra så läste jag i tidningen idag att en överläkare på kärnsjukhuset i Skövde varnar för att pierca sej i öronbrosket(längst upp på örat) därför att det kan bli väldiga besvär med infektion och skit. Det var en tjej som hade gjort detta för en månad sen och hon går med dräneringsrör i örat fortfarande...hon fick så ont efter att hon gjort detta så hon blev inlagd på kss, det var bild på henne i tidningen och hon varnade också för det och hon ångrade djupt att hon överhuvudtaget piercade sej för hennes öra kommer att bli vanställt efter detta .....stackars tjej.


Regnet öser ner här just nu....ska detta regnande aldrig upphöra. Tänk om det blir lika mycket nederbörd när regnet övergår i snö...då blir det metervis med snö........hemska tanke, JAG VILL INGEN SNÖ HA ALLS!! Vintern är inte rolig tycker jag för jag gillar inte att vara ute i kylan.


Nu är det  dags för sängen och karlavagnen och ämnet ikväll har jag ingen aning om.


GOD NATT!


Av ♥ Monica ♥ - 20 september 2007 21:28

Idag fick jag brev från försäkringskassan där det stod att jag måste skicka in en ny ansökan om sjukersättning senast den 30 november eftersom det går ut 1 mars 2008. Även ett nytt läkarutlåtande ska skickas med och jag ringde direkt till previa och fick tid hos min läkare där. Jag ska dit den 9 oktober. Jag har ju haft en väldig tur med dom jag har haft att göra med på FK, alltid trevliga och hjälpsamma så jag hoppas att det inte ska bli några problem nu heller. Kanske det är lättare när man inte har full ersättning, jag jobbar ju 25%. Min axel blir ju inte bättre och ortopeden som opererade mej sa ju att det är ingen mening att operera igen för det är en kronisk skada och min ansökan om arbetsskada tog inte mer än 2 månader innan det blev beviljat så jag fick livränta från 1 januari 2006 och jag brydde mej inte om att strida med dom på FK trots att jag ansökte från den 10 februari 2003.... datumet när jag blev sjukskriven. Huvudsaken var att jag fick det klassat som arbetsskada.....inte konstigt att man blir utsliten när man gjort samma rörelser dagligen i jobbet sen 1982.


Annars har dagen förflutit som det brukar. Jag tvättade lite på förmiddagen och hängde ut på altan, och tur var väl det för det kom regn senare i eftermiddag. Idag gjorde jag makaronipudding till middag och det uppskattades av mannen i huset....sonen däremot åkte till affären och köpte ett paket mamma scans köttbullar och värmde dom och makaroner i micron och så blev alla nöjda med middagen.

Nu är det åter dags för sängen och som vanligt ska jag lyssna på karlavagnen......gårdagens karlavagn handlade ju om det konstigaste folk hade ätit och det var både komage....orm.....bisamråtta och hjärnor. Fy attan vad äckligt! ikväll är det Stina Wollter som är programledare och då handlar det om taxi.....får se vad det blir av det ämnet.

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<<
September 2007 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards