♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under oktober 2009

Av ♥ Monica ♥ - 23 oktober 2009 16:43


En passande film när det är fredag....Glad


HA EN MYSIG KVÄLL!

Av ♥ Monica ♥ - 22 oktober 2009 11:27

Jag har just kommit in efter min promenad, som idag gick till Stockhultsvägen, och då funderade jag lite på vad mitt blogginlägg skulle handla om idag.

Jag slumpar mej omkring ibland bland bloggarna här och det är ganska intressant att läsa om olika människors syn på både livet och alldagliga ting. En del bloggar är faktiskt ganska tragiska att läsa när det handlar om unga tjejer som dricker för mycket, skär sej och en blogg som berörde mej väldigt var en tjej som spydde galla över sin mamma och skrev om hur mycket hon hatade henne...i slutet på blogginlägget stod det att tjejens mamma var alkoholist. Det finns många ungdomar som mår väldigt dåligt har jag förstått, och många bloggar handlar om att skriva av sej all skit dom har varit med om.Jag kan rekommendera alla mina läsare att slumpa er till några bloggar om ni har en stund över.


Ja, detta funderade jag på bland annat när jag var ute på promenaden....en grej till hann jag att fundera över  innan jag var hemma igen ,men det tar jag en annan dag.


 


HA EN BRA DAG ALLA BLOGGARE OCH ÖVRIGA LÄSARE!







Av ♥ Monica ♥ - 21 oktober 2009 12:44

........utlottning är klar. Vem blev det som vann denna gången då? Jo, det blev ANN som hade turen bland de tio som var med i dragningen.

GRATTIS ANN!

*********************************************

Som vanligt när jag har semester så låg jag till klockan kvart i nio....varför kvart i nio undrar kanske någon, jaa, det blir bara så och jag tycker att det är en lagom tid att gå upp och äta frukost och göra morgonsysslorna.

Idag blev det återigen en tur till affären eftersom jag var tvungen att köpa potatis, mjölk och creme fraiche. Precis lagom promenad dit och hem igen. Sen pratade jag med min granne lite när jag kom hem, och även med min kollega som kom med posten. Tog ut lille SIGGE lite också, men han vill gärna att jag ska bära honom när vi kommer ut så jag gick omkring med honom en liten stund i trädgården. När vi kom in igen åt han nästan en hel 100 grams påse med friskies i gelé.....han kan verkligen äta den kissemissen.


Nu ska jag ta fram strykjärnet och stryka lite tvätt.


HA EN RIKTIGT BRA FORTSÄTTNING PÅ DENNA LILLELÖRDAG!


 



Av ♥ Monica ♥ - 20 oktober 2009 14:36

Någon ville ha receptet på äppelpajen jag gjorde igår.....om den var god, och det var den. Så här kommer receptet.



Snabb äppelpaj med lågt GI


4 äpplen

1/2 dl brun farin

2 tsk kanel

1/2 dl flytande margarin

3 dl havregryn eller kokosflingor

Skala äpplena och skär i mindre bitar. Lägg bitarna i en ungsform.

Strö över socker, kanel, havregryn eller kokosflingor

Ringla över flytande margarin

Grädda i ca 20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen

Servera med vaniljvisp eller vaniljsås


LYCKA TILL!


En kulen och mulen dag, men ganska behaglig luft.


Nu är det dags för mej att äta middag.....


HA EN BRA FORTSÄTTNING PÅ DENNA DAGEN!

Av ♥ Monica ♥ - 19 oktober 2009 12:55

Denna veckan har jag semester ,så idag gick jag inte upp förrän kvart i nio.Tog en promenad till affären där jag köpte havregryn bland annat. När jag kom hem gjorde jag två äppelpajer, efter ett GI recept jag hittade på nätet. Lätt och smidigt recept som passade mej precis.

Jag har tvättat på förmiddagen också, men vår tvättmaskin är inte vad den borde vara för jag har fått mixtra tre gånger för att få den att centrifugera...nu äntligen fungerade det, men det är bara på 60 graders tvätten den gör så. Den börjar väl bli utsliten kan jag tro för vi har haft den sen början på 90-talet och en gång har vi bytt ut en grej på den...kommer inte ihåg vad det var för något.

Jag har stryktvätt som ligger och väntar  så jag får nog ta itu med det om en stund, innan det är dags för matlagning.Idag blir det stekt potatis, bacon och stekt ägg...smidigt , men gott.



regn  


HA DET SÅ BRA DENNA MÅNDAG....SOM ÄR GRÅ OCH SMÅREGNIG!

Av ♥ Monica ♥ - 18 oktober 2009 11:10

Om det är någon mer som vill vara med i min utlottning kan ni skicka en liten kommentar om det.



 

Detta fotvårdsset är det som jag lottar ut.....


HA EN TRIVSAM SÖNDAG!

Av ♥ Monica ♥ - 17 oktober 2009 13:41

........kylig lördag, men utan vare sej snö eller regn.Jag tog min promenad för en stund sen och när jag ändå gick vägen förbi Tallåsen passade jag på att gå in till Erika och prata bort en liten stund. Våra *gubbar* är på älgjakt i Falla idag så vi spenderar dagen som vi vill. Erika har sytt nya gardiner till Thomas kök som hon skulle stryka och sätta upp.

Jag för min del ska förflytta mej till köket om en stund och skala potatis och göra en köttgryta till middag. Rickard ska äta här idag när dom kommer från älgjakten så det blir till att göra lite mer mat än jag brukar när det bara är gubben och jag som äter.




 

Tiden går fort...snart är semlorna till försäljning igen, åtminstone i Stockholm, där dom finns redan till första advent.


HA EN TREVLIG FORTSÄTTNING PÅ DENNA LÖRDAGEN!

Av ♥ Monica ♥ - 16 oktober 2009 16:20

Idag kom den första snön för  säsongen, men det blev inte så långvarigt för efter en stund började det regna istället.....som tur var, för snö vill jag inte ha än, det räcker till advent för min del och sen kan det töa bort efter trettondagen.


Dom vanliga fredagssysslorna är avklarade och ikväll blir det till att sitta vid tv:n och titta på idol klockan åtta.


Jag tog ett kort på SIGGE för en stund sen som jag vill visa för dom som är intresserade.....


 

Hej på er alla bloggare....här ligger jag bra på mattes stol


**************************************************
*************************


HA EN MYSIG KVÄLL ALLA BLOGGVÄNNER!

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Skapa flashcards