♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under oktober 2009

Av ♥ Monica ♥ - 7 oktober 2009 16:58

Idag blir det lite foton igen som jag har tagit nu i höst.....


 

Träden i höstfärger


 

Vägen till Vistorp


Dimman ligger som en rökridå över sjön

  Dimma över Mullsjösjön


Idag har jag åkt buss till en liten småstad i Västergötland och hälsat på en mycket god vän som jag inte har träffat på hela sommaren. Hon mötte mej med en stor kram vid bussstationen och sen gick vi på stadens torg och handlade lite. Jag köpte nya gardiner till köket och två par knästrumpor, sen beställde vi mat och tog med hem till hennes lägenhet.......


Här är en liten söting som har fått flytta in hos henne som jag var hos idag....


En fin höstdag är det idag med sol, men det blåser lite väl mycket förstås.


Ikväll börjar bonde söker fru på tv4 och det ser jag fram emot.


HA EN TRIVSAM KVÄLL ALLA NI SOM LÄSER MIN BLOGG! 





Av ♥ Monica ♥ - 6 oktober 2009 12:07

Idag är det en månad sen vi fick ta bort vår gamle FRITTE och jag saknar honom jättemycket, men jag vet att han har det bra nu, utan ålderskrämpor.....allt gick så fort när han väl började visa att han hade levt färdigt sitt liv. Han slutade äta på fredagen och på söndagen drack han ingenting,han  gick undan när vi skulle klappa honom och då förstod vi att det var dags.Han orkade bara gå ett par meter innan han la sej ner, men vi är så tacksamma för att vi fick ha honom i hela 17 år.



Så här fin var han för några år sen...... 


ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG TISDAG!

Av ♥ Monica ♥ - 5 oktober 2009 12:47

När jag är ute på min promenadrunda blir det ju att man går och funderar på lite av varje. Idag kom jag att tänka på när jag som 7-åring började skolan och cyklade till skolan. Då var det ingen skolskjuts för barn som bodde närmare än 6 kilometer. Jag var ledig varje onsdag och det tyckte jag var riktigt skönt.....men de andra dagarna fick jag sätta mej på cykeln och trampa iväg och då gick man ju även på lördagarna så den enda dagen man var ledig var söndagen och i ettan var man ju då ledig på onsdagen också. Halva klassen var ledig onsdagar och halva på torsdagar. det gick väl an att cykla när det var barmark, men sen kom vintern med massor av snö och då fick jag pulsa och gå till skolan. Minns inte nu hur lång tid det tog men säkert över en timme. En sån vinterdag när jag gick hem blev jag kissenödig och jag hade en dress på mej som inte var lätt att ta av sej hur som helst och inte kunde jag sätta mej vid vägkanten ändå. Jag skyndade mej så gott jag kunde och det gick bra tills jag kom in på dasset.....vi hade utedass på den tiden, men som sagt var så gick det bra ända tills jag stängde dörren på dass, då kissade jag i byxorna. Eftersom jag hade en ganska sträng mor så vågade jag inte säja vad som hänt så jag bytte om och låtsades inget om. kvällen kom och det blev läggdags och min mor fick tag i mina byxor till dressen och märkte att dom var blöta.....gissa vem som fick en ordentlig utskällning när hon kände vad byxorna luktade. Som tur var hade jag ledigt dagen efter för byxorna fick ju tvättas och hade jag haft skoldag dagen efter hade jag inte haft något ytterplagg att sätta på mej, så där hade jag tur.

Jaa, detta var en händelse från 1954 som jag kom att tänka på idag på min promenad....kanske kommer det mer funderingar framöver här på bloggen, vem vet. Men nu ska jag göra lite nytta i hemmet så jag säjer....


have a great.....  

Av ♥ Monica ♥ - 4 oktober 2009 19:43

Då är det söndag kväll igen då och denna dagen har varit ungefär som vanligt när det är söndag. På förmiddagen åkte vi ner till blomsterlandet och köpte lite ljung och blommor, en tur till A 6 gjorde vi också och där åt vi middag innan vi återvände hem. Jag hämtade mamma vid halvtvåtiden och sen satt vi och pratade tills det var dags för eftermiddagsfikat.


Vädret har väl varit något bättre idag än igår, förutom att det regnade och blåste ganska kraftigt tidigt på morgonen, men då låg jag i sängen så det spelade inte så stor roll.


Som vanligt ska jag titta på filmen i tv 4 klockan nio och efter det är det sängen som väntar.


HA EN TREVLIG KVÄLL ALLA BLOGGISAR !

Av ♥ Monica ♥ - 3 oktober 2009 16:42

Idag är det regnigt och blåsigt, men jag och min mamma hann i alla fall åka till alla tre gravarna och sätta ljung innan det började på allvar med regnet.Annars har jag inte gjort så mycket denna lördag förutom att laga middag tills jägaren kom hem, så nu har vi ätit kokt lax, potatis, ärter och hollandaisesås. Gubbs ligger vid tv:n och kollar fotboll nu och jag sitter här vid datorn och har trevligt med allehanda roligheter på facebook...mer än jag egentligen hinner med, men så är det när man har många vänner, och sina vänner ska man värna om.


Kvällen kommer jag dock att tillbringa vid tv:n, det är ju *här är ditt liv* bland annatGlad....ett mysigt program tycker jag. Lite fika frampå kvällskröken blir det också.


Till dej som undrade om jag dammsuger varje dag kan jag säja att det gör jag inte, så smutsigt blir det inte efter två personer och en liten katt så att det behövs.



 

Michaela och Alex för ett år senGlad.....tiden går fort


HA DET GOTT ALLA BLOGGISAR!


Av ♥ Monica ♥ - 2 oktober 2009 13:39

......på rejält inatt och på morgonen hade vi 5 minusgrader. Jag hade bilen till jobbet och det var säkert halt på sina ställen så jag var väldigt försiktig, liksom de flesta andra bilförarna var som jag mötte, det var bara en som gjorde en omkörning i säkert 110 kilometer.


Som vanligt har jag dammsugit idag och om en stund ska jag äta lite. Vi blev bjudna på kanelbullar idag på jobbet Gladeftersom det är kanelbullens dag på söndag. Vi hade beställt bullarna på statoil och dom var jättegoda...inte som på Landhs förstås, men det kan man ju inte jämföra med.


Nu har jaktsäsongen börjat så nu är man ensam på lördagarna , men jag är van vid att det är så denna årstiden.Det behöver verkligen skjutas av en hel del råddjur för det är alldeles för många som det är nu...många blir ihjälkörda när dom springer över vägarna. Varje dag är det varning i radion för dessa djur.


 

Ligustersyrénen håller på att fälla sina blad......


HA EN BRA FORTSÄTTNING PÅ DENNA DAGEN!

Av ♥ Monica ♥ - 1 oktober 2009 13:27

s

......MARTIN på din 4-årsdag!


Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards