♥  Välkommen till gökboet ♥

Direktlänk till inlägg 18 november 2008

Dagens tidning

Av ♥ Monica ♥ - 18 november 2008 13:51


Dax igen för lite tidningsrubriker och annat innehåll i "lusadräpa"......."Falköpingslärare har löner under genomsnittet" står det med stora svarta bokstäver på tidningens framsida och då blir man ju lite fundersam. Jag trodde att alla lärare hade lön efter avtal, men så är det inte för CENTERSTYRDA kommuner har lägre lärarlöner än riksgenomsnittet och i Falköping skiljer det drygt en tusenlapp i månaden och det blir ju mycket pengar om man räknar på bara ett år.Min fundering är ju då vad det har för betydelse att det är CENTERPARTIET som styr kommunen...någon som vet?Är det olika lön för varje parti då tro? Kanske en kommun som har MODERATSTYRE betalar sina lärare tusen kronor mer då.....nää, detta går över mitt förstånd så nu lämnar jag det ämnet.

På baksidan av tidningen är det en annons där det står om "vinterkonferens i kreativ miljö" och det är ägaren till hotell Mullsjö....Gyllene Uttern utanför Gränna och hotel Ullinge i Sävsjö som annonserar om detta. Ullinge kommer jag att besöka på fredag kväll tillsammans med min man .....återkommer till detta på fredag innan vi åker.


Nu ser jag att det har slutat regna ute efter en morgon och förmiddag som har bjudit på riktigt ruggigt väder, en stund kom det stora blöta snöflingor också, men inget som la sej som tur var, men man vet inte hur länge vi får ha snöfritt för det talas om snö här redan i morgon.


NU FÅR NI HA DET SÅ BRA.......och ta gärna en kopp kaffe och lite frukt innan du går härifrån! 

 
 
Medresenärskan

Medresenärskan

18 november 2008 16:03

Nää, du Monica ... resenärska kan inte lösa lärarlönefunderingarna men har en tro om det. Jag tror att lärarna har lön efter avtal men så kommer väl den lokala potten till avtalslönen och den kan ju vara av olika storlek ... beroende på hur kommunens ekonomi ser ut eller om det är dyrkommun eller inte. En Stockholmare har ju andra lönenivåer än landsbygden. Min tro kan vara helt fel men så har jag fattat.
Du får säkert andra förslag också kanske ... Kul att se.
Kram på dig

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
Yvonne R

Yvonne R

18 november 2008 16:47

Tror som resenärskan!
Kul öknamn på tidningen!!
Det är väl typ som vår Hallandsblaska, står inte så mycket men man måste liksom ha den ändå.
TACK FÖR FIKA

http://yvonne.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

18 november 2008 17:56

Tackar så mycket för kaffet och frukten. jag undrar hur jag länkar dig? ha det så bra kramiz

http://suss12.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

18 november 2008 18:01

Hej igen! fixade det där med länken till dig. Det var ju inte så svårt. Ibland är saker lättare än man tror. kramiz

http://suss12.bloggagratis.se

 
lillis

lillis

18 november 2008 18:26

Tack för fika och frukt, det smakade bra efter en rusk dag med dåligt väder
Ha det gott
kramen

http://danslillis.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

18 november 2008 23:07

Kul att läsa den lokala blaskan och allt som oftast så är det alltid något man blir förbaskat på när det gäller kommunens åsikter och planer.
Ingen snö här inte, ingen vit flinga har kommit ner ännu, hoppas snart att det sker så vi får det lite ljusare (å' så älskar jag snö :)

http://bernamis.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ♥ Monica ♥ - 4 augusti 2016 17:18

Dags för en liten uppdatering här på bloggen.   Igår var vi i BASTA KVARN med BERNDT OCH CHRISTINA.....trevligt naturligtvis,men vi var omgivna av getingar och det var ju mindre trevligt. Idag har vi varit i KIVARP utanför HABO och fikat.....äv...

Av ♥ Monica ♥ - 2 augusti 2016 13:38

Halloj! Då var det tisdag och idag har vi varit i Jönköping en sväng.Vi har köpt nya persienner till sovrummet.......en viss liten kissekatt som heter SIGGE har gått illa åt dom gamla. Vi åt på RAGGMUNKEN och det blev raggmunk med fläsk och lingo...

Av ♥ Monica ♥ - 1 augusti 2016 10:17

Nu är vi hemma igen från vår semestervecka i Skåne.Vi har haft en bra vecka både vädermässigt och trevligt.Skåningarna är väldigt trevliga och tillmötesgående.Dom önskade alltid fortsatt trevlig dag när man hade handlat eller varit på restaurang,det ...

Av ♥ Monica ♥ - 22 juli 2016 10:48

Det är över tre år sen jag tog en bloggpaus och då trodde jag inte att pausen skulle bli så lång.Nu tänkte jag återuppta bloggandet,men kanske inte varje dag.Vi får se. I morgon blir det en semesterresa till Trelleborg så då blir det ett uppehåll n...

Av ♥ Monica ♥ - 16 juni 2013 20:52

   

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards