♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under november 2008

Av ♥ Monica ♥ - 22 november 2008 15:09


Gårdagskvällen blev verkligen ett minne för livet. Strax efter klockan 17:00 kom min utdelningschef och hämtade oss......  någon timme innan hade det börjat snöa, men resan till Ullinge wärdshus gick bra och vi var där ungefär tjugo minuter innan det skulle börja.När alla hade samlats fick vi en välkomstdrink och sen minglade vi en stund och innan vi fick sätta oss till bords fick vi jubilarer gå in i ett rum och bli fotograferade. Vi fick en trerätters middag som smakade helt fantastiskt......innan efterrätten och kaffet fick vi som skulle få minnesgåvan komma fram en och en och mottaga den gåvan vi hade valt och jag hade valt en bismarklänk i guld. Vi fick även en röd ros var också. Efter efterrätten och kaffet pratade vi en stund innan vi åkte hemåt.Halv två kröp jag i säng efter en trevlig kväll.



Här är ladyn som jag vann på utlottningen....och bilden här nedanför är på bismarkhalsbandet jag fick i går kväll



Rosen som jag fick på jubileét

Av ♥ Monica ♥ - 21 november 2008 13:56


Idag har jag haft besök av sonhustrun och hennes mamma, även de tre yngsta barnbarnen var med. Vi hade beställt jultidningar som Michaela har sålt och nu hade dom kommit. Vi fikade och pratade en stund innan dom åkte hem igen. Thomas kom hit en sväng efter jobbet och hämtade det han hade beställt av Michaela,och nu har jag ätit lite rester till middag av det som blev över igår.


Om en stund ska vi klä oss fina för kvart över fem kommer min utdelningschef på posten och hämtar oss för jag och ett trettiotal kollegor ska mottaga postens minnesgåva ikväll på Ullinge wärdshus utanför Eksjö.Jag har valt en bismarklänk i 18 karats guld.

 Jag fick anställning på posten som lantbrevbärare den 1 februari 1982 och har aldrig en dag funderat på att byta jobb, det finns inget som går upp mot att sätta sej i bilen och köra ut på landsbygden med post till alla som bor där...helt underbara och tacksamma kunder för det mesta. Nu jobbar jag bara 25% sen några år tillbaka på grund av en arbetsskada och kan inte köra lantbrevbäring tyvärr, men jag har andra arbetsuppgifter som jag trivs bra med istället och hoppas få vara kvar på posten tills jag går i pension.

Vädret idag är helt underbart och jag tog ett foto med mobilkameran när jag cyklade hem i förmiddags.......tänkte visa det här nu, men kom på att jag inte har laddat upp det på bloggen så jag sätter in det i morgon istället.

Sen vill jag tacka CATTHA för vinsten som kom idag med posten. Jag fotograferar ladyn och visar den i morgon.

Det får bli en bild från Stockholm istället....tog den genom bilfönstret.

Av ♥ Monica ♥ - 20 november 2008 17:40


Mörkret hann att sänka sej över nejden innan jag kom till skott med bloggandet idag. Istället för att sätta mej vid datorn som jag hade planerat så gick jag och mötte gubben när han kom från jobbet. Han ringde hem och förkunnade att han skulle sluta kvart över tolv. Innan jag gick städade jag både i badrummet och lilla toaletten så nu är det rent och fint där.

Jag lagade middag när vi kom hem, men vi åkte och veckohandlade innan vi åt.

Nu tänker jag ägna mej åt tv-tittande ett par timmar, men jag ska titta in till mina bloggvänner lite senare och se vad dom har för intressant att blogga om idag......återkommer i morgon och då ska jag berätta vad vi ska ut på i morgon kväll.

Ta gärna en kopp gevalia innan du går......

HA EN GO KVÄLL!

Av ♥ Monica ♥ - 19 november 2008 21:39


Igår kväll gick jag in på lite olika blogggar via mina bloggvänner och kom till en som hade en utlottning idag......en virkad lady och jag skrev att jag gärna ville vara med på denna utlottning.När jag hade sett på bonde söker fru nu ikväll så gick jag in på min blogg och såg att jag hade 9 stycken kommentarer idag och på en av dom stod det att jag hade vunnit denna utlottning....tänk vilken tur jag hade, så nu har jag mailat min adress till Cattha som hon heter. Jag ska fotografera min vinst när den har kommit så ni får se hur denna lady ser ut.


GOD NATT ALLA BLOGGVÄNNER OCH ÖVRIGA LÄSARE!

Av ♥ Monica ♥ - 19 november 2008 12:29


Idag blir det en film  och jag hoppas att den ger några glada skratt......

Av ♥ Monica ♥ - 18 november 2008 13:51


Dax igen för lite tidningsrubriker och annat innehåll i "lusadräpa"......."Falköpingslärare har löner under genomsnittet" står det med stora svarta bokstäver på tidningens framsida och då blir man ju lite fundersam. Jag trodde att alla lärare hade lön efter avtal, men så är det inte för CENTERSTYRDA kommuner har lägre lärarlöner än riksgenomsnittet och i Falköping skiljer det drygt en tusenlapp i månaden och det blir ju mycket pengar om man räknar på bara ett år.Min fundering är ju då vad det har för betydelse att det är CENTERPARTIET som styr kommunen...någon som vet?Är det olika lön för varje parti då tro? Kanske en kommun som har MODERATSTYRE betalar sina lärare tusen kronor mer då.....nää, detta går över mitt förstånd så nu lämnar jag det ämnet.

På baksidan av tidningen är det en annons där det står om "vinterkonferens i kreativ miljö" och det är ägaren till hotell Mullsjö....Gyllene Uttern utanför Gränna och hotel Ullinge i Sävsjö som annonserar om detta. Ullinge kommer jag att besöka på fredag kväll tillsammans med min man .....återkommer till detta på fredag innan vi åker.


Nu ser jag att det har slutat regna ute efter en morgon och förmiddag som har bjudit på riktigt ruggigt väder, en stund kom det stora blöta snöflingor också, men inget som la sej som tur var, men man vet inte hur länge vi får ha snöfritt för det talas om snö här redan i morgon.


NU FÅR NI HA DET SÅ BRA.......och ta gärna en kopp kaffe och lite frukt innan du går härifrån! 

Av ♥ Monica ♥ - 17 november 2008 14:26


Veckan började med minusgrader på morgonen.....mellan 6-7 grader och lite bistert om näsan när jag cyklade ner till tåget.

Kilade iväg till vårdcentralen när jag slutat jobbet och ätit frukost och hämtade ett recept och gick även till apoteket eftersom jag hade god tid på mej innan tåget gick. Väl hemma igen så laddade jag tvättmaskinen och grejade med lite av varje. Ringde också till en bekant och pratade en stund och hon beställde lite produkter från oriflame.Hon är sjukskriven denna veckan ut eftersom hon gjorde en magsäcksoperation(viktminskning) för fyra veckor sen, men hon mår bra och har börjat äta lite vanlig mat nu, men hon får inte ner så mycket innan hon är mätt....en halv knäckesmörgås och en miniportion gröt till frukost hade hon ätit idag och det var precis vad hon orkade få ner. Hon äter lite var tredje timma för att inte bli så hungrig för om hon skulle äta mer än hon egentligen får i sej då skulle hon bli  dålig så det är noga att hon bara äter pyttelite varje gång.Ska bli roligt när hon kommer till oss och jobbar igen...en jättego tjej som hoppar in vid behov.

Nu springer jag mellan köket och datorrummet för jag håller på med middagen samtidigt som jag bloggar......vad jag ska ha för mat idag? joo, det blir köttgryta med soltorkade tomater, paprika, gul lök, purjolök och till det blir det kokt potatis och diverse andra tillbehör.Efter middagen måste jag sätta mej och skriva order till oriflame eftersom jag ska beställa varor ikväll.

Till sist ett svar till vår kära skogsfru som undrade om fotot jag har på min dataskärm är tagen i Jönköping....nej, det är utanför Sagerska huset i Stockholm.... som jag fotade när jag var där i förra månaden.


ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG EFTERMIDDAG/KVÄLL!

Av ♥ Monica ♥ - 16 november 2008 15:00


En bloggvän hade fotat sin dataskärm och satt in på sin blogg och då undrade hon om andra hade likadant på sina skärmar. Nu har även jag fotogtaferat min skärm och så här ser den ut för tillfället. Jag ändrar bild ofta och som regel blir det en bakgrundsbild från mina egna foton....



Bilden är från Stockholm.......


För att återgå till denna söndagen så har vi varit på en tripp till Jönköping på förmiddagen. Thomas ringde vid tiotiden och undrade om vi skulle med på en tur dit och eftersom vi inte hade något annat för oss så svarade vi ja.På hemvägen tog vi svängen över Habo och där bjöd jag på middag. Vi kom hem lagom för att hämta mamma och nu sitter hon och läser aftonbladet medans jag bloggar.


HA EN BRA FORTSÄTTNING PÅ SÖNDAGEN!

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards