♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under december 2009

Av ♥ Monica ♥ - 20 december 2009 11:37

Tiden går fort nu till jul, redan fjärde advent idag. Vi har en vacker vinterdag med 10 minusgrader och en sol som inte riktigt kommer igenom molnen verkar det som.


Nu har jag bara ett rum att damma och lägga juldukar på.....skönt.


I eftermiddag kommer familjen från VALUNDA på besök,det ska bli trevligt.


4 advent  

Ha en trevlig fjärde advent alla mina bloggvänner...

Av ♥ Monica ♥ - 19 december 2009 18:37

Gårdagskvällens korvgrillning utomhus var både trevlig och mysig trots att termometern visade på 15 minusgrader när vi skulle åka hem.


  Elden som vi grillade korven över


  Men vi började med glögg som smakade bra....


  Här är grillningen i full gång.....Rickard, Abbe och Erikas föräldrar var också med.


Tar man på sej rätt kläder när det är kallt så fryser man inte, vi hade ju värme från elden också så det var inte kallt tyckte vi och vi hade så roligt....alla sa vi att det var första gången som vi satt och grillade korv ute en decemberkväll strax innan jul. När vi hade ätit oss mätta på korv och bröd gick vi in i kolonistugan och drack kaffe, därinne var det ju varmt och skönt så trots att vi inte frös ute så tyckte vi det var skönt att komma in i värmen. Erikas mamma hade bakat ambrosiatårta som hon bjöd på till kaffet. Abbe lät sej väl smaka av både korv och tårta när vi drack kaffet, så även han fick vara med denna kalla men vintervita afton vid den mysiga kolonistugan......undrar just vad han tänkte  


Idag har jag dammat och lagt på juldukar i tv-rummet. Klockan kvart i tolv kom Thomas och Erika och hämtade oss för vidare färd till Jönköping där vi handlade lite grann inför julen. Åkte över habo hem och slank in på en pizzeria och åt. När vi kom hem fikade vi innan Thomas och Erika åkte hem till Tallåsen.

Om en timme är finalen av dansbandskampen, hoppas att ZEKES eller TORGNY MELINS vinner.....


HA EN BRA KVÄLL!

Av ♥ Monica ♥ - 18 december 2009 15:37

.....skråen, som vi säjer här i Västergötland.....men det är så fint och jullikt ute och lagom med snö.


Gårdagskvällens resa till Mia gick bra, men det var inget trevligt väglag precis, snöade hela tiden och när man mötte lastbilar så kom det upp en massa snörök som hindrade sikten, men kör alla efter väglaget så brukar det gå bra och det var ingen som buskörde som jag såg i alla fall utan alla var försiktiga.

Vi hade några trevliga timmar ihop med Mia, Eric, Christina och Annika. Vi fick gott fika med hembakat......


Idag fyller ju MIA 21 år så jag säjer GRATTIS....HIPP HIPP HURRA....

 

Rosor till Mia på födelsedagen.....


Ikväll är vi bjudna upp till stan till Erica.....vi ska grilla korv(tror jag det blir) vid hennes kolonilott, det blir säkert mysigt, men vi får väl ta på oss bra när vi ska vara ute för det kommer nog att bli uppemot 10 minusgrader....


önskar alla en trevlig kväll   

Av ♥ Monica ♥ - 17 december 2009 14:46

Nu har vi väl fått en riktig vinter då, det är 10 minusgrader och det blåser ishavsvindar. Snöar lite gör det också.

Jag har varit hos tandläkaren och lagat en tand som det hade gått ur lite av den gamla lagningen i......995:- fattigare blev jag, men det är bara att betala och se glad ut om man inte vill att tänderna ska gå sönder och ramla ut av sej själva förstås.


Om en stund ska jag och mamma åka till Mia och gratulera henne, vi ska även stanna till och ta med hennes mamma också när vi ändå åker förbi där hon bor. Hoppas att det inte snöar så mycket när vi ska ut och åka, men det är lätt snö så det ska säkert gå bra och det är ju knappt 3 mil som vi ska åka.


VI HÖRS I MORGON IGEN OM NI HAR LUST OCH TID   



Av ♥ Monica ♥ - 16 december 2009 12:12

Det fortsätter att snöa även idag,riktigt fint, nu hoppas jag att detta får ligga kvar över jul åtminstone.


Innan jag åkte hem efter jobbet var jag hos en bekant och lämnade oriflamegrejer. Ringde till mamma innan jag åt frukost och frågade henne om hon ville följa med till Mia i morgon kväll, det ville hon gärna.

Nu har jag strukit alla juldukar och om en stund ska jag sätta på en älgstek på spisen, porterstek blir det idag,såsen blir himmelskt god så jag längtar redan efter middagen som vi ska äta senare i eftermiddag.


Gubben och Abbe är hos en jaktkompis, blir intressant att höra hur Abbe har uppfört sej i skogen idag, han är ju bara 6 månader, men han visar väldigt stort intresse för det han ska när han är i skogen.


Nu ska jag titta in på dansbandsdax och skriva till en god vän som hade letat upp mej här på min blogg igår  .....hon tyckte det var längesen vi hörde av varann och visst är det så, men jag ägnar mej mest åt bloggen och facebook här på datorn numera. Promenaderna med Abbe tar ju sin lilla tid också......men min vän Gunilla måste jag ta mej tid att skriva till, synd att såna vänner som hon ska bo så långt härifrån,skulle tro att det är över 50 mil   


  Två små vänner som gärna äter från samma fat.....


VI HÖRS I MORGON IGEN   

Av ♥ Monica ♥ - 15 december 2009 13:51

Idag har då den efterlängtade snön kommit....jag personligen har väl inte längtat, men många andra som har gjort det och då särskilt dom som gillar att åka skidor. Mera snö väntas i morgon och sen ska det visst bli kallt   resten av veckan.


Idag var det dags att besöka frissan igen, så nu är jag nyklippt och nyfärgad i håret.


Det känns som att det börjar bli daga för mat snart...idag blir det rester som har varit i frysen, en av oss får äta sjömansbiff och den andra tex-mex soppa, det lutar åt soppan för min del.


HEJ FÖR IDAG, VI HÖRS I MORGON IGEN!

Av ♥ Monica ♥ - 14 december 2009 13:42

Idag har vi promenerat till min mamma på förmiddagen, det passade bra eftersom jag skulle hämta hennes julkort som hon hade skrivit igår.ABBE gjorde sej hemmastadd med en gång och efter en stund  hoppade upp i mitt knä och skulle titta ut genom köksfönstret....när vi hade fikat och suttit och pratat en stund drog vi oss hemåt igen, jag var bara inne i servicebutiken och köpte lite mer julkort när vi gick förbi där....15 kort för endast 5 kronor, jättefina kort med kuvert till.


Nu ska jag strax laga middag.....varmkorv med mos, men det är ju dags för en ny julsång också eftersom det är måndag...


.....och idag blir det Agnetha Fältskog och hennes dotter Linda som får sjunga för er....


JAG ÖNSKAR ALLA EN RIKTIGT BRA FORTSÄTTNING PÅ DENNA DAGEN!

Av ♥ Monica ♥ - 13 december 2009 10:15

Idag är det dags igen för lucia med tärnor att sprida sitt ljus till alla ....


Det är i alla fall lite vitt på marken och det blir ju lite stämningsfullt en sån här dag.


Klockan ett ska vi tillsammans med Rickard, Thomas och Erika åka till ENGELSKA VILLAN och äta julbord, därefter tar vi nog en sväng in till lions julmarknad och ser vad dom har att erbjuda.


 


VI HÖRS I MORGON IGEN, DÅ BLIR DET VECKANS JULSÅNG!

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards