♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under november 2008

Av ♥ Monica ♥ - 15 november 2008 16:12


Idag blir det en tillbakablick i form av bilder från sommaren som varit.....


Från Basta kvarn i Blidsberg som ligger mellan Falköping och Ulricehamn


Järnvägsbron...sedd från Spängerna


Grillkväll på Valunda



Fyren på Fårö


Nu är det bara regnigt, blåsigt och mörkt......precis så som det brukar vara i November.


Önskar alla en mysig kväll.....antingen du sitter framför tv:n eller gör något annat du tycker är kul.

Av ♥ Monica ♥ - 14 november 2008 21:32


På förmiddagen var det som vanligt när det är fredag dags för veckohandel.

Vid ettiden kom min kompis Birgitta och vi åkte ut till Sägnernas hus på julmarknaden som började idag, även Göran följde med. Det var väldigt lite folk, men trivsamt med alla hantverkare som visade sina fina saker som man även fick köpa. På bottenvåningen var det mest charkuterivaror och jag köpte en rökt korv. Jag köpte även cd-skivan som Sandhems kör och gospel har spelat in i höst.Kul med en skiva från egna förmågor. Det är en jul-cd  med många fina julsånger. Vi fikade naturligtvis och det blev som traditionen bjuder en julsmörgås med massa pålägg som hör julen till.Vi satt vid bordet i säkert en och en halv timme minst och även dragspelaren som brukar vara där och spela kom och satte sej hos oss en stund och vi fick önska låtar som han spelade, mycket trevligt inslag. Efter en trevlig eftermiddag styrde vi kosan hemåt, men vid utgången såldes det donuts och det var jag ju bara tvungen att köpa så det blev sex stycken med olika strössel på.

Nu har jag tittat på idol och alla är så bra, men jag undrar om det inte blir Johan som får lämna tävlingen ikväll....om en timme vet vi hur det går.


JAG ÖNSKAR ALLA EN GOD NATTS SÖMN!

Av ♥ Monica ♥ - 13 november 2008 17:04


Gårdagens besök av Mia blev lyckat. Vi hade mycket att prata om....Göran blev glatt överraskad när han kom hem och fick se henne vid köksbordet. Vi hade just ätit eftersom jag skulle med mamma till vårdcentralen där hon skulle ta influensasprutan. Det gick snabbt därnere, ingen kö så det var bara för henne att fylla i en lapp och sen in och få sprutan. Här i vårt landsting är det gratis, men i en del andra landsting får dom visst betala 100:- kronor har jag hört talas om. När jag kom hem satt Mia vid tv:n och jag gjorde henne sällskap där....Göran kom också och gjorde oss sällskap och i vanlig ordning så fikade vi också vid halv åttatiden. När bonde söker fru var slut skjutsade jag hem Mia och sen var den dagen tillända.

Ni som frågade efter receptet på tacogratängen kan gå in på  http://www.coop.se söka på mexikansk tacogratäng med nachos.

Nu ringer snart mamma för att tala om vad jag ska handla till henne i morgon....

Som rubriken lyder så har jag semester idag och i morgon.....riktigt skönt med sovmorgon när det är så mörkt när man brukar gå upp.

Kaffe finns för den som vill ha.....

Av ♥ Monica ♥ - 12 november 2008 11:46


Idag får vi ett kärt besök...Mia kommer med tåget halv två och det ska bli trevligt att träffa henne. Det är ju några veckor sen sist.

Annars är det en regnig dag, men jag är glad att det inte snöar.

Jag ska göra en mexikansk tacogratäng till middag för det är Mias älsklingsrätt...åtminstone en av dom. Sen när vi har ätit ska jag skjutsa mamma till vårdcentralen så att hon får ta influensasprutan, får se om Mia åker med eller hon stannar hemma och underhåller Göran den stunden jag är borta. Han vet inte att Mia kommer idag, det ska bli en överraskning ,och han blir säkert glad att se henne.Jag antar att hon stannar tills bonde söker fru är slut, och då ska jag skjutsa hem henne.


JAG ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG LILLELÖRDAG!

Av ♥ Monica ♥ - 11 november 2008 11:45


Nästan det första jag gör när jag kommer hem från jobbet på förmiddagen så brukar jag sätta mej vid köksbordet och läsa tidningen.Idag är rubrikerna på framsidan bland annat.....Inbrotten i Falköping har ökat,och det ser ju inte så bra ut precis. Sen förstår jag inte riktigt hur det kan vara möjligt att det är till Göteborg som larmen går när det händer något i  städerna häromkring som hör till Västra götalands län.Men så strular det väl väldigt ofta med att inte larmen kommer fram riktigt heller, och tacka tusan för det, det prioriteras väl inte i första hand till en plats som ligger 15 mil bort även om det blir poliser från närområdena som blir kallade.Tänk vilken tur att vi kom till Jönköpings län här.

Ytterligare en rubrik lyder......Skaraborgare för bönders talan i Bryssel.....inget som jag ser som någon intressant läsning precis. Jag var emot att vi skulle gå med i EG eller vad det nu heter.....jag röstade nej i alla fall.Tänk vad pengar det kostar. Det vore bättre att våra svenska medborgare som inte har någon riktig bostad finge dela på dessa pengar. Nog om detta.....namnsdagsbarnet idag heter Mårten ser jag i slutet på tidningen, men jag har ingen Mårten att gratulera. Sen är det ju Mårten-gås idag och då ska det ätas gås och svartsoppa, gåsen skulle jag mycket väl kunna tänka mej att äta, men tvi tusan för svartsoppa.....usch!


Nu ska jag göra lite nytta här i hemmets lugna vrå så jag säjer ...

HEJ DÅ...VI HÖRS I MORGON!


Tack alla som gratulerade oss på vår bröllopsdag igår!

Av ♥ Monica ♥ - 10 november 2008 12:05


Idag är det 8 år sen vi gifte oss. Vädret var lika regnigt då som det är idag, men det åskade inte då som det gjorde här för en stund sen.

Av ♥ Monica ♥ - 9 november 2008 12:43


Nu har både resenärskan och Ruth visat sina fina prydnadssaker .....nu får ni se vad jag har för något som är i stil med deras.



Detta söta paret köpte jag på Adelövs marknad för 30:- styck.....tror det är två år sen nu.

Nu ska jag ägna resten av söndagen till att umgås med min gubbe och senare även min mamma.


HEJ DÅ.......VI HÖRS I MORGON!

Av ♥ Monica ♥ - 8 november 2008 13:17


Idag hade jag en riktig sovmorgon.....klev ur sängen strax efter halv tio, och jag skäms inte det minsta för att tala om det. Husbonden åkte till skogen kvart över sju för att deltaga i älgjakten idag. Rickard hämtade honom.....

Förmiddagen har gått som på räls och jag har haft besök av Nina som hämtat sina beställda varor från oriflame. Sen har datorn varit min kompis en stund nu.

Nu ska jag ta bilen och åka till kyrkogården och tända ett nytt ljus i gravlyktan.


Kvällen ska jag tillbringa ute på vischan neråt Habohållet. Det är den sedvanliga paketauktionen där med försäljning av olika alster som duktiga damer har förfärdigat.Även ost brukar gå under auktionsklubban och min lagvigde brukar trissa upp priset rejält och ibland får även vi med oss en ost hem. Paus med gott fika står på programmet och även en andra paus då det serveras hemgjord ostkaka med sylt och grädde. Olika lotterier är det också.....så jag hoppas på en trevlig och gemytlig afton.


Klappa gärna katten innan du går härifrån.....


ÖNSKAR ÄVEN ER MINA BLOGGVÄNNER OCH ÖVRIGA LÄSARE EN TREVLIG EFTERMIDDAG OCH KVÄLL!

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards